fbpx
Connect with us

Alla Speltips

Speltips: Uruguay – Frankrike – en tät och målsnål historia

Publicerad

on

Kylian Mbappe Frankrike VM Coolbet välkomstbonus

VM:s första kvartsfinal ser ut att bli en tät tillställning där båda lagen kommer vara extremt noggranna i sitt defensiva arbete. Uruguay släpper nästan aldrig in mål och Frankrike har notoriskt svårt att skapa chanser mot samlade försvar. Därför ser vi ett fint spelvärde i att det blir Under 2,5 mål i den här matchen till oddset 1.50 hos Coolbet.

Speltips

Inför åttondelsfinalen mot Portugal hade Uruguay inte släppt in ett enda mål på sex raka matcher. Återigen svarade man för en gedigen kollektiv försvarsinsats – där man visserligen släppte in ett hörnmål – men sett till helheten är man fortsatt oerhört svåra att få hål på.

Edinson Cavani var lagets frontfigur med sina två mål men dessvärre tvingades han, mot slutet, linka av skadad. Hans fysiska status till kvartsfinalen mot Frankrike är därför ytterst osäker och det skulle naturligtvis innebära ett stort avbräck om han missar matchen.

Uruguays defensiv – där man likt Sverige arbetar oerhört hårt som lag i en 4-4-2-formation som inte sällan ligger väldigt lågt – är kanske VM:s absolut bästa. Anfallsspelet bygger mycket på det faktum att man har två världsklassanfallare som skapar väldigt mycket på egen hand. Utan en hundraprocentig Cavani blir offensiven, sannolikt, rejält försvagad.

På så vis talar det här lite till Frankrikes fördel. Men Frankrike har genom hela kvalspelet och gruppspelet haft svårt att skapa farliga målchanser mot samlade försvar likt det Uruguay kommer formera. Kylian Mbappé kommer, till exempel, garanterat inte bjudas på samma öppna ytor som han gjorde mot Argentina.

Generellt kommer den här matchen inte att påminna mycket om Frankrikes åttondelsfinal mot ett oorganiserat Argentina. På många sätt är Uruguay raka motsatsen och det lär innebära en mer kontrollerad match med mindre öppna ytor och färre målchanser åt båda håll.

Frankrike släppte in tre mål senast och det lär inte Didier Deschamps vara nöjd med. Till den här matchen vet man att man inte har råd att släppa in något mål då Uruguays defensiv är för bra för att det med säkerhet ska kunna repareras. Därför lär inte heller Frankrike släppa på för fullt i offensiven – även om det är de som kommer föra den här matchen.

Sammantaget ger detta väldigt starka argument för att det här kommer bli en målsnål historia. Därför känns spelet Under 2,5 mål totalt – till det bästa oddset 1.50 gånger pengarna hos Coolbet – oerhört spelvärt.

  • Uruguay har endast släppt in 2 mål på de 9 senaste matcherna
  • Uruguay har (tillsammans med Sverige) VM:s bästa kollektiva försvarsspel
  • Cavanis medverkan är osäker och utan honom lär Uruguay bli mindre målfarliga och än mer defensiva i sin inställning
  • Frankrike släppte bara in 1 mål i gruppspelet och lär strama upp defensiven efter 3 insläppta mot Argentina
  • Frankrikes match mot Argentina kan inte jämföras med denna – matchbilden kommer bli mycket mer kontrollerad mot Uruguay
  • Frankrike har genom hela kvalet och gruppspelet haft svårt att skapa lägen mot samlade försvar

Speltips: Under 2,5 mål totalt till oddset 1.50 hos Coolbet

Passa på att ta del av Coolbets grymma välkomsterbjudande sätt in 100kr och få 500kr bonus eller 100% upp till 1000kr – du bestämmer vilken du vill ha!

Gå till kampanj

Uruguay – Frankrike, matchstart 16.00 på fredag.

Managed By Sportpanelen