fbpx
Connect with us

Fotboll Europa; Allsvenskan lever, tack vare ett fantastiskt målvaktsspel.

Publicerad

on

AIK:s tänkta guldfest kom av sig. Efter att ett fantastiskt kämpande Sundsvall klarade av att ta en poäng inför 50 000 AIK:are.

Men det ville sig inte, AIK spelarna forcerade matchen igenom, men kunde inte få in bollen i mål.
AIK öste på framåt och skapade chans efter chans. I vägen vid samtliga tillfällen stod Sundsvalls mycket duktige målvakt William Eskelinen. Vassast räddningar stod han kanske för med dryga kvarten kvar att spela då Henok Goitom nickade hårt mot mål, men Eskelinen sträckte då ut och tippade bollen över ribban. Med bara minuter kvar att spel räddade han återigen laget då Henok Goitom avslutade från nära håll.

Undertecknad träffade William och hans pappa för fem år sedan, en kall vecka i slutet av november på en tryout i Sirius. Jag fick sitta med och höra från dåvarande målvaktstränaren att William var inget att ha, fel attityd tyckte han, detta för att han frågade varför han skulle göra övningarna. Jag undrar vad han säger nu om denna målvakt med fel attityd! Hela året, sen han fick komma in har han varit fantastisk i målet – han är stor orsak till att Sundvall, gått så bra som de gjort. Det är utan tvekan han och Oskar Linnér som är framtidens målvakter, unga hungriga och kaxiga.

AIK hade matchen igenom ett kraftig spelövertag och Sundsvall, som i matchen saknade mittfältaren David Batanero på grund av knäskada, Sundsvall fick stora delar av matchen slå ifrån sig och freda sitt mål från AIK:s ständiga anfall. På alla målchanser man skapade ska givetvis en boll gå rätt, men inte denna kväll.

Det som 50 128 personer på Friends Arena sett fram emot som klubbens första guldfest på nio år slutade i stället med ett rejält antiklimax, 0-0 mot Sundsvall.

Nu avgörs 2018 års allsvenska säsong i stället i den sista omgången. AIK åker då till Kalmar och med största sannolikhet räcker en poäng för Gnaget, som är två poäng före Norrköping och dessutom har betydligt bättre målskillnad. Värt att notera är då att AIK i den matchen saknar avstängde Kristoffer Olsson. Dessutom klev Panos Dimitriadis och Sebastian Larsson båda av skadade.

Givetvis kommer AIK, vinna matchen i Kalmar, eller åtminstone spela oavgjort, guldet kommer trots allt att hamna i Solna efter helgen!

// Av Jonas Sjöland

Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen