fbpx
Connect with us

SPELFÖRSLAG; Valencia måste vinna kvällens cupmatch!

Publicerad

on

Jag hittar många bra spel, för att vara en tisdag, ett av dem är returmöte i Spanska cupen. När Valencia tar emot Sporting Gijon inför returmötet i Copa del Rey, kan det vara årets viktigaste match för Valencias tränar trojka! Nu måste Valencia dels vinna för att överleva cupen, men också livsviktigt om inte det ska vara en ny röst i omklädningsrummet under onsdagens samling efter match. Då Valencia lyckades göra mål i Gijon (1-2), så krävs det alltså bara en 1-0-seger på tisdagen för att avancemanget ska bli ett faktum. Det är väl trots allt en bedrift Valencia ska kunna mäkta med eller!

Valencia – Sporting Gijon / Spelstopp 21,29

Valencia; årets stora mysterium, helt klart. Från att ha hamnat bland de fyra främsta i tabellen i fjol, till att efter halva säsongen spelad, infinna sig först på en 10:e plats i ligaspelet. Addera där till det faktum att man förlorade mot Sporting Gijon i det första mötet av två!

Marcelino, coach i Valencia är onekligen illa ute, det råder det inga som helst tvivel om, speciellt efter poängtappet mot Valladolid på Mestalla, i helgen. Spanska tidningar var redan då överens om att Marcelino riskerade att få sparken efter den insatsen men han är som bekant fortsatt kvar, och därför drar vi istället slutsatsen, att allting istället hänger på tisdagens möte – ett avancemang är högst troligt ett måste!

Jag är till 90 procent övertygade om det faktum att Marcelino får lämna sitt uppdrag som huvudtränare ifall uttåget blir ett faktum på tisdag. Det här är på alla sätt och vis en match av kategorin; en måstematch! Den kan dessutom komma att visa sig vara en av säsongens allra viktigaste, ifall nu ett uttåg leder till att Marcelino får sparken. Valencia har absolut inte råd att börja om igen.

Spelarna är helt klart skyldiga sin coach en bra insats, jag vill tro att Valencia-spelarna tar sig i kragen i ett sådant här skede, i en åttondelsfinal, inför de egna supportrarna, när motståndet är av kalibern, Segunda Division.

Sporting Gijon; hade nog inte förväntat sig ett så pass bra utgångsläge när de kliver in på Mestalla under tisdagen. Gijón stod för en stark insats i första mötet vilket visade sig även på resultattavlan. Gijón kan titulera sig som rejäla underdogs och har därmed inte lika stor press på sig att avancera vidare. Till vardags huserar bortalaget i andradivisionen, i skrivande stund hittas de i mittenskiktet av tabellen, nämligen en tolfte placering. Klubben var inför säsongen en av kandidaterna till fighten om uppflyttingsplatserna, något som de inte lyckats uppfylla än så länge.

Rojiblancos kommer till största sannolikhet fokusera helt på sitt försvarsspel under tisdagskvällen. Laget har inget behov att behöva trycka på och skapa målchanser, utan kan istället fokusera på sitt positionsspel och försöka täppa igen den egna buren. Gijón har endast släppt in 18 mål på deras 21 ligamatcher. Kommer deras förmodligen defensiva strategi bära frukt i Copa Del Rey? Det återstår att se!

Spelvärde; Det finns alltid en stor risk i att endast fokusera på att försvara sin ledning, detta kommer Sporting till stor del att göra. Det kan leda till att Sporting sjunker alldeles för långt ner och att Valencia i sin tur lyckas etablera en tidig press, och då har jag svårt att se att Sporting ska kunna stå emot. Lite så tror jag tisdagens matchbild kommer att utveckla sig, får Valencia dessutom in en tidig balja, ja då behöver helt plötsligt Sporting lyfta fram sitt manskap.

Detta tror jag leder till att Valencia vinner matchen med två mål, eller fler. De bör vara steget större här på hemmaplan. Oavsett dagsform, så tror jag Valencia inser allvaret i den här uppgiften. När dessutom oddsen höjts på Asien spel sedan igår (måndag ) är det ingen tvekan på att jag lägger spelet i Valencias favör.

Spelförslag;
Datum: Tisdag 2019-01-15 21,29
Land: Spanien
Liga: Copa de Rey
Spel: Asien -1,5 Valencia seger
Odds: 1,975
Insats: 1400 kronor
Bolag: Bet365

Lägg spelet på bet365, så får du upp till 1000 kr i välkomstbonus
Klicka på kampanj nedan för att ta del av detta erbjudande

Gå till kampanj

”Spelare växer inte på träd, de växer med mig”.

// Av Jonas Sjöland

Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen