fbpx
Connect with us

EXPERTREK: Metz – Nancy

Publicerad

on

Gårdagens Turkiska match Fenerbahce – Yeni Malatyaspor, är något som man bör titta på när det gäller matchfixning, som jag skrev igår, det var konstiga odds! Jag var rädd för att det skulle vara något konstigt med matchen. Fyra mål i första halvlek, missad straff i andra och ett avgörande i 86:e minuten, de får i alla fall mig att höja på ögonbrynen. När målen dessutom kommer som de gör i första halvlek, känns det än mer underligt. Nu gick gårdagens andra rek riktigt bra, vilket gjorde att tappet i Super lig inte blev allt för kännbart i Januari plånboken. Idag ny möjlighet att bygga på ROI, med bara tre dagar kvar på månaden. Jag drar mig ner till Frankrike och hittar en match i franska andra ligan, en liga som blivit lite av en favorit serie 2019, den har tyvärr också visat sig väldigt instabil- som i fredags! Nu siktar jag in mig på topplaget Metz, på hemmaplan är de inte bra, men hemmaplan och bottenlag på andra sidan, ska förhoppningsvis ge resultat. Dock så spelas det ett spel med Asien för att sätta på både hängslen och livremmen

Metz – Nancy

TYP AV SPEL / Singel
LIGA/LAND / Ligue 2  / Frankrike
ARENA / Stade Municipal Saint-Symphorien
SPELSTOPP / 29/1 19,00
SPEL / Metz -1 Asien hcp / 1:a
ODDS / 2,20
SPELBOLAG / Bet365

SPELMOTIVERING;

Metz leder ligan, men börjar känna flåset i nacken av både Brest och i viss mån Paris FC (som för övrigt vann igår). Nu möter man ett desperat Nancy på hemmaplan. Bägge lagen vill och måste egentligen vinna. Här kommer dels hemmaplan avgöra men också för att Metz för dagen är det bättre lagen. Spelet läggs som en Asien, blir det ”bara” vinst med ett mål får vi pengarna tillbaka, lite av hängslen och livrem i denna match. Oddset är dock så bra att det är taget. jag tror absolut att Metz vinner frågan är bara med hur mycket! Matchen kompletterar den 22:a omgången. Vid Metz vinst drar man ifrån Brest med tre poäng.

ANALYS Metz;

Metz är egentligen för bra för att ligga i andra ligan, dock är det en tuff serie och det gäller att vinna alla de avgörande matcherna. Ikväll är en sådan match, man har inte råd att tappa poäng mot ett lag från botten om man ska ta klivet upp. På sina 21 matcher har man bara släppt in 14 mål, det ger ett snitt på 0.66 mål. Metz har också producerat näst mest mål i hela serien (34), det är bara jagande Brest (38) som gjort fler. Hemma är Metz dock inget topplag, där placerar de sig enbart på åttonde plats med 18 inspelade poäng, det kan oroa lite då man borde vara bäst på hemmaplan för att vinna serien. Borta är man däremot helt överlägsna med 27 inspelade poäng av sina 45. Kvällens match är av största vikt, då det är en en hängmatch som man bör vinna om man ska fortsätta vara med och ta sig hela vägen upp till Ligue One. De två senaste matcherna i serien har oroat lite, endast ett kryss borta mot AC Ajaccio (0-0) och en förlust hemma mot Clermont (1-2) gör att det finns ett litet varningsfinger för lagets form. Det måste dock påpekas att man utan problem krossade Monaco (1-3) på bortaplan i cupen mellan dessa matcher.

SENASTE MATCHEN I LIGAN;

 • AC Ajaccio – Metz 0-0
 • Bollinnehav 36% – 64%
 • Målchanser 6–9
 • Skott på mål 2-3

RESULTAT/MÅLSKILLNAD HEMMAPLAN 5 SENASTE MATCHERNA;

 • Vinst; 2/5
 • Oavgjort; 0/5
 • Förlust; 2/5
 • Målskillnad; 7-3

LAGETS SKYTTEKUNG;

Diallo endast 23 år från Senegal har gjort hela 15 mål och 4 assist under säsongen, med detta placerar han sig på andra plats. Det som är mest beundransvärt är att han är mittfältare i grunden. det kommer inte dröja länge förrän vi kommer se honom i de största lagen, i de största ligorna.

ANALYS Nancy;
Lika bra som det går för Metz, lika dåligt går det för Nancy i årets serie. Man placerar sig på botten av ishavet och ligger under det röda strecket. Nu ska man inte måla fan på väggen, det är mycket kvar av serien och de har bara fem poäng upp till att få luft ovanför vattenytan. Men fem poängen kan ibland vara långa och svåra att ta, ikväll lär de inte ta några som helst poäng för att rädda sig upp på livbåten. Med endast 13 gjorda mål är man sämst i ligan, till deras försvar ska sägas att de inte släpper in överdrivet med mål bakåt (28), allt är med andra ord avhängt på en dålig offensiv. De vann faktiskt senaste matchen i fredags, vilket var väldigt otippat, man hemmaslog då Auxerre (1-0), dock så var man rejält utspelade och resultatet speglade inte hur matchen var i sin helhet. Men formen är kanske på väg!

SENASTE MATCHEN I LIGAN;

 • Nancy – Auxerre 1-0
 • Bollinnehav 43 % – 57 %
 • Målchanser 6-15
 • Skott på mål 3-3

RESULTAT/MÅLSKILLNAD BORTAPLAN 5 SENASTE MATCHERNA;
Vinst 1/5
Oavgjort 2/5
Förlust 2/5
Målskillnad 6-7

LAGETS SKYTTEKUNG;
Är inte lätt att ha en skyttekung när man bara gjort 13 mål, men Philippoteaux har gjort 4 mål och är med det bäst i laget.

VARNING FÖR!
Ja vad ska man varna för i en match som gäller så mycket för båda lagen! Att Metz inte ska vinna ser jag som helt osannolikt, att de sen ska kunna göra mer än ett mål, den är alltid svår. Vill man spela en enkel singel till 1,60 ska man givetvis göra det. Det enda som kan stoppa en Metz seger på hemmaplan, är att man är sliten eller att man underskattar dagens motståndare. Nancy kommer placera bussen vid strafflinjen och det gäller att få hål på den så att de måste anfalla, samtidigt är det alltid fartigt med kontringar. Jag ser annars inga hot till att det inte ska bli hemmaseger.

Lägg spelet på bet365, så får du upp till 1000 kr i välkomstbonus
Klicka på kampanj nedan för att ta del av detta erbjudande

Gå till kampanj

”Spelare växer inte på träd, de växer med mig”.

// Av Jonas Sjöland

Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen