fbpx
Connect with us

SPELFÖRSLAG; Asien spel testas i Copa del Rey.

Publicerad

on

Copa Del Rey fortsätter och under tisdagen gästar Getafe, Estadio José Zorrilla för att ta sig an Real Valladolid i det andra och sista mötet i åttondelsfinalen. Getafe har med sig 1-0 sedan första mötet, vilket resulterar i att dubbelmötet fortfarande är relativt öppet.

Real Valladolid – Getafe / Spelstopp 19,29

Real Valladolid; är som bekant nykomlingar i säsongens upplaga av La Liga. Klubbens höst har varit relativt bra, man ligger för närvarande på en fjortondeplats i tabellen, ett hyfsat facit som nyuppflyttade. Nu är det dock Copa Del Rey på agendan en av Real Valladolid’s största matcher hittills under säsongen väntar runt hörnet. Man tar nu emot Getafe på hemmaplan och kommer med en 1-0-förlust i bagaget från första mötet. Laget lyckades dessvärre inte få med sig det där viktiga bortamålet när man besökte Coliseum Alfonso Perez, vilket inte bådar särskilt gott för “Pucela”, då man på senare tid haft svårt att hålla tätt.

Valladolid har under säsongens gång släppt in 21 mål på 19 spelade ligamatcher, ett snitt på 1,1 mål per spelad match. Man har dessutom inte lyckats hålla en enda nolla i Copa Del Rey slutspelet, där man släppt in 2 mål mot Real Mallorca och 1 mål mot Getafe. Sedan ankomsten i La Liga har man visat en tendens till relativt målsnåla matcher med fokus på defensiven, något som man inte lyckats speciellt bra med. Trots att Valladolids matcher snittar 2 mål per match har man under senare tid fått de flesta av dessa målen i egen bur. Man har släppt in mål i 9 raka matcher, trots att man inte mött allt för svårt motstånd. Under tisdagens kamp måste laget framåt för att ha möjlighet till vidare avancemang – något som bör lämna ytor i Getafe’s favör.

Getafe; kan vara snäppet mer avslappnade inför mötet. Man lyckades, på stopptid, knipa med sig en viktig och välförtjänt vinst på hemmagräs förra veckan. Man dominerade matchen totalt med 68% bollinnehav, mer än tre gånger så många skott som Valladolid och vann hörn statistiken med 6-0. Självklart har hemmaplanen en stor roll vid analys av dessa siffror, men Getafe har visat sig vara väldigt starka på bortaplan också. Man är det tredje bästa laget på bortaplan i La Liga, endast Real Sociedad och serieledande Barcelona är bättre. Man har hämtat hem 15 poäng på resande fot på 10 spelade matcher, och placerar sig alltså ovanför både Real Madrid och Sevilla i bortaplans statistiken. Real Valladolid däremot, är inte speciellt starka hemma. Faktum är att man är tredje sämst i hela ligan på hemmaplan, då man endast mäktat med 8 poäng på 9 spelade hemmamatcher, där man även har -4 i målskillnad. Inga positiva siffror. Getafe har gjort mål i 9 raka matcher, trots att man ställts mot tufft motstånd som exempelvis Barcelona. Man har nätat i 13/19 ligamatcher hittills, statistik som kanske inte låter helt övertygande, men vad man bör ha i åtanke är att 4 av de 13 matcher man inte lyckats göra mål i ägde rum i Getafe’s 5 inledande matcher i ligan. Man har minst sagt ryckt upp sig på senare tid.

Spelanalys; Àngel fick det första och sista ordet i matchen på Coliseum Alfonso Pérez med sitt 1-0-målet i den andra stopptids minuten i andra halvlek.

Således är det Getafe, som också var klara förhandsfavoriter inför detta dubbelmöte. Oddsen för vilken sida som ska avancera vidare i cupspelet står nu i 4,50-1,20. Ganska rättvisande, eller?
mår också i helhet mycket bra för närvarande och är till och med sexa i Primera División. Det är dock extremt tätt i mittenskiktet av tabellen och Real Valladolid, på plats 14, är exempelvis ”bara” sex pinnhål bakom dem och bortalaget har i sin tur bara en trea ner till bottentrion.

Det finns ett flertal tankar att bolla mellan. Med risken att trilla ur den spanska förstadivisionen – hur mycket kraft vill Valladolid investera i cupspelet? Och för Getafe,vad satsar de på? De har möjlighet till Europaspel i seriespelet.
Getafe ses med den stora fördelen. De har det bättre materialet och skillnaderna värderar jag som större än de sex pinnarna som seriespelet vill antyda. Första mötet vann de också utan att släppa in mål, vilket innebär att Real Valladolid med största säkerhet måste vinna matchen och sannolikt så med siffror större än uddamålet. De måste framåt, vilket kan bli perfekt med stora luckor för det vassa bortalagets anfallsspel.

Detta öppnar upp för Getafe att avvakta lite och ställa om mot ett ett skört motstånd. Real Valladolid har inte vunnit på fem raka matcher,så jag ser alla fördelar att skrälla till med ett Asien med bra odds.

Spelförslag;
Datum: Måndag 2019-01-14 19,29
Land: Spanien
Liga: Copa del Rey
Spel: Getafe Asien – 0,5 2:a
Odds: 2,425
Insats: 800 kronor
Bolag: Bet365

Lägg spelet på bet365, så får du upp till 1000 kr i välkomstbonus
Klicka på kampanj nedan för att ta del av detta erbjudande

Gå till kampanj

”Spelare växer inte på träd, de växer med mig”.

// Av Jonas Sjöland

Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen