fbpx
Connect with us

SPELFÖRSLAG GIF Sundsvall – Kalmar FF; Hemmaseger ligger närmast!

Publicerad

on

Sundsvall tar under måndagskvällen emot Kalmar hemma på Norrporten Arena i en typisk mittenmatch i slutet på årets Allsvenska upplaga. Visst kan motivationsfaktorn spela in här men jag håller ändå hemmalaget som snäppet starkare än gästande Kalmar. Sundsvall har än så länge överraskat mig i årets serie, jag väntar på att deras fina placering ska falla, men de fortsätter jobba på och tar poäng i sina matcher.

Spelförslagen ser ni längst ner på sidan efter våra analyserar.Alla spel läggs på bet365 

SpelanalysSundsvallGIF Sundsvall:

Det är en mycket imponerande säsong Sundsvall har stått för såhär långt i årets Allsvenska. 24 omgångar in ligger man på en fin 7;e plats och har därmed hamnat i lite av ett ingenmansland tillsammans med Djurgården och Örebro. Efter försäljningen av Gall var det en hel del experter som trodde att Giffarna skulle rasa i tabellen, tvärtom har man fortsatt spela en fin fotboll och har på så sätt också fått med sig poängen.

Det jag personligen gillar mest med Sundsvalls säsong är att man hela tiden trott på sin spelidé, där alla spelare i laget har köpt sin roll till 100% och därmed fått ut maximalt av det man kunnat åstadkomma. Givetvis skall Hallenius nämnas som stått för en helt makalös säsong där han inför denna match står på 14 gjorda mål och har kommit att bli en enorm publikfavorit både i de egna leden, men även uppskattad av många motståndarsupportrar för sitt engagemang och schyssta spel.

På hemmaplan har man varit starka och resultatraden lyder 5-4-3 på 12 spelade matcher vilket vittnar om att det är lättare sagt än gjort att komma upp till Sundsvall och plocka med sig 3 poäng hem. En stor bidragande orsak till detta är som sagt lagsammanhållningen och tron på sin egna spelidé som burit frukt för coach Cedergren och hans mannar. En annan sak är givetvis konstgräset, det är inte lätt att spela på konstgräs om du är van att spela på hybridgräs eller vanligt gräs.

Värdanalys Sundsvall:

 • Sundsvall är otroligt starka hemma på konstgräset.
 • Hallenius är i storform och producerar varje match.
 • Sundsvall har bara två förluster på de 12 senaste matcherna i allsvenskan.
 • På den tio spelade hemmamatcherna är det V5 O 2 F3 , förlusterna har kommit mot Häcken , AIK, Östersund.
 • Senaste matchen blev det 0-0 mot MFF borta och innan dess 1-1 mot Djurgården.

SpelanalysKalmarKalmar FF:

Ja som rubriken lyder har det inte riktigt gått KFF;s väg efter sommarens VM uppehåll. Faktum är att de 10 senaste omgångarna lyder resultatraden V2 O3 F5 och det är inget att skryta över. Spelet har hackat och man har haft förtvivlat svårt framåt, Trelleborg är faktiskt det enda laget som gjort mindre mål än KFF de 10 senaste omgångarna.

Det som är positivt för Kalmars del är att kontraktet i det närmaste iallafall är säkrat inför kommande år och det är givetvis något som är en oerhörd lättnad för hela truppen och ledarstaben. Inför säsongen nämndes man ju som några av klubbarna som skulle kunna få det tufft att hänga sig kvar så givetvis är det ett positivt resultat för Nanne och hans gäng. Nu har Nanne varit borta ett tag och det har också hackat extra i maskineriet då.

Spelmässigt har det däremot som sagt sett värre ut det senaste och på just bortaplan har man förlorat 3 av de 5 senaste, vilket vittnar om att man kommer få det tufft ikväll. Offensiven är det största problemet där man endast mäktat med 3 mål framåt under dessa 5 matcher, och samtidigt har inte defensiven varit fläckfri där man släppt in 8 bakåt.

Trots att kontraktet inte är 100% säkrat tror jag ett visst lugn har lagt sig över truppen vilket kan komma att spegla matchbilden under morgondagen. Man har mött Sundsvall på hemmaplan tidigare under säsongen och förlorade då med 2-0 efter att Sema och tidigare nämnde Hallenius målat för Norrlänningarna. Ett inte helt motiverat KFF tror jag kommer få det tufft mot ett välslipat Sundsvall en kall måndagskväll uppe på Norrporten Arena. Kalmar FF är också enormt beroende av bröderna Elm.

Värdeanalys Kalmar FF:

 • Kalmar är för beroende av bröderna Elm, Rasmus spelar inte hela matcher och när han går ut eller inte kan spela är laget riktigt dåligt.
 • Bortaplan mot Sundsvall, kallt , blåsigt, konstgräs.Nä det fungerar inte, enligt mig.
 • Kalmar borta är ingen favorit på 10 spelade matcher är det V1 O1 F8.
 • Senast Kalmar vann borta i allsvenskan var 19 augusti mot Djurgården.

Spelförslag: GIF Sundsvall – Kalmar FF:

 • Matchstart: 19,00.
 • Spelstopp: 18,55.
 • Arena: Norrporten Arena,  kapacitet 8 500 sittplatser.
 • Väder:7 grader , nederbörd.
 • Spel 1; 1:a
 • Odds 2.04
 • Spelbolag: bet365.

Ta del av kampanjen på bet365 . Sätt in valfritt belopp, upp till 1000 kronor så dubblar  bet365 beloppet. Klicka på kampanj nedan för att ta del av detta erbjudande

Gå till kampanj

Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen