fbpx
Alla SpeltipsBettingpanelenFotboll

SPELFÖRSLAG; Kanon odds i Franska Ligue 2!

Bortaplan är vanskligt i alla matcher.

Kvällens andra match hittar jag i Franska andra ligan, en liga som mer eller mindre kan överraska i alla matcher. Jag hade ett lyckat spel förra veckan med Metz och vill nu se om mina analyser stämmer när vi beger oss till Stade de Paris, för ett möte mellan bottenlag och topplag.

Red Star FC- Lens / Spelstopp 20,44

Red Star; har inte lyst upp fotbollshimlen under sina levnadsår, en lite förortsklubb utanför Paris utkanter som försöker överleva den grå vardagen, ungefär som IFK Malmö eller Rosengård i Sverige. Mest känd är klubben för rykten som gjorde gällande att Garrincha 1971 skulle kontrakteras av klubben. Han undertecknade aldrig något kontrakt och återvände till Brasilien. I klubbens förteckning över minnesvärda spelare finns han inte omnämnd.

Men nu till dagens match, Red Star har inte lyckats bra i årets serie man placerar sig på en sista plats med endast tretton poäng på nitton matcher. Det är dock inte kört då det är endast fem poäng upp till kvalplats och sju poäng upp till säker mark. en mycket dålig målskillnad på 14-32 gör förstås inte saken bättre. Hemma har man åstadkommit 9-19, så klart starkare där än borta. Fem senaste matcherna hemma har blivit 3-11 fyra förluster men också en seger mot bottenlaget Sochaux i 2018 näst sista match, man lyckades efter det plocka en poäng borta mot starka Paris FC i sista matchen 2018 (1-1)

Red Star började 2019 med en riktig bra match mot Caen (0-1) i cupen och kanske är detta vändningen för laget! Man fick dessutom spela med en man mindre efter att Chantome fått rött kort i minut 55. Målet gjordes först i minut 81. Bästa målskutt i laget är Faucher som gjort tre mål, han var dock inte med i truppen i cup matchen, så om han spelar ikväll är ett frågetecken!

Lens; är med och slåss uppe i toppen av serien, just nu placerar man sig på en femte plats med 32 inspelade poäng och en målskillnad på fina 27-16, man har dessutom kvällens match som hängmatch, vid vinst klättrar man upp på en fjärde plats i serien. Vid en eventuell vinst är det dessutom bara fyra poäng upp till andra placerade Brest och denna plats är också en direktplats till Ligue 1.

Borta formen är det inget fel på, de fem senaste matcherna har man två segrar och två kryss, förlusten kom i årets första match, där man mötte Reims i cupen på bortaplan (2-0). Lens har inte förlorat på bortaplan i serien sedan 10 november 2018. Man har en riktigt stark avslutare i mittfältaren Yannick Gomis (som kom från Orleans 2018) med nio gjorda mål. Nu spelade han inte cupmatchen , så tveksam till spel, då jag inte sett någon laguppställning ännu.

Spelvärde; Bortaplan är alltid vanskligt, framför allt när man spelar botten mot toppen som i detta fall. Red Star har verkligen kommit igång innan uppehållet och visade styrka även i cupen i årets första match. Nu går man in i ett nytt år och med förhoppningar att man ska lyfta sig till en placering över strecket. När man möter topplagen hemma kommer man givetvis ligga lågt och Lens får se upp med kontringar som kommer komma under matchens gång. Kan Lens få hål på Red Star redan i första halvlek, kommer vi få se en helt annan match, än om det är 0-0 långt in i spelet.  Vid underläge  måste Red Star lyfta sig och då blir det större ytor för bortalaget. Lens kommer gå för seger, det gäller att vinna dessa matcher om man vill vara med och slåss om de åtråvärda platserna till högsta ligan. Vinner man inte mot de absolut “sämsta” lagen så kommer det bli svårt att nå detta mål. Lens kommer forcera och med lite tur och mycket skicklighet kommer de vinna denna match. Mitt spel blir på Lens seger, oddset är alldeles för bra för att missa. 

Spelförslag;
Datum: Måndag 2019-01-14 20,44
Land: Frankrike
Liga: Ligue 2
Spel: 2
Odds: 1,95
Insats: 2500 kronor
Bolag: Bet365

Lägg spelet på bet365, så får du upp till 1000 kr i välkomstbonus
Klicka på kampanj nedan för att ta del av detta erbjudande

Gå till kampanj

”Spelare växer inte på träd, de växer med mig”.

// Av Jonas Sjöland

Relaterade artiklar