Alla SpeltipsBettingpanelenFotboll

Stryktipsförslag; Jackpott på 10 miljoner. Vi letar spikar!

Missa inte anrika tips SM som startar i helgen.

Äntligen är vi tillbaka i normal lördag igen, klubblagsfotbollen är äntligen tillbaka och Stryktipset har en jackpott på 10 miljoner. Nu är det sug efter miljonerna så vi kan räkna med att omsättningen kommer överstiga 25 miljoner med råge. Lördagens kupong ser otroligt svår ut på förhand med uteslutande fotboll från de brittiska öarna. Glöm inte heller att vi nu går in i den prestige fyllda tävlingen, tips-sm som drar igång denna helg, det finns det gott om skäl till att grotta ner sig i de 13 matcherna den här lördagen och ta siktet mot jackpotten!

Match 1: Bournemouth – Southampton / Speltips: 1X2

Vi börjar på sydkusten där Bournemouth välkomnar Southampton till Vitality Stadium. The Cherries har stått för en frejdig fotboll under hösten och har samlat på sig 16 poäng efter åtta omgångar. Över förväntan helt klart. Offensiven har varit glödhet med Callum Wilson och Joshua King längst fram och faktum är att Eddie Howes manskap har gjort fler mål än bland annat Liverpool och Tottenham. I det här sydkust derbyt blir dock hemmalaget alldeles för stora favoriter. Tittar man på spelare för spelare i lagen är Southampton ett jämbördigt motstånd och dessutom har The Saints inte torskat mot Bournemouth sett till de fyra senaste mötena. Måla på och gå för skrällen!

Match 2: Cardiff – Fullham / Speltips: 2

Nykomlingen Cardiff City återfinns som väntat i botten av tabellen med två inspelade poäng efter åtta omgångar. Truppen ser väldigt begränsad ut och innan uppehållet hade walesarna fem raka förluster i bagaget. Mot Fulham är Joe Ralls avstängd och Méndez-Laing skadad. Londonlaget har också sladdat en del inledningsvis och återfinns på fem poäng efter åtta omgångar. Potentialen är dock betydligt högre hos The Cottagers som dessutom har en riktigt tillförlitlig offensiv med Aleksandar Mitrovic i spetsen. Mot Cardiff har inte Fulham torskat sett till de sju senaste mötena och känslan är att den sviten kommer hålla i sig här.

Match 3: Newcastle – Brighton / Speltips: 1 2

Rafa Benítez Newcastle rasade samman som ett korthus mot Manchester United innan uppehållet. Trots en 2-0 ledning i paus kammade The Magpies noll på Old Trafford och de svartvitrandiga är därmed fortsatt segerlösa i Premier League den här säsongen. Ynka två poäng efter åtta omgångar har de blivit för Benítez manskap. Brighton återfinns på åtta poäng och kommer från en 1-0 seger mot West Ham. Glenn Murray har gjort en riktigt fin höstsäsong och det var just Murray som gjorde matchens enda mål mot The Hammers senast. The Seagulls bör kunna greja åtminstone en pinne på St. James’ Park mot ett disharmoniskt Newcastle. Vi chansar på två tecken!

Match 4: West Ham – Tottenham / Speltips: 1X2

Över till huvudstaden där det vankas derby mellan West Ham och Tottenham på London Stadium. Det är två skadedrabbade lag som kommer till spel i det här derbyt. The Hammers, som innan uppehållet torskade mot Brighton, har Wilshere, Carlos Sánchez, Carroll, Winston Reid och Lanzini skadade. Dessutom har Arnautovic, som stått för en riktigt fin höst, en del skadekänningar och är tveksam för spel. Tungt för Pellegrini! Tottenham har tre raka triumfer i Premier League och får också gälla som tydlig favorit i det här derbyt. Detta trots att Eriksen, Alli, Vertonghen och Dembélé återfinns på frånvarolistan. Håller sig tvåan under 60 procent är det ingen dum spik, men vi tar med alla tecken, då spricker många system!

Match 5: Wolverhampton – Watford / Speltips: 1 2

Den piggaste nykomlingen i Premier League är utan tvekan Wolverhampton som har spelat in 15 poäng efter åtta omgångar. Vargarna har inte alls varit oförtjänta av poängskörden och med portugisiska stjärnor som Rui Patrício, Rúben Neves och João Moutinho i laget är det ganska lätt att konstatera att kapaciteten är enormt hög. Gästande Watford inledde säsongen strålande men The Hornets har nu fått grus i maskineriet och endast spelat in en pinne sett till de fyra senaste seriematcherna. Kabasele och Holebas är avstängda, dessutom saknas högerbacken Janmaat på grund av en skada. Således bör det vara bra läge för Wolves att ta deras tredje raka seger den här lördagen. Trots detta tror vi att Watford kan utmana, skräll tvåa, det kan bli bra med pengar.

Match 6: Aston Villa – Swansea / Speltips: 1

Över till The Championship och Birmingham där Aston Villa välkomnar Swansea till Villa Park. The Lions har inte alls levererat på samma nivå som i fjol och Steve Bruce har fått sparken. Nu tränas Villa av Dean Smith som kommer att leda laget för första gången under lördagen mot Graham Potters Swansea. Walesarna har inte heller haft någon vidare säsongsöppning och återfinns på 17 poäng efter tolv omgångar, två poäng före hemmalaget. Båda lagen prenumererar mer eller mindre på att spela oavgjort och känslan är att de mycket väl kan dela på poängen i den här fajten. Det frestar att lägga med krysset, dock måste Aston Villa resa sig nu om man vill vara med innan tåget till PL har lämnar stationen. Vi spikar Villa hemma på Villa Park.

Match 7: Brentford – Bristol City / Speltips: 1

Londonlaget Brentford har ännu inte förlorat hemma på Griffin Park den här säsongen och The Bees ska ha goda möjligheter att bättra på den sviten mot Bristol City. Brentford återfinns på sjundeplats i tabellen och truppen är byggd för att kunna utmana om Premier League-platserna den här säsongen. Hemmalagets fransman Neal Maupay toppar skytteligan på tio kassar. Bristol City har inte samma grundkvalité i sitt lag och sett till de fem senaste matcherna i The Championship har The Robins spelat in blott två poäng. Ettan sitter!

Match 8: Ipswich – QPR / Speltips: 1X2

The Tractor Boys har inlett säsongen blytungt och trots att Ipswich besegrade Swansea senast är hemmalaget nästjumbo med blott nio inspelade poäng efter tolv omgångar. Queens Park Rangers har gått något bättre och sett till de två senaste fajterna har QPR tagit fyra poäng. Men Londonlaget är trots allt precis som Ipswich ett lag för den undre halvan. På Portman Road ska det här mötet hållas så gott som vidöppet. Därför är det bra läge att rita ner 1X2 i kupongen eftersom allt värde finns åt höger, nu tror vi på seger från något av lagen , vi hoppas på hemmaseger, då ryker mångas system.

Match 9: Stoke – Birmingham / Speltips: 1 2

“Stokealona”, som spelade i Premier League förra säsongen, har lyckats behålla stora delar av truppen från i fjol och tittar man till spelarmaterialet bör Stoke stå sig riktigt bra på den här nivån. The Potters fick dock en riktigt trög start på säsongen men nu verkar de rödvita ha steppat upp. Hemmalaget har två raka segrar i ligaspelet där Jack Butland dessutom har fått hålla nollan intakt. Garry Monks Birmingham är två poäng efter Stoke i tabellen men de blåvita är formstarka. På resande fot har dock gästerna bara vunnit en match den här säsongen och hemma i Stoke-on-Trent bör ettan sitta! Vi vill trots detta gardera upp oss för en skräll så ett två tas med på kupongen.

Match 10: Wigan – West Bromwich / Speltips: 2

Wigan med Will Grigg längst fram har varit en riktigt pigg nykomling i The Championship. Efter tolv omgångar har Athletic endast två pinnar upp till playoff-platserna men senast torskade hemmalaget borta mot Preston med 0-4 där Darron Gibson blev utvisad. Irländaren är således avstängd här. The Baggies har ett starkt spelarmaterial för den här nivån och West Bromwich siktar på att ta klivet upp till Premier League igen den här säsongen. Gästerna återfinns på andraplats inför omgång 13. Formen är god i West Brom men på DW Stadium bör man se upp. Wigan är ruggigt starka i Greater Manchester och är faktiskt obesegrade på hemmagräs den här säsongen. Vi tror trots detta att det inte kommer räcka långt mot ett toppat WBA.

Match 11: Nottingham – Norwich / Speltips: 1X2

På City Ground i Nottingham går nästa ovissa möte av stapeln. Forest gjorde stora satsningar inför säsongen och förväntningarna på laget var således höga. Formkurvan pekar uppåt i hemmalaget som återfinns på femteplats i tabellen, detta trots att de rödvita vunnit blott fyra av tolv matcher i ligaspelet. Sju av dessa tolv fajter har slutat oavgjort. Norwich har ett spretigt och tysk betonat lag som besitter en hög högstanivå. Kanariefåglarna är bara en pinne bakom hemmalaget i tabellen och med Teemu Pukki längst fram är de gulgröna knappast ofarliga. Måla på med alla tecken även här!

Match 12: Reading – Millwall / Speltips: 1X2

Reading klarade sig kvar med nöd och näppe i den engelska andradivisionen i fjol. The Royals har åkt på två raka blåtiror i ligaspelet och hemmalaget ser ut att gå mot en ny tuff säsong. Millwall har underpresterat under hösten men trots detta återfinns Londonlaget före hemmalaget i tabellen med en mer inspelad poäng. Formen är dock stigande i bortalaget som besegrade Aston Villa senast hemma på The Den och dessförinnan knep en poäng borta mot Forest. 12 känns bra!

Match 13: Hull – Preston / Speltips: 1 2

Vi avslutar på KCOM Stadium där tabelljumbon Hull välkomnar Preston. Sett till de fem senaste matcherna har hemmalaget tagit endast en poäng, och trots att motståndet är ganska tacksamt den här lördagen är det svårt att köpa streckningen. Preston bör vara bättre än vad laget visat under hösten och 4-0 segern senast mot Wigan var helt klart ett stort steg i rätt riktning. Dessförinnan kryssade Preston mot Aston Villa i Birmingham. Allt värde finns på gästerna och därför måste det streckas från höger här. För den våghalsiga är tvåan ingen dum spik till låg procent! Matchen är oviss så mitt förslag är helgardering.

Systemet kostar 432 kronor | Spelstopp: Lördag kl. 15.59
Spelet är R 4-4-144 (12) med en (matematisk) M gardering, M garderingen sätter vi i match nr 1
Detta betyder att om alla matcher är rätt har vi garanterat 12 rätt med chans på 144 enkel rader att träffa 13 rätt. Att spela samma system utan R system blir det 3 888 kronor att lämna in. 

// Av Jonas Sjöland.

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *