fbpx
Connect with us

Fotbolls Europa; Viktiga spelare kan missa kvällens CL drabbning!

Publicerad

on

Ikväll är äntligen CL tillbaka, spelförslag har vi sedan tidigare presenterat på sidan. Nu kommer också rykten om skador och återkomst inför kvällens matcher.

Atlético Madrid Den spanska huvudstadsklubben skriver på sin hemsida att både Lemar och Savic missade måndagens träning på grund av skador, nu är de tveksamma till spel i kvällens drabbning i CL mor Dortmund. Lemar fick en känning i sitt högra lår under helgens match mot Leganes och Stefan Savic lider också han av en muskelskada.
Thomas Lemar har i år framträtt i samtliga av klubbens matcher medan Savic har varit frånvarande ett par gånger till följd av skada. Båda är otroligt viktiga för spelet i sitt Atlético Madrid.

Liverpools Xherdan Shaqiri hamnade i somras i fokus under VM när han firade sitt avgörande mål mot Serbien med tecknet för den albanska örnen. Shaqiri och lagkamraterna Granit Xhaka och Stephan Lichtsteiner, som också gjorde tecknet, blev alla dömda till böter av FIFA för ”osportsligt uppträdande”.
Shaqiri är Kosovo-alban och har rötterna i det Kosovo som utropade sig självständiga från Serbien 2008, något Serbien inte har erkänt. Schweizaren fick efter 4-0-segern hemma mot Röda Stjärnan frågan om han var orolig för mottagandet i returmötet, men svarade att han bara var fokuserad på att spela en fotbollsmatch. Men när returen nu väntar under tisdagen så följer Shaqiri inte med Liverpool på resan.

Barcelonas argentinske stjärna Lionel Messi ådrog sig den 20 oktober en fraktur i ena armen i mötet med Sevilla i La Liga. Efter det blev han borta från spel i mötena med Inter, Real Madrid, Cultural Leonesa och senast mot Rayo Vallecano, men nu har han däremot varit tillbaka i träning igen med övriga i laget.
Barcelona meddelade tidigare att stjärnan är fullt återställd och finns med i lagets matchtrupp till mötet mot Inter på bortaplan i gruppspelet i Champions League. Det är ett efterlängtad besked för den spanska giganten.
Barcelona har klarat sig hyggligt bra i Messis frånvaro och toppar tabellen i ligan med tre poäng ner till det andra Barcelona laget Espanyol, samtidigt som laget även toppar gruppen i Champions League. Men den lille vill man alltid ha på planen om det finns möjlighet.

Champions League kan vara på väg att förlora sin status.
Åtminstone om 11 av Europas toppklubbar får bestämma.
Enligt dokument från Football Leaks finns det planer på att skapa en ny liga – oberoende av Uefa

Tidigare har uppgifter har pekat i samma riktning. Men nu säger sig Football Leaks sitta på ett dokument som visar hur elva av europeisk fotbolls storklubbar i november ska ta ett avgörande beslut i ett första steg att bryta sig loss från Champions League.
Dokumenten från Football Leaks, som Der Spiegel presenterar, menar att ligan skulle kallas för European Super League, där 16 lag ingår. De elva grundklubbarna ska alltid vara samma, och fem gästande lag kan komma och gå.
De elva återkommande klubbarna ska vara Real Madrid, FC Barcelona, Manchester United, Bayern München, Juventus, Chelsea, Arsenal, PSG, Manchester City, Liverpool och AC Milan.

Enligt Der Spiegel skulle det även finnas en andraliga, som de fem gästande lagen får slåss om att slippa behöva bli nedskickade till.
Ligan ska vara oberoende av Uefa, men det råder oklarheter hur ligans införande skulle påverkade Champions League, de inhemska ligorna och landslagsspel. Om det beslutas att ta förslaget vidare i november är troligtvis detta frågor som kommer att behöva utredas.
Enligt Football Leaks dokument är tanken att European Super League ska vara i gång 2021.

Givetvis hoppas undertecknad att detta tramset inte blir av, varför skulle AC Milan vara med i denna grupp som ett exempel eller för den delen Arsenal. Mycket vill ha mer, det kommer givetvis aldrig gå igenom, vilket är bra. CL har hittat en alldeles utmärkt form nu, dels med kval och sen med gruppspel och slutspel. När matcherna dessutom har förändrats så att de spelas på olika tider, får vi som älskar fotboll möjlighet att se ännu mer fotboll under en dag.

// Av Jonas Sjöland.

Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen