fbpx
Connect with us

SPELFÖRSLAG; Två bra spel under söndagen!

Publicerad

on

lionel-messi-barcelona

Lördagen blev en fantastiskt bra spelkväll, alla tre spelen ( två singlar samt en dubbel ) gick in efter reken i gårdagens Sportpanel. Det var tre spel med maxinsats och ROI stack rejält under lördagen. Nu satt de långt inne, det behövdes en utvisning i FA-cup matchen för att Derby skulle vinna. När dessutom Leeds låg under i sin seriematch och inte fick in avgörande målet (1-2) förrän i 86:e minuten var det brännande närma att lördagen kunde blivit en riktigt dålig dag. Nu är det endast fem dagar kvar på årets förmodligen tråkigaste spelmånad, dåligt med utbud och dåliga odds överlag. Jag har letat mig fram till elva bra spel under söndagen, där två av dessa elva blir mitt spel. Bägge spelas även denna söndag som två singlar och bildar en dubbel tillsammans.

Jag börjar i Spanien, med att titta på!

Girona – Barcelona/ spelstopp 16,15

Girona har gjort det bra denna säsong i La Liga, när vi går in i omgång 21, får man storbesök på Estadio Municipal de Montilivi. En 12:e placering innehar man när Barcelona kommer på besök. Nu gäller det att göra det man är bäst på, packa ihop sig i förvaret och kontra för att kunna klara oavgjort. Hela 9 matcher har man kryssat av sina 20 spelade – än så länge! Som de flesta lagen i Spanien, så har man få insläppta mål om man jämför med andra ligor,(26) det är dock inte här deras problem ligger, att bara ha gjort 23 mål och trots detta placera sig på en 12.e plats får räknas som bra. På de fem senast man spelat är det tre kryss och två förluster, en förbättring även när det gäller målskörden har det blivit under dessa fem matcherna (9-5). På hemmaplan är man starka, ja väldigt starka, här har man på de fem senaste, fyra kryss och en vinst, alltså ingen förlust och en målskillnad på 5-3, detta måste anses som otroligt starkt av ett lag med få utstickande stjärnor. Man har bland annat ett kryss mot Atletico Madrid en i av dessa fem matcher. Nu möter man ett Barcelona som inte är på topp, det blandas och ges vilket mycket väl Girona skulle kunna utnyttja i denna eftermiddagsmatch!

Barcelona är inte på topp, det gnälls om att det spelas inte som förr, det gnälls på tränaren, det gnälls på laguttagningen, det gnälls, ja på allt! Undertecknad är en av de som också gnäller på detta i så många fall fantastiska lag, men mest för att de under säsongen har underpresterat så markant att man får ta sig en funderare innan man lägger in dem i ett rek. Jag har rekat Barcelona ett antal gånger denna säsong och de har i få undantag gett mig valuta tillbaka på spelen. Men vad är det då som händer i laget, är allt tränarens fel, som många vill få det till! Visst är tränaren i ett storlag som Barcelona viktig, det gäller att få ihop ett lag som brukar vinna allt, det får inte finnas gnissel i spelartruppen, fansen, styrelsen. Men titta på spelarmaterialet, det går inte att ställa över de bästa och viktigaste spelarna längre, oavsett om man har seriematch mot bottenlag eller spelar i Copa del Rey. Man har absolut inte det laget som man hade förr, det måste man trots allt vara realistisk och inse. Hur man än vänder och vrider på det så går det inte att ha Messi borta, han är fortfarande Barcelona, nu mer än någonsin tidigare. När han inte spelar är det inte ett lag att räkna med längre och absolut inte ett lag som kan vinna allt. Senaste förlustmatchen mot Sevilla i cupen (2-0) är ett exempel på ett sargat Barcelona, även om det var en mycket svår bortamatch så hade man inte det spelövertag som vi är vana att se, nä det var faktiskt ett Sevilla som skapade fler chanser och vann rättvist. Barcelona hade i denna match ett skott på mål, enligt statistiken! Det kommer bli tufft att vända matchen i returen. Men nu är det seriespel, jag tar för givet att man sätter upp bästa möjliga lag på plan och då visar att man kan penetrera ett hemmastarkt Girona! Barcelona leder serien, men det jagas bakifrån av Atletico Madrid. Med bara två poängs marginal håller Barca första platsen, det ska dock påpekas att Barca har en match mindre spelad än AM. Det som oroar mest är det defensiva arbetet, hela 21 insläppta mål än så länge, det är inget vi är vana vid när det gäller detta lag. Nu tycks man trots allt ha hittat formen i serien, de fem senaste är segrar och fina 15-2 i målskillnad, det känns bra inför dagens svåra drabbning. Senaste matchen blev seger över Leganes (3-1) hemma, den senaste bortamatchen i serien krossade man faktiskt Eibar med (0-3). Med dessa resultat finns det stort hopp om att man ska få hål på Girona och på så sätt få ett motstånd som måste framåt, då kan det rinna iväg precis som det ska göra i Barca matcherna. Mitt spel blir ett Asien med bra odds för att vara Barcelona.
Spel; Barcelona Asien -1,5 mål 2:a / Odds 1,880 / Spelbolag Bet365.

Dagens andra match tar mig till Frankrike och en match i repris, en match som gav mig fin utdelning redan förra veckan, då dessa lag mötes i cupen.

Amiens – Lyon/ spelstopp 17,00

Amiens har knappast blivit bättre sen man förlorade i Franska cupen mot just Lyon under torsdagen,  det var en enkel seger för Lyon denna gång (0-2). Nu är det seriematch tre dagar senare, med ungefär samma upplägg, Lyon som stora favoriter. Finns det något som talar för att hemmalaget ska ta tre poäng på Stade de la Licorne! Nä inte mycket, jag uppskattar chanserna till att de ska ta poäng som minimala i denna match. De behöver poängen då man ligger på en kvalplats, Amiens har bara sparkat in 18 poäng än så länge, 18-36 i målskillnad och bara fem segrar, kommer inte hjälpa dem speciellt mycket i dagens match. Hemma har man 2-10 i målskillnad,på de fem senaste och endast ett kryss att stoltsera med på dessa fem matcher. Att ha släppt in 17 av sina 36 mål på hemmaplan gör att man kväll går in i ett underläge som heter duga, när man sen dessutom blev ”utspelade” under torsdagen mot dagens motståndare gör ju det inte saken lättare. Nu ska det givetvis spelas om poängen, där Lyon måste få hål på hemmalaget, om och när de väl fått det, kan det rasa iväg ordentligt i kvällens match. Oavsett om man ska parkera bussen i 90 minuter och hoppas på ett kryss så lär det blir till att vittja noll poäng för hemmalaget.

Lyon kommer som sagt från en klar seger under torsdagen. Nu gäller det seriespelet och det går inte att tro att det kommer gå av sig själv i dagens match. Det går inte att ställa in skorna och hoppas på att det ska trilla in en eller flera bollar. Just underskattningen kan bli ett farligt moment, ja kanske det farligaste i kvällens match. Tar man bara över sig detta problem ,som undertecknad tror kommer finnas, så ska man vinna denna match enkelt. På de fem senaste seriematcherna borta har Lyon inte förlorat någon, med tre kryss och två vinster har man 11-7 i målskillnad, då har man mött både Montpellier (1-1) och Lille (2-2) som båda är topplag. Det är en otroligt viktig match för Lyon, ja rent av en måste match för att Lyon ska kunna ha möjlighet att utmana om CL platsen som just nu Lille har med sin andra plats, att försöka närma sig liga suveränen PSG kan man ju glömma. Med en match mindre spelad än Lille, har man bara sex poäng upp till den åtråvärda CL platsen. ikväll måste man ta tre, då det är bottenlag som man möter. Vinner man inte matcherna mot bottenlagen, lär det bli svårt att närma sig CL platsen. Det finns även här ett fint Asien spel på Lyon -1,5 mål till hela 2,375 i odds, men jag nöjer mig med att spela ett Asien Lyon -1.
Spel; Lyon Asien – 1 mål 2:a / Odds 1,940 / Spelbolag Bet365.
Spel; Dubbel / Odds 3,64 / Spelbolag Bet365.

Lägg spelet på bet365, så får du upp till 1000 kr i välkomstbonus
Klicka på kampanj nedan för att ta del av detta erbjudande

Gå till kampanj

”Spelare växer inte på träd, de växer med mig”.

// Av Jonas Sjöland

Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen