Connect with us

Fotbolls Europa; Allsvenskan avgörs på dålig domare!

Publicerad

on

I Allsvenskan spelade AIKMalmö FF (1-1), matchen slutade i stort tumult. Alla som såg matchen, inser att Malmö FF blev bestulen på poäng. Sebastian Larsson gjorde bort sig rejält efter sitt frisparksmål, genom att förnedra Malmö bänken. Han är dock ångerfull dagen efter match.

AIK:s landslagsstjärna Sebastian Larsson ber om ursäkt efter sitt målfirande i 1–1-matchen hemma mot Malmö FF.
Ibland tar känslorna över, ”mitt firande efter målet är jag inte stolt över och vill be om ursäkt till dem som tog illa vid sig”, skriver han på Instagram.

33-åringen kvitterade sent på tilläggstid i andra halvlek i måndagskvällens fotbollsallsvenska stormatch och firade frisparksmålet med att springa mot MFF:s avbytarbänk.

Larsson kastade sig ned på knä, gled ned mot sidlinjen och skrek mot motståndarlaget. Ett agerade som skapade stort tumult, renderade i ett rött kort för mittfältaren och avstängning borta mot Östersund på torsdag. Även AIK:s ytterspringare Daniel Sundgren missar matchen.

Med tre matcher kvar, och nio poäng att spela om, leder AIK herrallsvenskan med fyra poäng före SM-guldjagande tabelltvåan IFK Norrköping. ”Peking” gästar bottenlaget Brommapojkarna under onsdagen i sin nästa match.

Uwe Rösler var starkt kritisk till domaren Bojan Pandzic efter att Malmö tappade segern mot AIK på stopptid.
”I den andra halvleken tog domaren matchen i sina egna händer”, säger Malmötränaren till C More.
Tumultet i slutminuterna visade hur stor frustrationen var ute på plan, och de heta känslorna fanns kvar även hos Malmötränaren efter matchen.

”Det var ingen frispark först och främst, mina spelare är förkrossade”, sade Rösler och syftade på frisparken som gav 1–1-målet.
Malmölägret menade bland annat också att den boll som var i mål i andra halvlek skulle ha gett dem 2–0 och inte ha dömts bort för offside. Tv-bilder visade dock att domslutet var helt korrekt.

”Ärligt talat, matchen var för stor för honom (domaren). Det är fotbollsförbundets ansvar att välja bästa möjliga domare till en sådan här toppmatch, det gjorde de inte”, sade Rösler.

Markus Rosenberg var besviken efter matchen.
”Det känns konstigt att stå här och säga att vi gör en bra insats och inte vinner. Men så är det en sådan här dag tyvärr, när allting inte går med en”, säger han.

Rosenberg menade att Larssons frispark inte slogs från rätt avstånd.
”Det finns väl några situationer att diskutera, jag hörde att det inte var offside på 2–0-målet heller”, säger han.

Rosenberg höll med om Röslers ord om att Malmö blev rånade på segern.
”Ja, det skulle jag nog vilja säga. Det kan vi väl alla erkänna, eller? 2–0 så är matchen slut, och vi skulle ha haft 2–0. Så kan man nog säga”.
Malmö hade gått om Hammarby på tredjeplatsen om de hade vunnit, men får nu fortsätta jaga den i kampen om Europaplatserna.
”Det är nio poäng kvar att spela om och vi siktar på nio poäng så hoppas vi att det räcker långt.

I England gick TottenhamManchester City (0-1) ut och skulle göra upp om de tre poängen som stod på spel. Redan efter sex minuter gjorde Mahrez matchens första och sista mål. City vann komfortabelt med 1-0. En bra PL match sett över hela matchen.

Italien hade stormötet LazioInter (0-3) på måndag kvällen,ett överlägset Inter fullständigt krossade Lazio på deras hemmaarena. Målskyttet kom igång efter 28 minuter av Icardi, i 43:e minuten ökade Brozovic på ledningen, i andra halvlek försökte Lazio komma tillbaka, men det var Icardi som fick göra sitt andra mål för kvällen och Inters tredje. Som jag påpekat tidigare, Italiensk fotboll är inte 1-0 och parkera bussen längre.