fbpx
Connect with us

ALLT om kvartsfinalerna i VM – del 2

Publicerad

on

Första utslagsrundan är överstökad och av de 16 lag som spelade åttondelsfinaler återstår nu endast 8. Vi kommer att gå igenom lag för lag i denna artikelserie.

Kvartsfinal 3: Sverige – England

Avspark: 7 juli klockan 16:00.

Sverige:

sportpanelen sverige england sebastian larsson speltips coolbet välkomstbonus

Sebastian Larsson är åter tillgänglig för spel. Han lär göra allt i sin makt för att ta laget vidare.

LÄS ALL STATISTIK MELLAN SVERIGE OCH ENGLAND GENOM ATT KLICKA HÄR!

Vårt kära landslag har utan tvekan gått och blivit turneringens skrällag genom att ta sig så här långt i mästerskapet. Genom att slå ut Schweiz med 1-0 blev det svenska landslaget ett av de åtta återstående nationerna och räknas som ett av de svagare lagen som är kvar i mästerskapet tillsammans med värdnationen Ryssland.

Hela det svenska folket hoppas på en ny svensk triumf. Vi vill inte behöva blicka tillbaka hela vägen till sommaren 1994 längre. Mot England är chansen för en semifinal större än någonsin.

Inför matchen kommer Sebastian Larsson att åter vara tillgänglig och det är ingen svår gissning att han kommer att gå rakt in i startelvan.
Det råder dock frågetecken kring Albin Ekdals närvaro på planen. Spelaren såg ut att grina illa under åttondelsfinalen, men repade sig och kunde slutligen slutföra matchen. Om Ekdal har onda känningar blir det nog Gustav Svensson som återigen får förtroendet att kämpa på mittfältet.

Kort info om Sverige inför kvartsfinalen:

 • Sebastian Larsson är åter tillgänglig för spel efter en match avstängning.
 • Mikael Lustig är avstängd och kommer troligtvis att ersättas av Emil Krafth.
 • Gustav Svensson – som spelade ersatte Sebastian Larsson i åttondelsfinalen – kanske kommer att spela igen. Denna gång är det i stället för Albin Ekdal som har haft känningar efter åttondelsfinalen.
 • Albin Ekdal väntas dock vara tillräckligt frisk för att starta i kvartsfinalen.
 • Jimmy Durmaz kommer att testas inför matchen. Har haft känningar i höften.
Väntad svensk startelva:

Olsen;
Krafth, Lindelöf, Granqvist, Augustinsson;
Claesson, Larsson, Ekdal, Forsberg;
Toivonen, Berg;

England:

Harry Kane kommer att få det tufft mot det svenska försvaret.

Nationen som alltid är VM-favorit – enligt sig själv. England inledde VM tämligen anonymt. Till skillnad mot alla föregående mästerskap så var det inte lika mycket fokus på hur vida de skulle vinna eller inte, det mesta snacket handlade om hur svag deras trupp var. Nu har landslaget kanske för första gången någonsin överträffat fansens förväntningar. Genom att slå ut Colombia på en straffläggning befinner sig England ett steg närmre att uppfylla sina drömmar.

Spelarna uttryckte att de aldrig har spelat mot ett lag som har spelat så tufft som Colombia gjorde. Förbundskaptenen Gareth Southgate avslöjade att flertalet spelare var lindrigt skadade efter åttondelsfinalen. Dock väntas inga större förändringar i kvartsfinalen.

Anfallaren Harry Kane leder skytteligan i VM med sina sex fullträffar men har inför matchen uttryckt sin beundran för Lindelöfs insatser under VM. Kane kommer att stöta på sitt tuffaste motstånd under VM hittills när han ställs mot det svenska försvaret. Det återstår att se om han lyckas utöka sin målskörd även i kvartsfinalen.

Kort info om England inför kvartsfinalen:

 • Gareth Southgate avslöjade att flertalet spelare hade diverse känningar i kroppen efter straffavgörandet mot Colombia i åttondelsfinalen.
 • Jamie Vardy, Ashley Young, Dele Alli och Kyle Walker hade känningar efter åttondelsfinalen.
 • Kyle Walker, Henderson, Lingard och Loftus-Cheek är ett gult kort från en avstängning i en eventuell semifinal.
Väntad engelsk startelva :

Pickford;
Walker, Stones, Maguire;
Trippier, Alli, Henderson, Lingard, Rose;
Sterling, Kane;

Speltips:

Klicka här för att ta del av all statistik mellan Sverige och England!

 

 • Spela på att Sverige går vidare till en odds på 2.92.
 • Spela på att Marcus Berg gör mål till en odds på 5.20.
 • Totalt antal avslut på mål – inklusive förlängning – över 7,5 till en odds på 1.90.
Unibet

 

Kvartsfinal 4: Ryssland – Kroatien

Avspark:

Ryssland:

Artem Dzyuba och Ryssland skrällde rejält när de slog ut Spanien ur åttondelsfinalen.

Värdnationen som flyger fram genom turneringen stod för den sannolika bragden att slå ut självaste Spanien i åttondelsfinalen. Många förväntade sig att Ryssland skulle ta sig ur gruppspelet men sen skulle det ta stopp. Det ryska landslaget struntade i alla varningskyltar och fortsatte att simma ut mot det djupa vattnet när målvakten Igor Akinfeev blev nationalhjälte då han stoppade två spanska straffar som tog vidare Ryssland till kvartsfinal i VM på hemmaplan.

Mot Spanien avvek förbundskaptenen Stanislav Cherchesov från sin normalt föredragna 4-2-3-1 formation till en trebackslinje – eller fembacksklinje beroende på hur man väljer att se det. Mot Kroatien förväntas Cherchesov att återgå till sin normala formation, vilket innebär att Denis Cheryshev och Yuri Gazinskiy med största sannolikhet kommer att göra comeback i startelvan.

Kort info om Ryssland inför kvartsfinalen:

 • Yuri Zhirkov tvingades av planen senast och är fortsatt tveksam inför dagens match. Ersättaren för den rutinerade vänsterbacken väntas isåfall bli Fedor Kudryashov.
 • Alan Dzagoev som skadade sig under premiärmatchen mot Saudiarabien är åter i träning och rapporteras vara redo för spel.
 • Fedor Smolov, Aleksandr Golovin, Ilya Kutepov, Roman Zobnin och Yuri Gazinskiy är ett gult kort från en avstängning i en eventuell semifinal.
Väntad rysk startelva:

Akinfeev;
Fernandes, Kutepov, Ignashevich, Kudryashov;
Gazinskiy, Zobnin;
Samedov, Golovin, Cheryshev;
Dzyuba;

Kroatien:

Luka Modric missade en straff under förlängningen senast. Nu väntas han vara revanschsugen.

Inför åttondelsfinalen frågade vi oss om Kroatiens individuella kvalitéer skulle räcka till för att slå ut Danmark. När det väl var dags att spela matchen behövde vi inte vänta särskilt länge innan vi fick se mål. Danskarna hade utlovat en offensiv inställning inför matchen och det tog inte mer än en minut innan danskarna tog ledningen. Endast två minuter senare kvitterade Kroatien och vi började undra åt vilket håll matchen var på väg egentligen. Fler mål än så fick dock ej se fören det blev dags för straffläggning. På vägen till straffarna missade dessvärre Luka Modric en straff i 116′, eller man kanske bör säga att Kasper Schmeichel räddade en straff.

Trots att Schmeichel räddade två ytterligare straffar under straffläggningen lyckades Kroatien sätta en straff mer än danskarna och gick således vidare.

Kroatien kliver in i kvartsfinalen som favoriter ännu en gång, denna gången mot värdnationen Ryssland. Det enda frågetecknet i det kroatiska laget är ifall Ivan Strinic kommer att kunna komma till spel med tanke på att han tvingades att lämna planen senast mot Danmark. Annars förväntas Kroatien starta med precis samma elva.

Kort info om Kroatien inför kvartsfinalen:

 • Ett litet frågetecken kring Ivan Strinics närvaro i matchen med tanke på att han klev av planen mot Danmark.
 • Kroatien förväntas starta med samma elva som senast.
 • Ante Rebic, Ivan Rakitic, Marcelo Brozovic, Mario Mandzukic, Marko Pjaca, Sime Vraljko, Verdan Corluka och Tim Jedvaj är ett gult kort från att bli avstängda i en eventuell nästa match.
Väntad kroatisk elva:

Subasic;
Vrsaljko, Vida, Lovren, Strinic;
Rebic, Modric, Brozovic, Rakitic, Perisic;
Mandzukic;

 

Speltips:

 • Jag tror att Rysslands sensationella VM-resa tar slut mot Kroatien. Trots att Ryssland stod för en fin insats mot Spanien i åttondelsfinalen får man inte bortse från att Spanien är ett landslag präglat av interna stridigheter efter att förbundets president valde att avskeda förbundskaptenen två dagar innan mästerskapets premiär.
 • Kroatien har fått ihop ett lag med ett spel som tickar som ett urverk. Dessutom är kvaliteten på de kroatiska spelarna skyhög jämfört med Rysslands – som sagt får man inte stirra sig blind på att ryssarna slog ut Spanien senast.
 • Med tanke på antalet spelare som riskerar avstängning i nästa match så kan vi förvänta oss en ganska välspelad match med få gula kort.
Unibet
Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen