fbpx
Connect with us

SPELFÖRSLAG IK Frej – Jönköping Södra; Kan det bli en målrik match!

Publicerad

on

Slutspurten i Superettan har inletts och omgångens kanske viktigaste match hittas  mellan IK Frej och Jönköping Södra. Två lag med lite olika aspirationer, men som likväl lyckas trassla sig in i bottenträsket. En förlust här kan bli ödesdiger, medan en vinst kan vara det som slutligen räddar laget kvar. Undertecknad tror på över 2,5 mål i ren desperation.

Spelförslagen ser ni längst ner på sidan efter våra analyserar. Alla spel läggs på bet365 . 

SpelanalysIK FrejIK Frej:

K Frej lyckades hålla sig kvar i landets näst högsta serie med nöd och näppe ifjol. Efter att ha slutat med skrala 29 poäng så var det bara att rikta sig in på ett pirrigt kval för att behålla sin plats i Superettan. Man ställdes mot ett Akropolis i ett rent Stockholmsderby och efter 1–1 i den första matchen så skulle det avgöras på Vikingavallen. Matchen stod och vägde väldigt länge, där bägge lagen hade en del chanser men inte riktigt vågade riskera allt. I den 85:e minuten fick dock Frej ett rött kort och det blev riktigt nervkittlande mot slutet. Man höll dock undan och lyckades klara sig kvar efter fler gjorda bortamål.

Inför den här säsongen tappade man flera av lagets talanger, däribland 19-åringarna Oliver Kilic från USA, Djursholm-produkten Franco Karroum fick inget nytt kontrakt samt likaså med hemmasonen Lukas Sunesson. In kom dock istället en annan 19-åring som gjort stort avtryck i den gula tröjan under säsongen – nämligen Dusan Jajic. Utlånad från Hammarby har han lyckats göra 8 mål från sin mittfältsposition. I övrigt har det inte varit alltför många ljusglimtar från Frejs säsong, och man ligger precis ovanför kvalstrecket nedåt.

Känslan i laget är att man verkligen vill slippa uppleva den press och stress som ett kval nedåt innebär. Mot bottenkollegan Jönköping kommer det bli en enorm kamp, där inget av lagen har råd med en förlust. När väl ett ledningsmål kommer lär det matas in bollar för kvittering , bägge lagen går för vinst och det är bara första målet som måste komma snabbt för att vi ska misslyckas med detta spel. Senaste matchen mot Landskrona slutade med seger 3-4.

SpelanalysJönköpingJönköping Södra:

Jönköping södra hade som uppsatt mål att snabbt återvända till Allsvenskan efter det olyckliga avslutet säsongen 2017. Med en match kvar av den säsongen hade man allt i egna händer och inför en stor publiksiffra så välkomnades överraskningslaget Östersund till klassiska Stadsparksvallen. Läget var glasklart. Vinst så skulle man hålla man sig kvar oavsett vad som hände. Om man spelade oavgjort eller förlorade så räcker det att Sundsvall inte besegrade IFK Göteborg. Gifflarna gick dessvärre snabbt upp i ledning med ett par bollar mot Göteborg samtidigt som Jönköping ,trots ett stort spelövertag och flera bollar i virket,  inte lyckades få hål på Östersund. Kvalplatsen var ett faktum och väl där föll man tungt mot Trelleborg.

Det här året skulle man alltså ta sig tillbaka till sitt rätta habitat. Man pekades ut som ett förmodat topplag, men fick direkt en blytung start med fyra raka förluster. Sedan dess har man visserligen fått med sig en del poäng, men man har en alldeles för låg lägstanivå och slarvar för mycket. Istället för uppflyttning uppåt riskerar man istället i högsta grad att åka ned. I skrivande stund befäster man en av kvalplatserna nedåt och laget är minst sagt prekärt. Fem omgångar återstår och när man nu möter bottenkollegan Frej måste man få med sig poäng och gärna tre. Att man tagit in ny tränare har hjälpt föga, ” Brännan” är i samma klass som IFK Göteborgs nuvarande tränare, alltså en kaxig, dryg tränare som tror att han själv kan förändra hela fotbollsvärlden. När man väl går in med den attityden och inte kan leverera, då tappar man också omklädningsrummet direkt. Detta är typiskt två tränare som inte kan tillföra något mer än en massa snack.

Nu tror undertecknad dock att det kommer bli en poäng idag och det med att bägge vill framåt. Då också spelet över 2,5 mål Jönköpings senaste match slutade 2–2 mot Örgryte.

Värdeanalys;

 • Bägge lagen hade över 2,5 mål o sina senaste matcher.
 • Det är en enormt viktig match, där bägge lagen krigar för överlevnad. Lär således bli mål i matchen.
 • IK Frej har 38-50 i målskillnad, det är många insläppta, men också många gjorda.
 • IK Frej har på de tio sista matcherna klarat över 2,5 mål i 8 matcher.
 • Jönköping Södra har 24-33 inte så många gjorda som IK Frej men måste vinna för att inte tappa kontrakten.
 • Jönköping Södra har på de tio senaste matcherna klarat över 2,5 mål i fem matcher.

Spelförslag: IK Frej – Jönköping Södra:

 • Matchstart: 19,00.
 • Spelstopp: 18,55.
 • Arena: Vikingavallen,  kapacitet  närmaste sörjande.
 • Väder:7 grader , nederbörd.
 • Spel 1;Över 2,5 mål
 • Odds 1.80
 • Spelbolag: bet365.

Ta del av kampanjen på bet365 . Sätt in valfritt belopp, upp till 1000 kronor så dubblar  bet365 beloppet. Klicka på kampanj nedan för att ta del av detta erbjudande

Gå till kampanj

Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen