fbpx
Connect with us

SPELTIPS Fotboll 13/5 Inför AIK – Malmö FF!

Publicerad

on

Allsvensk avspark klockan 18.30 på Sveriges absolut sämsta fotbollsmatta där det inte går att rulla boll utan studs. Men det är förbundets hemmaarena så det är inte så konstigt att det är en skitplan som dagens spelare får ta del av när man ska försöka tjonga ihop tre poäng.

RYGGA MIG PÅ WILLIAM HILL OCH FÅ 100 KR EXTRA ATT SPELA FÖR VIA LÄNKEN NEDAN 👇

HÄMTA DIN BONUS HÄR

👉 AIK har börjat bra och man har verkligen stabiliserat sin defensiv där man bara släppt in fyra bollar på fem spelade matcher. AIK har en riktigt bra defensiv och ett mittfält som alla lag kommer ha problem med, detta gör att man ska kriga till sig en plats bättre än förra året, men topplats – Nej den är man långt ifrån på grund av att offensiven är katastrof. Det är inte så konstigt att man är iskalla framåt när man startar med en så urusel ”gubbe” som Henok Goitom. Detta är ett riktigt svaghetstecken i AIK lägret som bara gjort fem mål på lika många spelade matcher.

Senaste förlorade man borta mot Norrköping (2-0) och här visade ännu en gång Henok hur iskall han är som forward. AIK utan Goitom är ett riktigt bra lag. Lägg till att Henok gjorde endast åtta mål på 29 matcher förra säsongen och är fortfarande nollad efter fem omgångar i år. Att han är med i truppen är ett mysterium för undertecknad.

👉 MFF har just nu tre av allsvenskans iskallaste personer i sin trupp – förutom den ovan i AIK. Den ena är Ola Toivonen, det är ett skämt att han ens får ta på sig Malmö tröjan. Den andra är tränaren Tomasson som gjort ett spelande Malmö till ett lag som har inkast som ett farligt vapen och som har en defensiv som är som en riven Berlinmur. Att man sen har ett såll i målet i form av Marko Johansson gör det inte lättare för Malmö att ”försöka” spela fotboll. Förra säsongen släppta MFF in 30 baljor på 30 matcher, i år har man redan släppt in 9 kassar på fem matcher och senast två hemma mot bottenlaget Varberg. Offensivt – Ja där kommer man bli bäst i klassen, här har man redan gjort 10 strutar. Om man sen bara vågar peta den överbetalda Ola som rör sig av en radie av sex meter i matcherna och är lika långsam som en igelkott så kommer det bli så riktigt bra. Efter fem matcher i Sveriges bästa trupp är Ola fortfarande nollad i målprotokollet.

MFF ska vara favoriter i alla matcher om man ser till truppen, men de ser stabbiga ut och man har klara problem att föra matcher. Mot Djurgården var de helt utspelade och ska vara glada att matchen bara slutade med en 3-1 förlust

👉 AIK har vunnit årets tre första hemmamatcher och det visar också att man bemästrar Sveriges sämsta gräsmatta bra, vilket givetvis är en fördel mot ett lag som ”försöker” spela fotboll, men hellre förlitar sig på att kasta långa inkast. Trots en dålig matta, en urusel defensiv, kass tränare och Ola T från start, så är Malmö ett bättre lag än AIK och ska ta med sig tre poäng i denna match. Att AIK dessutom spelar utan sin fina hemmapublik är också fördel Malmö.

Här tycker jag oddset på stabbiga Malmö är värt en slant, en vändning på det urusla spel man visat upp än så länge måste komma snart. Lågt spelvärde och låg insats i en match där MFF med en bättre trupp borde vinna alla sina matcher i årets allsvenska.

👉 Malmö FF seger / Odds 2.25 / Insats 200 kr / Spelvärde 2 av 5.

”När vi kör, så kör vi”

Lycka till vid rygg!

Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen