fbpx
Connect with us

SPELTIPS Blackburn – Leeds; Är Leeds övervärderade !

Publicerad

on

Vi fortsätter lördagen med att titta på en Championchip match, precis som Malmö FF – Hammarby, tror jag detta blir en ensidig historia. Två lag som just nu går och vacklar lite, möter varandra. Jag har tagit parti för laget som brukar tappa efter efter halva säsongen.

Spelförslagen ser ni längst ner på sidan efter mina analyserar. Alla spel läggs på bet365 

Match; Blackburn – Leeds

Blackburn har tappat farten rejält efter en stark säsongsinledning och har bara vunnit två av sina åtta matcher i ligan. Det ska dock sägas att man haft ett väldigt tufft spelschema och stött på Sheffield United, Nottingham, Stoke, Derby, Aston Villa och Bristol City i sex av dessa sju matcher – lag som normalt sett tillhör den övre halvan av tabellen och de flesta av dem toppstriden.

Även om resultaten inte har varit något vidare med två vinster, tre oavgjorda och två förluster har Blackburn, rent spelmässigt, inte sett sämre ut än tidigare. Man stod bland annat för en fullgod insats när man höll Nottingham till 2-2 i slutet av september och gjorde det även bra dessförinnan när man bortaslog Stoke med 3-2. Gemensamt för matchbilderna är att det varit öppna spjut åt båda hållen och att högintensiva och fartfyllda tillställningar.

Näst senast fick Blackburn dock se sin ett år långa förlustfria svit på Ewood Park bruten när man förlorade med 2-0 mot Sheffield United.
Viktiga mittbacken tillika kaptenen Charlie Mulgrew har varit tillbaka i spel de två senaste matcherna. I en landskamp mot Israel i fredags tvingades han dock utgå med en muskelskada och därefter lämnade han också Skottlands landslagstrupp. Ingen ny uppdatering har kommit kring Mulgrews skada, men huvudscenariot är att han saknas till den här matchen. Om så är fallet tvingas vänsterbacken Derrick Williams kliva in som mittback igen, en lösning som är långt ifrån optimal.

Leeds urstarka säsongsinledning har avstannat något under en period där man varit rätt så hårt skadedrabbade. Yorkshire-laget återfinner sig inte längre i serieledning efter blott två segrar på de sju senaste omgångarna, men åtminstone har man bara förlorat en av dessa matcher. Senast mot Brentford stod laget för en klart bra insats i en svår bortamatch där man fick en feldömd straff emot sig, men ändå kom tillbaka i slutet via en sen kvittering av svenske mittbacken Pontus Jansson.

Dessförinnan vann man med 1-0 mot Hull på bortaplan i en rätt så tät och svårspelad bortamatch och innan det fick man 1-1 i derbyt mot Sheffield Wednesday trots att man var det klart bättre laget.

Det bör sägas att Leeds har varit inblandade i relativt målsnåla matcher på sistone men det har mest att göra med tillfälligheter och lagen man mött enligt min uppfattning. Både senast mot Brentford och för tre matcher sedan mot Sheffield Wednesday kunde till det mycket väl ha blivit minst tre mål i matchen och i övriga matcher på sistone har man mött lag i Hull, Birmingham och Preston som backat hem och inriktat sig på försvarsspel.

Marcelo Bielsas lag har som nämnt varit rätt tungt skadedrabbade på sistone. Med ett välbehövligt landslagsuppehåll är dock två viktiga offensiva pjäser tillgängliga igen. Det gäller ordinarie duon Kemar Roofe och Pablo Hernandez som båda saknats de sex respektive sju senaste omgångarna. Bielsa brukar dock inte skynda spelare tillbaka i spel och särskilt Hernandez, lär inte vara med i startelvan direkt. Vad gäller Kemar Roofe är det inte helt enkelt att avgöra eftersom ersättaren Tyler Roberts har imponerat med tre mål på sina sex starter. Roofe är dock en klart bättre spelare och även om han inte skulle finnas med i startelvan direkt blir han liksom Hernandez  otvivelaktigt en viktig spelare att kunna sätta in i andra halvlek. Bielsa har fortsatta bekymmer på försvarssidan, där högerbacken Luke Ayling är avstängd efter ett märkligt rött kort senast och vänsterbacken Barry Douglas troligen är borta. Yttermittfältaren Stuart Dallas är i så fall den troliga ersättaren på vänsterkanten, vilket gör balansen klart mer offensiv, medan kompetente Gaetano Berardi kliver in på högerbackspositionen.

Värdeanalys;
Jag väntar mig en högintensiv matchbild mellan dessa två lagen och med troliga nyckelspelare borta i båda lagens försvar samtidigt som Leeds blir förstärkta offensivt har jag svårt att köpa att Leeds inte ska komma tillbaka rätt igen, även om det är på bortaplan. Oddsen är höga för Leeds vinst, att det går inte att bortse  från dessa. Jag tror inte att Leeds kommer falla igenom i år, med en tränare som väger in spelarna inför varje träning är det slut med chips och öl på fredag kvällarna.

Spelförslag:Blackburn – Leeds

  • Spel 1: Leeds Asien – 1,0
  • Odds: 3,45 gånger pengarna
  • Spelstopp: Lördag 12,55
  • Matchstart:13,00
  • Spelbolag: bet365 

Ta del av kampanjen på bet365. Sätt in valfritt belopp, upp till 1000 kronor så dubblar bet365 beloppet. Klicka på kampanj nedan för att ta del av detta erbjudande. 

Gå till kampanj

// Av Jonas Sjöland

Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen