fbpx
Connect with us

Alla Speltips

SPELFÖRSLAG Estland – Finland; Vi tar parti för ett av grannländerna!

Publicerad

on

Ett riktigt nordeuropeiskt möte väntar i Tallinn mellan länderna Estland och Finland i helt meningslösa Uefa Nation League, avspark 20,45. Lagen möttes för en månad sedan och då vann Finland med uddamålet. Kan de upprepa detta även på bortaplan!

Spelförslagen ser ni längst ner på sidan efter våra analyserar. Alla spel läggs på bet365 

Laganalys Estland;

Estland har aldrig varit någon riktigt toppnation, men man har försämrats avsevärt på senare tid och är bara en skugga av sitt forna jag. Nationen är inne i lite av en övergångsperiod, man har tappat många av sin bärande spelare, de unga har just nu inte förmågan att fylla på underifrån.

Till denna samling har man exempelvis valt att inte ta ut de tre enormt rutinerade spelarna Ragnar Klavan, Enar Jaager och Dmitri Kruglov. Alla dessa tre har över hundra landskamper för A-landslaget. Detsamma är viktiga mittfältaren Konstantin Vassiljev som fyllt 34 år,inte med i kvällens match.

Man har inte en enda spelare i Europas toppligor. Sander Puri spelar i irländska Waterford samt Karlo Mets i nederländska Nac Breda, de är väl förmodligen de “största” klubbarna som någon av spelarna representerar. Truppen är helt enkelt för dålig och då spelar det egentligen ingen roll att man har fördel av hemmaplan. Man har i tur och ordning förlorat mot Lettland, Marocko, Grekland och Finland. Nu väntar troligen ytterligare en förlust.

Värdeanalys Estland;

 • Estland har en generationsväxling, ingen stjärna som kommit fram av de unga kan ala de äldre som nu tagits bort.
 • Estland har förlorat fyra raka matcher, däribland Finland.
 • Estland har 1-6 i målskillnad på de fyra senaste, två av dessa var hemmamatcher.
 • Estland har inte gjort mål på de två senaste landskamperna.
 • Estland blev utspelade borta mot Finland.

Laganalys Finland;

Finland brukar sällan klassas som någon nation att räkna med i landslaget, men Finland har faktiskt fått ett ordentligt lyft på senare tid. Den tidigare så sågade Teemu Pukki har motbevisat sina största kritiker och fullkomligen pumpar in mål. I Championship har det blivit 5 stycken mål för Norwich, men det är i landslaget som den riktiga utdelningen kommit.

Mot Estland senast krävdes det bara 12 minuter för anfallaren att lägga in ledningsmålet genom en snygg chipp över målvakten, detta mål räckte och avgjorde matchen. Mot Ungern, behövde han bara 7 minuter för att göra matchens enda mål.

Matchen mot Estland slutade visserligen “bara” 1–0, men det kunde blivit klart större siffror om bara Finland hade haft bättre fokus. Estland hade ett par halvlägen i andra halvlek, men när man tänker på Tuominens raket i ribban, Lods målchans och ytterligare några finska lägen till i första halvan av matchen så var det ändå ett resultat i underkant. Finland har nu vunnit 4 av sina 5 senaste matcher, man har högt självförtroende inför kvällens match. Man har dessutom en betydligt säkrare sista utpost i form av Lukas Hradecky som vaktar buren för Bundesliga-laget Bayer Leverkusen.

Värdeanalys Finland;

 • Finland har en betydligt starkare trupp med en glödhet Pukki.
 • Finland har vunnit 4 av sina senaste fem matcher.
 • Finland har endast förlorat mot Rumänien
 • Finland har 9-2 på dessa matcher, de har endast släppt in mål mot just Rumänien.
 •  Finland hade innan dessa fem, åtta matcher utan förlust, där 1-1 mot Kroatien ingår.
 • Teemu Pukki är i toppslag och kan avgöra igen

Spelförslag; Estland – Finland:

 • Matchstart: 20,45.
 • Spelstopp: 20,44.
 • Spel; 2:a
 • Odds; 2.14
 • Spelbolag: bet365 

Ta del av kampanjen på bet365 . Sätt in valfritt belopp, upp till 1000 kronor så dubblar  bet365 beloppet. Klicka på kampanj nedan för att ta del av detta erbjudande

Gå till kampanj

Managed By Sportpanelen