fbpx
Connect with us

SPELFÖRSLAG; Maxinsats på lördagsdubbel.

Publicerad

on

Fredagen visade sig bli en riktigt dålig speldag, fyra rekar där en klickade in, en som inte spelades och två som inte ens var i närheten, detta trots stora favoriter på pappret, med kanon odds som erbjudande, en total kollaps. Det har visat sig att det blev en svettig natt med nya tankar på vilka av alla matcher som ligger öppna för spel på lördagen jag ska välja. Att börja tvivla på sig själv, gör en spelare inget glad. Ett ROI som såg bra ut inför de sista dagarna i månaden, föll plötsligt ner i en djupare svacka. Nu tänker jag ta mig direkt upp ur denna, med  maxinsats på två spel som ger mig glöden tillbaka inför januaris sista dagar. Jag spelar bägge som singlar, men lägger också ihop dem som en dubbel, alla tre spelen ska maxas då jag har känslan att dessa kommer fungera hela vägen.

Jag börjar i England och avslutar i England, på ön spelas det både seriematcher och FA-cup matcher idag, tyvärr brukar FA-cupen vara vansklig men jag finner det absolut troligt att min första match från just FA-cupen kommer bli en seger!

Accrington – Derby/ spelstopp 13,30

Accrington tar emot Derby på Crown Ground inför dagens tidiga FA-cup match. I serien (Englands League One) där detta lag huserar, innehaver man en fjortonde plats, med en liten risk att kunna åka ur, det är endast fem poäng ner till att hamna under strecket. Med sina 35 inspelade poäng på 27 matcher ser det inte så bra ut, i alla fall inte i seriespelet. På de fem senaste matcherna har de endast en vinst och den kom i december, dock ett kryss mot bottenlaget Bristol R (0-0) resten är förluster. Hemma är inte heller så övertygande, de fem senaste har det blivit fyra poäng och 3-9 i målskillnad. Det är alltid ovisst med FA-cupen, det är det äldsta turneringen och den vill alla vinna, givetvis kommer Accrington backa hem och satsa på att kontra in segermålet. Jag tror dock de kommer få det mycket svårt i dagens tidiga match.

Derby har verkligen fått en nytändning med den gamla storstjärna som tränare. I ligan (Championship) placerar man sig på en sjätte plats med hela 46 inspelade poäng, 40-35 i målskillnad. Det är bara sju poäng upp till direktkvalificering, fokus kommer givetvis att ligga på just detta, detta väntade garanterat ingen Derby fantast innan säsongen. Tittar man på borta statistiken så har Derby 20-20 i målskillnad och endast två vinster på de fem senaste, sista bortamatchen man spelade mot Leeds (2-0), hade man ingenting att sägas till om. Det är lite vanskligt att sätta maxinsats på ett lag som är så närma att få kvalificera sig till den stora ligan och de stora pengarna. Jag tror dock att detta inte spelar någon roll just idag, detta är en cup alla vill vinna och Derby är inget undantag! Det skiljer alldeles för mycket mellan lagen, detta ska derby klara av, relativt enkelt, även om man roterar på vissa positioner.
Spel; 2:a / Odds 1,70 / Spelbolag Bet365.

Rotterham – Leeds/ spelstopp 16,00

Rotterham krigar för att överleva i engelska andra ligan, man har till dagens datum spelat hela tio kryss, vilket gör att de ”bara” skrapat ihop 25 poäng. Givetvis som följd att man placerar sig precis ovanför strecket i en mycket jämn bottenstrid. Det är bara två ynka poäng ner till att ligga under strecket och bara sju poäng för att placera sig absolut sist i ligan, där just nu Ipswich placerar sig. Med 46 insläppta mål, är det bara Ipswich som är sämre och inte blir det bättre av att det bara är två lag som gjort fler mål än de 27 som man orkat producera framåt. När man på lördagen tar emot ligaettan på Aesseal New York Stadium, kommer det inte bli lätt att varken få göra mål, eller inte släppa in fler mål för att förbättra denna statistik. Rotterham förlorade senast mot Brentford hemma (2-4) och matchen innan dess gick man rejält på pumpen mot Ipswich borta (0-1) även om siffrorna inte var stora, var det en förlust som satte sig i ett redan sargat lag. De fem senaste matcherna hemma har dock varit ett fall framåt, med endast två förluster och två kryss samt en seger mot Preston (2-1), finns det säkert ett litet ljus i den annars så mörka kolgruvan. De fem senaste överlag har blivit fyra förluster och en vinst (Preston), detta ska inte vara något som gör Leeds nervösa. Det blir ett hemmalag som kommer göra allt för att hålla nere siffrorna och kämpa till sig ett kryss i bästa fall. Det måste dock påpekas att det inte är här de ska ta sina poäng för att klara sig kvar i serien.

Leeds blir man inte klok på, ena veckan radar man upp vinster nästa vecka åker man på den ena förlusten efter den andra. Senast förlorade man en riktig batalj mot Stoke borta (2-1), innan dess slog man Derby hemma med (2-0), sen två förluster och en seger! På de fem senaste har man alltså, tre förluster och endast två vinster. De andra lagen börjar nu få vittring på serieettan. på de 28 spelade matcherna har man ”bara” gjort 47 mål, vilket inte är så övertygande när man leder ligan, mer än halvvägs in i serien. Desto mindre har man släppt in (30), mycket tack vare den gamla MFF:aren Pontus Jansson som styr backlinjen med en järnhand, nu är tyvärr Pontus avstängd denna match, vilket absolut är en nackdel i det defensiva arbetet. Leeds borta är en katastrof egentligen, där har de inte vunnit sedan 23 december, då mot Aston Villa (2-3).
För att inte helt förlora kontrollen måste de ta tre poäng mot ett desperat Rotterham, det blir svårt men jag tror de kommer klara av detta. Ingen storseger, utan en kämpa seger med mycket boll i luften, det räcker med 1-0!
Spel; 2:a / Odds 1,61/ Spelbolag Bet365.
Spel; Dubbel / Odds 2,74  / Spelbolag Bet365.

Lägg spelet på betway, så får du upp till 1000 kr i välkomstbonus
Klicka på kampanj nedan för att ta del av detta erbjudande

Gå till kampanj

”Spelare växer inte på träd, de växer med mig”.

// Av Jonas Sjöland

Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen