fbpx
Connect with us

Fotbolls Europa; Trippel Barcelona efter vinsten mot Real Madrid!

Publicerad

on

I ”Veckans lag”, som baseras på den unika tjänsten Player Index, finns åtta debutanter med.
Barcelona har med tre spelare efter storvinsten mot Real Madrid.

Playmaker.ai, har med hjälp av artificiell intelligens möjligheten att analyserar fotbollsdata på ett banbrytande sätt.

Under hela säsongen kan man följa hur placeringarna på listan skiftar beroende på hur spelarna prestera. En nyhet för säsongen är att det varje vecka kommer ett ”Veckans lag”, som baseras på hur spelarnas ranking har förändrats under veckan som gått.

I England går topplagen fortsatt starkt. Manchester City, Liverpool och Chelsea befäster sig i den absoluta toppen, efter idel segrar. Formstarka Arsenal åkte på sitt första poängtapp sedan den andra omgången, och det gör att man går in i nästa veckas möte med Liverpool på Emirates Stadium med fötterna på jorden. Tottenham tappade mark i toppen efter måndagskvällens förlust mot City. City var visserligen bättre, men visst borde Erik Lamela tryckt in kvitteringen med tio minuter kvar av matchen? Bournemouth och Watford visade återigen varför de kommer att vara och kämpa om topplaceringar framåt våren.

I Spanien handlade det mesta om söndagens El Clásico. Pressade Real Madrid gästade Camp Nou för att revanschera sig från den mardrömsliknande höstsäsongen, men hade inte mycket att säga till om. Slutresultatet skrevs till slut till 5–1 till Barcelona, som fick klara sig utan skadade Lionel Messi. Hasta luego, Julen Lopetegui. Barcelona återtog serieledningen, och strax därefter finns jagande Alaves, Sevilla och Atlético Madrid. Tyngre går det för Villarreal och Valencia.

I Tyskland har Bayern München , likt Real Madrid, en tung höst bakom sig, men ligger trots det på andra plats. Helgens 2–1-vinst mot Mainz innebär att man nu är blott två poäng bakom serieledande Dortmund. Stor matchhjälte blev Thiago Alcantara. Dortmund tappade poäng på hemmaplan mot Hertha Berlin, efter att Salomon Kalou kvitterat på tilläggstid. Tvåmålsskytten Jadon Sancho fortsätter att imponera. Ludwig Augustinsson spelade 90 minuter på vänstermittfältet i Werder Bremen, som åkte på en praktsmäll mot Bayer Leverkusen (2–6).

I Frankrike har inte Thierry Henry fått den start han hoppades på i Ligue 1. I legendarens ligadebut med Monaco blev det förlust, och i helgen fick man bara 2–2 mot Dijon. Man får glädja sig åt att supertalangen Benjamin Henrichs kom med i målprotokollet. För den forne lagkamraten Patrick Vieira, som numera är huvudtränare i Nice, går det desto bättre – och man lyckades ta alla tre poängen i helgens bortamöte med Bordeaux.

I Italien är Juventus återigen tillbaka i vinnarspåret. Helgens vinst mot Empoli innebär att man utökar serieledningen till sex poäng. På andra plats återfinns Inter, som stod för en mycket imponerande insats i bortamötet med Lazio. Oscar Hiljemark fick hoppa in för Genoa, som trots numerärt underläge fick med sig en poäng mot Udinese.

Veckans lag V 43;

MÅLVAKT;

Edouard Mendy , Stade de Reims: Man tog ett stort kliv upp i tabellen efter helgens imponerande bortaseger på Roazhon Park mot Rennes. Reims har visserligen bara gjort sju mål på de inledande elva omgångarna, men ligger trots det så högt upp som på nionde plats. Det kan man tacka Mendy, 26, för. I helgen stod han för fem räddningar, och höll nollan mot Rennes .

FÖRSVARARE;

Pavel Kaderábek , Hoffenheim: Stuttgarts Emiliano Insúa drog på sig ett rött kort redan i den åttonde matchminuten. Hoffenheim gjorde därefter processen kort, och till slut skrevs slutresultatet till 4–0. Kaderábek fick fram 65 passningar till medspelare (65/72), hittade rätt med sex passningar in i straffområdet – och byttes ut till stående ovationer. 26-åringen, som gör sin fjärde säsong i Bundesliga, är ett ständigt offensivt hot för Hoffenheim och har under hösten noterats för fem poäng (2+3), alla turneringar inräknade.

Leonardo Bonucci , Juventus: Juventus var tillbaka i vinnarspåret, efter det snöpliga poängtappet helgen dessförinnan. Man reste sig från det insläppta målet i mitten av den första halvleken mot Empoli, Bonucci var hundraprocentig (!) i passningsspelet och vann fem dueller (5/9). Återkomsten för den erfarne mittbacken har visat sig vara ett smart drag för bägge parter.

Aymeric Laporte , Manchester City: Laporte har under hösten cementerat sig i Manchester Citys försvarslinje, och stärkt upp vad som tidigare ansågs vara en akilleshäl i superbygget. Måndagskvällen 1–0-vinst mot Tottenham på Wembley var ett styrkebesked och hjälpte City återta serieledningen från Liverpool, men även att man nu inte släppt in ett mål i ligan sedan den fjärde omgången. Laporte gick vinnande ur sex dueller (6/8), visade på följsamhet i försvarsspelet och fina passningar.

Jordi Alba, Barcelona: Man gick vinnande ur mötet med Real Madrid, efter en imponerande uppvisning på Camp Nou. Alba stod för 67 lyckade passningar (67/77), hela åtta passningar till rätt adress i straffområdet – och assisterade även till det ack så viktiga 1–0-målet. Det är ingen nyhet att Alba, från sin vänsterbacksroll, är ett stort offensivt vapen för Barcelona, men i söndags visade han även på försvarskunnande.
MITTFÄLTARE;

Ross Barkley, Chelsea: Vilken revansch för Barkley! Engelsmannen kom in i januarifönstret, och sågs länge som en rotationsspelare i matcher de ordinarie mittfältare behövde andrum. Men under senhösten har 24-årligen etablerat sig, och i helgen krönte han en imponerande insats med ännu ett mål. Det var tredje matchen i följd som Barkley kom med i målprotokollet. I 4–0-vinsten mot Burnley stod han för två skott, gjorde ett mål, fick fram 91 passningar (91/94) och noterades för två assist. Chelsea hänger på i toppen.

Ivan Rakitic, Barcelona: Det känns som att kroaten bara blir bättre och bättre. I 5–1-vinsten mot Real Madrid styrde han och ställde på Barcelonas mittfält, var ständigt tillgänglig för medspelarna och hittade ytor mellan motståndarnas mittfält och försvar. Totalt blev det 68 passningar till rätt adress (68/71), och sju bollvinster på offensiv planhalva. Den nykomponerade mittfältstrion – Rakitic, Sergio Busquets och Arthur – kompletterar varandra ypperligt.

Marcelo Brozovic, Inter: Man hade inte några större problem i bortamötet med Lazio. Slutresultatet skrevs till slut till 3–0, efter dubbla mål av Mauro Icardi och ett av fenomenale Brozovic. Han stod även för 79 lyckade passningar (79/87) och fem vunna tacklingar (5/7). Som kroaten spelat under hösten finns det fog att tro att storklubbarna i Premier League kommer visa förnyat intresse i januari.
ANFALLARE;

Karim Bellarabi, Leverkusen: Bellarabi har fått stora delar av säsongen spolierad, efter den avstängning han drog på sig tidigare under hösten – och i helgens möte mot Werder Bremen gjorde han sin blott första ligastart. Bellarabi visade i Leverkusens 6–2-vinst varför han ska få fortsatt förtroende även i fortsättningen. Han stod för ett mål, en assist, avlossade fem skott och stod för imponerande elva passningar in i straffområdet. Trepoängaren innebar att Leverkusen klättrar upp till tolfte plats i tabellen. 

Luis Suarez, Barcelona: Med Lionel Messi på skadelistan har pressen ökat på anfallskollegan Suárez att prestera. I söndagens storvinst mot Real Madrid stod han för en av sina bästa insatser på mycket länge, han tog sex avslut, tre mål (!) och sex lyckade passningar in i straffområdet. På de inledande tio matcherna har det blivit elva poäng (7+4) för uruguayanen

Cristiano Ronaldo, Juventus: Portugisen har kommit igång på riktigt på slutet, och motiverade återigen varför han ska få plats i ”Veckans lag”. Juventus vände och vann med 2–1 mot Empoli, efter det att Ronaldo blivit tvåmålsskytt. Med Ronaldo i laget ser Juventus mer kompletta ut än på länge – och frågan är om det finns något lag som kan mäta sig med Scudetto-prenumererande Juventus i jakten på Champions League?

(Observera att omgångens lag tas ut enbart på den data Playmaker.ai fått fram om spelarnas prestationer.)
Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen