fbpx
Connect with us

Guldfavoriterna steppar upp – Brasilien maler ner Costa Rica

Publicerad

on

Premiärmatchen blev en missräkning för guldfavoriterna Brasilien. Härnäst väntar nu Costa Rica som kommer med ett än tyngre resultat i ryggen. De saknar både momentum och en spelartrupp som ska kunna stå emot ett revanschsuget Brasilien. Vi är övertygade om att Brasilien vinner och vi spelar det till det förhöjda superoddset 6.00 hos Betfair. 

Brasilien

Brasiliens premiärmatch mot Schweiz blev inte den sambafest som många kanske hade förväntat sig. Brasilien var dock inte det enda laget av favoriterna i den här turneringen som misslyckades med att leva upp till förväntningarna i den första rundan. Att leverera som favorit i en VM-premiär är, kort och gott, ingen enkel sak.

Till Brasiliens försvar hör dock att man ställdes mot ett motstånd som inte är att förringa. Schweiz gjorde det svårt för Brasilien genom hela matchen och det faktum att de endast har förlorat en av sina 23 senaste matcher ger den brasilianska prestationen viss upprättelse.

Statistiskt sett hade Brasilien ett övertag i den här matchen som borde ha varit tillräckligt för att vinna. Man hade, till exempel, 21-6 i avslut men problemet var att endast ett av dessa var av tillräckligt hög kvalitet. Philippe Coutinhos dunderskott var, å andra sidan, ett av VM:s snyggaste mål så här långt.

Inför matchen mot Costa Rica har mycket handlat om Neymars skadesituation då han tvingades kliva av från den ordinarie träningen i veckan. Huruvida han kommer till spel till det här mötet återstår att se. Gör han inte det så är det förstås ett stort avbräck – men samtidigt kan det innebära att de övriga växer och tar ett större ansvar.

Costa Rica

Oscar Ramírez formerade den 5-3-2-formation, som kommit att bli Costa Ricas signum, i premiärmatchen mot Serbien. Men man fick inte händelserna dit man ville och när Aleksandar Kolarov krutade in sin frispark, efter ett svagt ingripande av den costaricanska försvarsmuren, hade man inget offensivt motmedel i sin verktygslåda.

Att upprepa förra VM:s succé blir nu oerhört svårt för detta Costa Rica. Först och främst gäller att man inte får förlora mot Brasilien – helst bör man vinna.

Ser man till Costa Ricas resultatrad det senaste året ger det heller ingen ljusnande bild. Man har förlorat sju av sina nio senaste matcher. Premiären mot Serbien blev den tredje raka förlusten då man, dessförinnan, föll med 4-1 mot Belgien och 2-0 mot ett B-betonat England.

Förväntad matchbild

Även om Costa Rica bör gå för att vinna den här matchen lär man ligga lågt med sin fembackslinje och sina fyra centrerande mittfältare strax framför. Det kommer bli trångt för Brasiliens offensiva pjäser – men ju längre matchen lider kommer det bli allt svårare för costaricanerna att orka stå emot.

Ett tidigt ledningsmål för Brasilien skulle naturligtvis låsa upp den här matchbilden. Då kan det komma att lossna ganska rejält för guldfavoriterna.

En nyckel för Brasilien – som inte har några storväxta nickspecialister till anfallare i sin trupp – blir att man inte hamnar i ett spel där man står och matar höga inlägg mot ett samlat Costa Rica-försvar. Med spelare som Coutinho, Jesus, Willian och eventuellt Neymar gäller att man måste fokusera på sitt kombinationsspel, på att spela med få tillslag och att ha väldigt mycket rörelse utan boll. Just den typen av fotboll har man varit mästerlig på under förbundskapten Tites ledning.

Speltips

Allt det som krävs för att vinna mot ett defensivt orienterat motstånd som Costa Rica finns i Brasiliens lag – även utan Neymar om så skulle bli fallet. Matchen mot Schweiz blev inte den styrkedemonstration som många hade förväntat sig av guldfavoriterna men ser man till vad det här laget har presterat det senaste året finns det ingen anledning att sluta tro på detta Brasilien.

Nu har man, trots poängtappet, ett bra läge att skapa goda förutsättningar inför den sista avgörande matchen mot Serbien. Costa Rica är en relativt beskedlig motståndare som, framförallt, har väldigt svårt att skapa egna målchanser. Defensivt är de välbemannade men det ska inte kunna räcka till i den här matchen – som de dessutom helst bör vinna.

Mycket talar för att luften gick ur Costa Rica efter den tunga premiärförlusten mot Serbien och att detta tappade momentum gör fortsättningen oerhört svår. Vi tror väldigt starkt på Brasilien i den här matchen och för 6.00 gånger pengarna hos Betfair blir det dessutom ett alldeles lysande spelvärde.

Speltips: Brasilien vinner till oddset 6.00 hos Betfair

  • Brasilien har 12 raka matcher utan förlust
  • Brasilien har många rörliga spelare som är skickliga på små ytor vilket passar mot lågt stående försvar
  • Brasilien är ett bättre lag på samtliga positioner – och det även om de skulle ställa upp med reserv-elvan
  • Costa Rica har förlorat 7 av sina 9 senaste matcher
  • Costa Rica har 3 raka förluster
  • Costa Rica föll tungt i premiären och läget ser nu mörkt ut
  • Costa Rica mäktade bara med 3 avslut på mål mot Serbien – två kom under matchens första tre minuter och det tredje i den 91:a.

Speltips: Brasilien vinner till oddset 6.00 hos Betfair

Passa på att ta del av Betfairs grymma välkomsterbjudande – Brasilien vinner över Costa Rica till oddset 6.00!

Gå till kampanj

Brasilien – Costa Rica, matchstart 14.00 på fredag.

Det blev inte det sambafesten som hela Brasilien väntade sig mot Schweiz. Nu gäller det att vinna i ”måstematchen” mot ett svagare Costa Rica. Inför matchen får ni grymma 6.00 gånger pengarna på en brasiliansk seger PLUS en exklusiv Brasilientröja. En av sommarens absolut snyggaste tröjor!

För att delta i denna fantastiska kampanj, behöver du endast skapa ett nytt konto på Betfair och sätta in samt spela för 100 kronor. Fyll sedan i formuläret nedan för att få din tröja skickad hem till dig.

  • Skapa ett nytt konto med den exklusiva kampanjkoden ZFBMCW på Betfair HÄR.
  • Sätt in och spela för MINST 100kronor.
  • Fyll i din postadress i formuläret nedan.

Till kanonerbjudandet

Regler och villkor för kampanjen:

    • Kampanjen gäller fram till matchstart.
    • Din insats måste vara minst 100 kr och du måste lägga valfritt spel för minst 100 kr.
    • Var god och fyll i dina uppgifter så att vi kan verifiera att du uppfyllt våra krav samt att vi kan få dina adressuppgifter. Efter att vi granskat uppgifterna kommer vi att skicka ut din t-shirt.
    • Du måste vara minst 18 år för att delta.
    • Detta erbjudande gäller ENDAST nya kunder till spelbolaget.
    • Endast 50 kronor räknas till kampanjen – resterande måste spelas på valfri marknad.
    • Betfairs generella villkor och regler gäller.
Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen