fbpx
Connect with us

ALLT om kvartsfinalerna i VM – del 1

Publicerad

on

VM 2018 slutspelsträd kvartsfinaler

Första utslagsrundan är överstökad och av de 16 lag som spelade åttondelsfinaler återstår nu endast 8. Vi kommer att gå igenom lag för lag i denna artikelserie.

Kvartfinal 1: Uruguay -Frankrike

Avspark: Fredag 6 juli klockan 16:00.

Uruguay

Uruguay kommer att möta Frankrike.

Uruguay ställs mot Frankrike i VM-kvartsfinalen.

Det stabila gänget från Sydamerika hade inte släppt in ett mål under hela 2018 fram till åttondelsfinalerna. Det blev den portugisiske mittbacken Pepe som klev fram och spräckte Uruguays nolla i åttondelsfinalen. Att det dröjde så långt in i mästerskapet att få nollan spräckt skvallrar om vilket försvar vi har att göra med.

Vidare tog sig Uruguay till kvartsfinalen genom att slå de europeiska mästarna med 2-1 efter att Edinson Cavani hakade in en boll samt placerade in ytterligare en boll i nätmaskorna.

Inför kvartsfinalen mot Frankrike ställs dock förbundskaptenen Óscar Tabárez inför ett problem. Åttondelsfinalens tvåmålsskytt Cavani har rapporterats dra med känningar vid vänstra hälområdet efter den senaste matchen. Under den senaste presskonferensen bad Tabárez om tålamod med Cavani för att han skulle kunna få återhämta sig i lugn och ro. Under gårdagens träning syntes Cavani träna vid sidan om sina lagkamrater tillsammans med en kinesiolog. Ännu är han inte borträknad från ödesmatchen och det är ingen hemlighet att uruguayanerna helst ser honom frisk på planen än vid sidan av. Om Cavani inte är i form för att spela kvartsfinalen får Tabárez välja mellan att satsa på den unge Maxi Gómez eller den erfarne Christian Stuani i anfallet.

Kort infor om Uruguay inför kvartsfinalen:

 • Cavani riskerar att missa matchen pga hälskada.
 • Maxi Gómez eller Christian Stuani kommer att starta istället för Cavani om han inte är frisk nog.
 • Bentancur riskerar att missa en eventuell semifinal om han blir tilldelad ett gult kort.

Väntad startelva för Uruguay:

Muslera;

Cáceres, Giménez, Godín, Laxalt;

Nández, Torreira, Vecino, Bentancur;

Suárez, Stuani;

Frankrike

Kylian Mbappe Frankrike VM Coolbet välkomstbonus

Kommer Mbappé klara av att tränga igenom den uruguayanska muren?

Fransoserna slog ut Argentina i åttondelsfinalen efter en minst sagt målrik match. Åttondelsfinalen slutade med 4-3 till Frankrikes fördel och det var den unga stjärnan Kylian Mbappé som stal huvudrubrikerna efter matchen tack vare sina två mål och den orsakade straffen.

Nu ställs Frankrikes anfallsstjärna på verkligt prov då han kommer att möta det svårgenomträngliga uruguayanska försvaret. Kylian Mbappé har hittills gjort tre mål under mästerskapet, vilket gör honom till Frankrikes bäste målskytt följd av Antoine Griezmann som står på två mål (bägge på straff).

I Frankrike-lägret är det sedan tidigare klart att Blaise Matuidi kommer att missa kvartsfinalen på grund av avstängning. I Matuidis ställe väntas då Corentin Tolisso eller Steven N’Zonzi spela.

Kort info om Frankrike inför kvartsfinalen:

 • Matuidi är avstängd pga gula kort.
 • Giroud, Tolisso, Pogba och Pavard riskerar avstängning om dem blir tilldelade ett gult kort.
 • Samuel Umtiti är i god form och kommer att starta.
 • Sidibe är fortsatt skadad och Pavard får fortsatt förtroende.
 • Tolisso eller Fekir kommer att starta – beroende på hur Deschamps väljer att balansera laget.

Väntad startelva för Frankrike:

Lloris;

Pavard, Varane, Umtiti, Hernández;

Kanté, Tolisso, Pogba;

Mbappé, Giroud, Griezmann;

Speltips:

Frankrike har aldrig vunnit mot Uruguay i ett VM. Det började 1966 då Uruguay vann med 2-1, den uruguayanska segern följdes upp av två oavgjorda resultat under VM 2002 och under VM 2010. Dock har Uruguay och Frankrike enbart mötts under gruppspelen tidigare, aldrig i en utslagningsrunda. I utslagningsrundorna har dock Frankrike ett positivare record mot sydamerikanska lag. 4 vinster, 1 oavgjord och 1 förlust är Frankrikes record. Idag kommer Frankrike att ta sin första seger mot ett Uruguay som eventuellt kommer att få klara sig utan en av sina viktigaste spelare.

I och med Cavanis eventuella frånvaro riskerar Uruguay att tappa sin spets i anfallet. Luis Suarez i all ära, men det är firma Cavani-Suarez som har tagit Uruguay till denna höjd av mästerskapet – bortsett från det stabila försvaret. Risken för förlängning är stor, men Frankrike har bättre straffskyttar och kommer att dra det längre strået efter en eventuell förlängning eller straffläggning.

Mbappé trivs som en fisk i vattnet i att utmana ett högt stående motståndarförsvar, dock kommer det inte att bli fallet idag. Uruguay kommer att spela med ett lågt försvar och risken att Mbappé gör en plattmatch finns.

Speltips hos Betfair:

 • Lag som går vidare: Frankrike med odds på 1.45
 • Fulltid: Oavgjort med en odds på 3.10
 • Luis Suárez får över 1.5 avslut på mål ink. förlängning med en odds på 2.05
Unibet

Speltips hos Betfair:

 • Under 2.5 mål i matchen med en odds på 1.50.
 • Under 0.5 mål i första halvleken med en odds på 2.25.
 • Vinstmetod: något av lagen efter förlängning med odds på 6.0.
 • Vinstmetod: Frankrike efter förlängning med odds på 9.0.
 • Vinstmetod: Frankrike på straffar med odds på 8.5.
Betfair

 

Kvartsfinal 2: Brasilien – Belgien

Avspark: Fredag 6 juli klockan 20:00.

Brasilien

sportpanelen belgien brasilien speltips neymar willian unibet välkomstbonus

Neymar och Willian väntas bilda en anfallstrio tillsammans med Firmino i kvartsfinalen mot Belgien.

Mästerskapets favoriter stod för en gedigen insats då de slog ut Mexiko i åttondelsfinalen. Det var en frejdig match då Brasilien sakta men säkert kopplade ett starkare grepp om avancemanget desto längre klockan tickade. Det var storstjärnan Neymar som satte ett mål i 21′ som skulle komma att följas upp av ett sent avgörande mål i 88′ av Firmino.

En negativ aspekt ur åttondelsfinalen var att mittfältskuggen Casemiro drog på sig ännu ett gult kort och är därmed avstängd i kvartsfinalen som väntar. I Casemiros ställe väntas Fernandinho hoppa in istället. Utöver Casmiros frånvaro finns har det uppstått en del skavanker i det brasilianska lägret under veckan. Det är högerbacken Fagner och avbytarna Douglas Costa och Danilo som har dragits med sina respektive skadir. De två förstnämnda sägs vara redo att spela trots allt, medan Danilo har gjort sitt för VM, enligt landslagsläkaren. Ur en positivare aspekt väntas vänsterbacken Marcelo vara tillräckligt fit för att starta matchen.

Kort info om Brasilien inför kvartsfinalen:

 • Coutinho, Neymar och Filipe Luis är ett gult kort från avstängning.
 • Casemiro är avstängd inför kvartsfinalen pga gula kort.
 • Marcelo är tillbaka i full träning.
 • Gabriel Jesus ryktas startk starta från bänken till förmån för Firmino.
 • Danilo är helt borträknad från resten av VM – Fagner spelar garanterat.

Väntad startelva för Brasilien:

Alisson;

Fagner, Thiago Silva, Miranda, Marcelo;

Paulinho, Fernandinho, Coutinho;

Willian, Firmino, Neymar;

Belgien

Kevin de Bruyne Belgien vs Brasilien sportpanelen speltips

Kevin de Bruyne har inte skapat så stora rubriker under det pågående mästerskapet, det har däremot Lukaku som ligger tvåa i skytteligan.

De rödklädda belgarna stod för turneringens upphämtning när de vände ett 0-2 underläge till 3-2 i åttondelsfinalens sista sekunder mot ett tappert kämpande Japan.

Efter att ha släppt in två mål runt mitten av matchen påbörjade Belgien sin upphämtning i 69′ när Jan Vertonghen lite turligt prickade in en boll i nät. Fem minuter senare var självfallet Marouane Fellaini framme och hade in en boll. När matchen såg ut att gå mot förlängning placerade dock Nacer Chadli in det tredje och avgörande målet för Belgiens del i 94′.

Att döma av antal gjorda mål under turneringen så är Belgien det farligaste landslaget. Med tolv gjorda mål har Belgien en klar ledning i lagskytteligan följt av England och Ryssland på nio mål vardera. Anfallsstjärnan Romelu Lukaku ligger tvåa i spelarskytteligan med sina fyra fullträffar på tre matcher, ledaren heter dock Harry Kane som ligger på sex fullträffar på tre matcher.

Kort info om Belgien inför kvartsfinalen:

 • Vincent Kompany är helt frisk och väntas starta i försvaret.
 • Meunier, Vertonghen, Tielemans, Dendoncker och De Bruyne är ett gult kort från att bli avstängda i nästa match.
 • Chadli ryktas starta efter den senaste insatsen och Fellaini ryktas få mer speltid.
 • Roberto Martinez ryktas fundera att sätta Dries Mertens på bänken för att få in Fellaini i startelvan. I så fall blir De Bruyne uppflyttad högre upp på banan.

Väntad startelva för Belgien:

Courtois;

Alderweireld, Kompany, Vertonghen;

Meunier, De Bruyne, Witsel, Cadli;

Mertens, Lukaku, Hazard;

Speltips:

Belgien var riktigt illa ute mot Japan i åttondelsfinalen och det är tveksamt att belgarna hade klarat avancemang om inte japanerna hade begått ett par individuella missat. Just individuella misstag är något som sällan begås i det brasilianska landslaget och därav kommer Belgien att få det väldigt tufft mot guldfavoriterna. Däremot har det inte direkt varit någon målkarneval under de brasilianska matcherna, därav finns det en stor risk att matchen går till förlängning och eventuellt ett straffavgörande.

Speltips hos Unibet:

 • Lag som går vidare: Brasilien 1.58
 • Resultat efter fulltid: 0-0 med odds på 10.50
Unibet

Speltips hos Betfair:

 • Matchresultat efter 90 min: Oavgjort med odds på 3.4
 • Lag att gå vidare inkl. förlängning och straffar: Brasilien med odds på 1.57
 • Vinstmetod: något lag efter förlängning med odds på 6.0
 • Vinstmetod: något lag efter straffläggning med odds på 5.5
 • Vinstmetod: Brasilien på straffar med offs på 10.0
Betfair

 

 

 

 

Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen