fbpx
Connect with us

Fotboll

Fotbolls Europa; Jurgen Klopp vill vinna titlar nu!

Publicerad

on

Klopp hade i veckan ett tre års jubileum i Liverpool, det har blivit stora förändringar på Anfield under dessa åren. Han försöker fortfarande vinna sin största titel genom en PL titel eller CL titel. Spelmässigt har det blivit en modern fotboll med aggressivt press spel och ett lag som verkligen jobbar tillsammans, allt sedan denna karismatiska ledare tog över. Nu är det bara titlarna som saknas som Liverpoolchef.

Klopp ärvde en meningslös trupp som hade förfallit med Brendan Rodgers som ansvarig, Rogers hade gradvis förvandlat Reds till ett av Europas mest rädda och fega lag i Europa. Trots de många positiva effekterna som Klopp fått fram i Liverpool och den fantastiska fotbollen som de presterade i CL, väntar han fortfarande på sin stora titel i Liverpoolklubben.

Det är något som hans kritiker hela tiden är snabba att använder för att slå honom, de brukar säga att ”mycket bra och spännande fotboll som slutligen bara leder till silver, Klopp är ingen vinnare”.

Klopp har förlorat sina sista sex finaler, däribland nederlag till Real Madrid i Champions League, vilket gör att vissa har märkt honom som en ”förlorare”. Även om det är en etikett som har liten eller absolut ingen substans, vet Klopp så väl att han behöver en titel för att få slut på snacket bland alla belackare som finns ute i fotbollsvärlden och det redan i år.

I en utmärkt intervju med JOE: s Melissa Reddy, kopierade Klopp Bill Shanklys berömda ”om du är tvåa du är ingenting” citat och säger att han vet att det är en sanning med modifikation.

Om någon vill döma mig på grund av de senaste tre åren så vet jag vad folk säger, och det är ju sanningen, jag har inte vunnit någon titel med Liverpool.

”Jag har förlorat mina sista sex finaler [tre med Liverpool: League Cup, Europa League, Champions League], det är inte något som är roligt, men du kan se det från två synsätt.
”Ja vi förlorade, men samtidigt nådde vi dem, det är inte coolt men i de flesta sportar är andra platsen OK.
”Om du går till olympiska spelen och du kommer hem med en silvermedalj är det fortfarande något, men i fotboll är det ingenting.
”Det är inget för mig heller, så jag stiger inte upp på morgonen och säger” Jag kom till en annan final igen och blev tvåa ”eller vad som helst.
”Det är inte så, jag vill vinna och jag vet att det är ansvaret. Jag anställdes för att vinna titlar med en av de största och finaste klubbarna i England, det är faktiskt inte något konstigt med det. Det gäller bara att också lyckas med det”

När det gäller Klopps brister i finalen, skulle det vara fel att befria honom från all skuld, men matcherna kunde ha blivit väldigt annorlunda med lite tur.
Mohamed Salahs skada i Kiev rånade honom för sin stjärna vid en tidpunkt då Liverpool var det bättre laget.
I Europa League-finalen mot Sevilla under samma år gick allting bra tills Alberto Moreno hade sitt spel med i matchen.
Att vinna är självklart en stor del av fotboll, Klopp behöver nu en trofé att visa upp och för alla sina ansträngningar som krävs av en topp coach, men det är inte allt.

När han anlände till Anfield för tre år sedan sa Klopp att det kommer bli hårt jobb men att han var ”ganska säker” på att han skulle vinna en titel inom fyra år , om han menade en ligatitel eller en trofé är upp till en del att debattera om.
Låt oss hoppas att den långa väntan på en titel, ja helst en stor titel kommer till Anfield i slutet av denna säsong. Förhoppningsvis kommer den bästa titeln av dem alla, Premier League-titeln att komma till klubben. En sak är säkert, The Reds kan inte vara i bättre händer enligt undertecknad.

// Av Jonas Sjöland

Managed By Sportpanelen