fbpx
Connect with us

Iran står upp mot Spanien – klarar minst oavgjort

Publicerad

on

Iran fick en drömstart på VM och kommer uppumpade med självförtroende inför kvällens möte med Spanien. Favoriterna Spanien är nu, efter det tunga poängtappet mot Portugal, pressade att vinna – men de lär inte få någonting gratis i det här mötet. Vi tror att Iran kommer klara minst oavgjort och det till Sportpanelens exklusiva monsterodds på 75 gånger pengarna hos Unibet. 

Iran

Irans premiärmatch mot Marocko bjöd inte på någon glimrande fotbollsunderhållning men de förstnämnda fick matchen precis dit de ville. Insatsen av Carlos Queiroz mannar var, framförallt, oerhört disciplinerad och portugisen var, efter matchen, otroligt nöjd med spelarnas förmåga att följa den matchplan han satt upp.

Till stora delar lät de marockanerna föra spelet samtidigt som de succesivt gjorde dem alltmer frustrerade. Iran kunde äta sig in i matchen och till slut var det inte särskilt ologiskt att de stod som segrare när slutvisslan ljöd.

Ett mål i slutsekunderna kan betyda mycket för det mentala och nu går man, sannolikt, in i nästkommande match med inställningen att allt är möjligt.

Spanien

Att Julen Lopetegui sparkades och Fernando Hierro kastades in i hetluften i sista stund var förstås ingen optimal uppladdning för det spanska landslaget inför detta VM.

I premiärmatchen mot Portugal kunde man dock, som vanligt, styra spelet och det borde ha lett till tre poäng. Men portugiserna var effektivare och David de Gea gav inte den trygghet som han hade behövt göra.

Tvärtom, jämfört med Iran, släpper man in ett mål i slutminuterna vilket, sannolikt, ger en större anspänning inför kvällens möte där man nu är pressade att vinna.

Förväntad matchbild

För Carlos Queiroz och Iran är det glasklart vad som gäller i det här mötet. Precis som mot Marocko måste man vara väldigt kompakta och styra spanjorerna ut mot kanterna.

Spanien kommer naturligtvis att äga bollen och söka sina instick centralt. De kommer gå med ytterbackarna högt och på så vis försöka skapa numerära överlägen mot ett samlat Iranskt försvar.

Irans chans till offensivt hot kommer i och med möjligheterna att ställa om snabbt. Portugal kunde utnyttja detta på ett skoningslöst effektivt sätt och det gäller för Iran att våga gå när man får chansen.

Om Iran lyckas vara så pass täta centralt runt eget straffområde att Spaniens offensiv styrs ut mot kanterna blir nyckeln att Morteza Pouraliganji och company i mittförsvaret kan hålla stenkoll på Diego Costa. Med en sådan matchbild blir han Spaniens främsta hot.

Speltips

Spanien är förstås favoriter till att vinna den här matchen – men vi har sett det flera gånger i VM redan – de mindre fotbollsnationerna kan stå upp och få med sig poäng i den här typen av matcher. Med en välorganiserad defensiv kan en underdog göra det riktigt svårt för ett lag som alla förväntar sig ska vinna.

Iran är ett sådant lag. Till skillnad från Spanien kommer de med ett positivt momentum och den mentala aspekten går inte att förringa. Fortsätter de att vara lika taktiskt disciplinerade och heroiskt kämpande så finns goda chanser till poäng i det här mötet.

Med Unibets otroliga – och för Sportpanelen exklusiva – dunderodds på 75 gånger pengarna i ryggen tvekar vi inte på att kliva in på spelet att Iran klarar minst oavgjort i den här matchen.

Speltips: Iran vinner eller spelar oavgjort mot Spanien till oddset 75.00

Iran – Spanien, matchstart 20.00 ikväll.

 • Spanien är pressade att vinna efter sent poängtapp i premiären
 • Iran kommer med ett positivt momentum efter det sena avgörandet i sin premiärmatch
 • Iran är ett taktiskt disciplinerat och starkt kollektiv
 • David de Geas premiärmatch ingav inte förtroende
 • Frågetecken kring Spanien i och med förbundskaptensfrågan

Iran och Spanien spelar sina andra match under fotbolls-VM 2018 och vi på Sportpanelen har tagit fram ett EXKLUSIVT monsterodds som ger sjuka 75.00 gånger pengarna om Iran vinner eller spelar kryss mot favoriterna Spanien helt utan omsättningskrav och kontant.

Till Kampanjen

Såhär gör du för att få 75.00 gånger pengarna för en Iran vinst eller kryss:

 • Gå till kampanjknappen eller klicka här och starta ett konto hos Unibet
 • Gör en insättning
 • Spela på dubbelchans ”Iran eller kryss” och spela för min/max 10kr,
 • Klart! Vinner Iran matchen eller spelar kryss får du dina pengar i kontanter, utan omsättningskrav


Regler och Villkor

 • Erbjudandet gäller fram till matchstart 20 juni 2018.
 • Din vinst får du i kontanter, inga konstigheter med omsättningskrav och annat.
 • Unibet villkor och regler gäller för kampanjen.
 • Sportpanelen promotar enbart dessa kampanjer, alla frågor tas med Unibet
Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen