Alla SpeltipsBettingpanelen

EXPERTREK: Fenerbahce – Yeni Malatyaspor.

Fantastisk odds för bortaseger, var ligger luringen!

Jag börjar veckan med att vända mig till Turkiet och deras högsta liga, Super Lig, en liga som jag inte brukar rekar ifrån, det händer ibland, att det är lite för konstiga resultat i ligan. Nu hittar jag ett spel som förundrar mig något enormt när det gäller odds sättningen! Matchen är med det tidigare storlaget Fenerbahce, som plötsligt är storfavorit på hemmaplan, trots en urusel säsong än så länge. Man har enligt mitt tycke blivit helt fel favorit!

Fenerbahce – Yeni Malatyaspor

TYP AV SPEL / Singel
LIGA/LAND / Super Lig  / Turkiet
ARENA / Şükrü Saracoğlu Stadium
SPELSTOPP / 18,00
SPEL / X2
ODDS / 2,10
SPELBOLAG / Bet365

SPELMOTIVERING;
De flesta spelbolag köper sin odds genom en tredjepart, det är därför det överlag ser likadant ut på marknaden, vad bolagen sen gör är att ändra lite i marginalerna så att vi antingen ska lockas till dem, eller lockas bort från dem. I detta match har de givetvis information som vi spelare inte har fått reda på, jag har med ljus och lykta försökt hitta varför Yeni Malatyaspor har så sjuka odds som över 4 gånger pengarna på vinst i kvällens bortamatch. Laget placerar sig tre i ligan och möter ett gammalt storlag på dekis med en placering under strecket, ett lag i kris som är närma att åka ur högsta ligan. Jag kan inte hitta denna information, vilket är konstigt. Det kan vara så att det kommit in enorma satsningar på att Fenerbahce ska vinna och att det är något mygel på gång! Eller så har tredje part tappat stinget, viket är mindre troligt. Vilket som jag tror att vårt bortalag blir svåra att muta bort och spelar därför ett spel med gardering till över två gånger pengarna. Yeni har möjlighet att kliva upp på samma poäng som storlaget Galatasaray, på andra plats i ligan, detta är motivering nog för att kriga sig till minst ett kryss oavsett vad spelbolagen har för hållhake.

ANALYS Fenerbahce;
Det gamla storlaget är helt borta från storhetstiden, man placerar sig näst sist med endast 17 inspelade poäng efter 18 matcher, nu har man kryssat hela 8 gånger på dessa matcher så det är inte så farligt som det ser ut. Det som kanske kan oroa, är när man förlorar mot sista placerade bottenlaget Akhisarspor (0-3) förvisso på bortaplan men trots det mycket oroande om man vill ha möjlighet att klara sig kvar i högsta ligan. Laget har förtvivlat svårt att göra mål, bara 17 gjorda mål totalt, det blir bättre om man tittar på hemmastatistiken då är 12 av dessa 17 mål gjorda på Şükrü Saracoğlu Stadium. Jag tror de får svårt när de möter ett hungrigt taggat topplag i kvällens match.

SENASTE MATCHEN I LIGAN;
Bursaspor – Fenerbahce 1-1
Bollinnehav 48% – 52%
Målchanser 13–5
Skott på mål 4-3

RESULTAT/MÅLSKILLNAD HEMMAPLAN 5 SENASTE MATCHERNA;
Vinst; 1/5
Oavgjort; 3/5
Förlust; 1/5
Målskillnad; 7-7

LAGETS SKYTTEKUNG;
Ayew, 29 år från Ghana är den som producerat mest mål i årets Fenerbahce. Att en mittfältare just nu är den som gjort mest mål (4), säger väl egentligen allt om anfallskrisen i laget!

SKADELÄGET;
Guctekin (benbrott),Cigerci (tåskada),Ersu (knäskada),Tekin (Knäskada)

ANALYS Yeni Malatyaspor;
Vad är det som händer med detta lag! Man går på som en ångvält och vinner både hemma och borta. Givetvis är man starkast hemma, men man är inte oäven borta heller. Man åkte dock på riktig stjärnsmäll borta mot Kasimpasa (0-3) vilket kanske inte riktigt var väntat, detta är dock i ett tidigare skede av säsongen. På de fem senaste matcherna i serien har man inte förlorat, varken hemma eller borta. Man innehar en fin tredje placering med bara tre poäng upp till andra platsen som Galatasaray har just nu. Det finns stora möjligheter att kunna utmana om spel i EL nästa år om man fortsätter vinna sina matcher, dessutom är det en hängmatch ikväll så vid seger klättrar man upp på lika poäng som storlaget. Det kommer bli svårt att möte ett desperat Fenerbahce, med en galen publik, men de har fördel inför matchen och med rätt inställning kommer det kunna bli alla poängen med hem, I alla fall kryss ska jobbas med hem.

SENASTE MATCHEN I LIGAN;
Yeni Malatyaspor – Goztepe 3-2
Bollinnehav 36 % – 64 %
Målchanser 9-10
Skott på mål 5-3

RESULTAT/MÅLSKILLNAD BORTAPLAN 5 SENASTE MATCHERNA;
Vinst 2/5
Oavgjort 1/5
Förlust 2/5
Målskillnad 5-6

LAGETS SKYTTEKUNG;
Två spelare delar just nu på att gjort mest mål i laget, Aleksic 27 år och anfallare har producerat 7 mål. Den andra som också gjort 7 mål är Oztekin 31 år, spelande på mittfältet.

SKADELÄGET;
Dia är tveksam till spel.

RESULTAT INBÖRDES MÖTEN;
18 augusti spelade de 1-1, då hade Yeni Malatyaspor hemmafavören.

VARNING FÖR!
Fenerbahce måste vinna och gör man det får man, lite andrum i bottenstriden.
Något är fel i oddssättningen, då alla bolag, tar favör för bottenlaget, oavsett om det är ett gammalt storlag, ska det inte vara sådana odds skillnader mellan lagen. Hemmaplan är viktigt i alla de stora ligorna, i Turkiet, enormt viktigt, men det luktar mygel av stora mått med detta spel. Jag tar trots varningen, favör för bortalaget och med min gardering blir det dubbla pengarna.

Lägg spelet på bet365, så får du upp till 1000 kr i välkomstbonus
Klicka på kampanj nedan för att ta del av detta erbjudande

Gå till kampanj

”Spelare växer inte på träd, de växer med mig”.

// Av Jonas Sjöland

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *