fbpx
Connect with us

Sverige sätter in nådastöten mot ett Tyskland i gungning

Publicerad

on

Tyskland ser ut att göra en rad förändringar inför matchen mot Sverige och det är ett tydligt tecken på att läget i det tyska lägret nu är pressat. Om det är någonting som Janne Anderssons landslaget har visat är det att de är kapabla till oanade bragder mot den här typen av motstånd. Vi tror att Sveriges chanser till att besegra Tyskland är större än någonsin och till oddset 13.00 hos Unibet tvekar vi inte. 

Sverige

Sverige fick en drömstart på mästerskapet då man, rättvist, vann den så viktiga premiärmatchen mot Sydkorea. Sverige var fysiskt starkare och betydligt skickligare på att ta sig till målchanser än sin motståndare.

Rent taktiskt fick man också en matchbild som var väldigt gynnsam då Sydkoreas presspel var, till stora delar, obefintligt. Sebastian Larsson och Albin Ekdal hade gott om tid på sig att vända upp och avancera i uppspelsfasen och utan att någon större individuell briljans krävdes kunde man, gång på gång, ta sig in i det sydkoreanska straffområdet.

Sydkoreas tanke var, sannolikt, att Sverige inte skulle vara kapabla till att föra spelet – men det var man. På sätt och vis var detta också en större farhåga än den huruvida man ska kunna försvara sig mot lag som Mexiko och Tyskland. Den senare matchbilden har Sverige visat flera gånger om att man är ytterst kapabla till att hantera.

Tyskland

Att läget i Tyskland är pressat efter chockförlusten mot Mexiko går inte att ta miste på. Långa ”krismöten” har hållits och man har gjort förändringar i det upplägg man planerat från början. Bland annat reste man tidigare till Sotji, där matchen ska spelas, än vad som, från början, var tänkt.

Dessutom ser Jogi Löw ut att, enligt tyska medier, göra en hel del förändringar i startelvan. Mesut Özil ser ut att petas till förmån för Marco Reus, Sami Khedira ersätts med Ilkay Gündogan och vänsterbacken Marvin Plattenhardt med Jonas Hector.

Förväntad startelva (4-2-3-1): Neuer; Kimmich, Boateng, Hummels, Hector; Kroos, Gündogan; Muller, Reus, Draxler; Werner

Insatsen mot Mexiko var, på många sätt, märkligt svag. Man gav bort oceaner av yta till mexikanernas snabba omställningar och i anfallsspelet fanns inte den självklara beslutsamhet som blivit deras adelsmärke.

Samtidigt finns det faktorer som, man kan argumentera för, talar för att man inte är på den nivå som man tidigare varit. Fakta är att man endast har vunnit en av sina sju senaste matcher – och det var i genrepet mot Saudiarabien där man vann knappt, utan att imponera.

Fakta är också att endast 12% av de lagen som förlorat sin första match i gruppspelet sedan 1998, har lyckats kvalificera sig för åttondelsfinal.

Således finns det fog för tyskarna att känna oro.

Förväntad matchbild

För Sveriges del kommer det här bli en match med få likheter med premiären mot Sydkorea. Tyskland lär sätta en hög press vilket kommer ställa helt andra prov på Sverige i uppspelsfasen. Det kommer därför bli av stor vikt för Sverige att man inte låter sig stressas och att man vågar slå de korta passningarna trots trängda lägen.

Samtidigt kommer det, många gånger, bli oundvikligt att inte använda sig av ett längre spel. Då blir det avgörande att, det förmodade, anfallsparet Ola Toivonen och Marcus Berg kan lyckas vinna sina dueller och ge Sverige chansen att flytta upp laget.

Därutöver behöver Emil Forsberg steppa upp till den nivå han är kapabel till. Ser man till de ytor som Mexiko fick i omställningarna finns det goda chanser till att det här borde kunna bli en match som passar Forsberg.

Över hälften av alla mål detta VM så här långt har tillkommit på fasta situationer. För en underdog som Sverige blir det också, naturligtvis, oerhört viktigt att fokusera på. Tyskland lär trycka tillbaka Sverige i stora delar men då chansen ges att flytta upp laget vid hörnor, frisparkar – och även inkast – måste man vara extremt noggranna och väl förberedda.

Speltips

Beaktat Tysklands prestationer den senaste tiden finns det all anledning att tro på Sverige i den här matchen.

Sverige har sina tre poäng att gå på medan Tyskland är pressade att vinna – och den mentala aspekten av det, i ett VM där en hel nations förväntningar vilar på spelarnas axlar, är inte att förringa. Statistiken visar också – med tydliga siffror – på detta.

Janne Anderssons Sverige har visat, tillräckligt många gånger, att man är kapabla att hantera den här typen toppklass-motstånd att det omöjligen kan handla om tur. Slumpen har inte tagit Sverige hit utan det är förmågan att vinna mot nationer som Italien och Frankrike som har gjort det.

Vi tror att Sveriges chanser till att besegra Tyskland är större än någonsin och till 13.00 gånger pengarna hos Unibet tvekar vi inte.

Speltips: Sverige vinner till oddset 13.00 hos Unibet

 • Tyskland har endast vunnit 1 (mot Saudiarabien) av sina 7 senaste matcher
 • Lag som förlorar öppningsmatchen går, statistiskt sett, sällan vidare från gruppspelet – endast 12% har lyckats
 • Sverige har inte släppt in något mål på 3 raka matcher
 • 88% av de lag som vinner premiärmatchen tar sig, statistiskt sett, vidare till åttondelsfinal
 • Sverige trivs som underdog och det är ingen slump att man har slagit Italien och Frankrike på vägen hit

Speltips: Sverige vinner till oddset 13.00 hos Unibet

Passa på att ta del av Unibets grymma välkomsterbjudande – spela upp till 250 kronor till det förhöjda oddset 13.00 på att Sverige vinner mot Tyskland

Gå till kampanj

Tyskland – Sverige, matchstart 20.00 på lördag.

VM-festen är i full gång och på lördag ska Sverige möta ett Tyskland, som förlorade sin premiärmatch mot Mexiko. Som att det inte var spännande nog väljer nu Unibet att boosta oddset till hela 13 gånger pengarna på en svensk seger – PLUS att ni har chansen att få en exklusiv t-shirt. Vinsten är även utan omsättningskrav!

Erbjudandet gäller alla som blir nya kunder på Unibet och alla har möjlighet att spela upp till 250 kronor till det förhöjda oddset. Det innebär att du har chansen att plocka ut hela 3250 kronor – om Sverige vinner! Det enda ni behöver göra för att ta del av kampanjen plus att få en unik supportertröja, är att följa de tre stegen nedanför:

 • Skapa ett nytt konto hos Unibet HÄR eller knappen under.
 • Du får spela för hela 250 kronor på det förhöjda oddset!
 • Vinner Sverige – får du pengarna utbetalade i kontanter precis som ett vanligt spel.
 • Fyll även i formuläret nedan för att få din tröja.

Till erbjudande

Regler och villkor för kampanjen:

  • Detta erbjudande gäller fr.o.m 2018-06-20 och fram till matchstart.
  • Din insättning måste vara minst 100 kr och du måste lägga valfritt spel för 100 kr minst för att även få tröjan.
  • Du måste vara minst 18 år för att delta.
  • Erbjudandet gäller enbart via våra länkar i artikeln.
  • Detta erbjudande gäller ENDAST nya kunder till Unibet.
  • Unibets generella villkor och regler gäller.
Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen