fbpx
Connect with us

Alla Speltips

Speltips: Spelet i boxen avgör till Englands fördel

Publicerad

on

sportpanelen jordan pickford england kroatien speltips betfair välkomsterbjudande

England eller Kroatien kommer att överträffa förväntningarna och ta sig till en VM-final. Förutsättningarna ser jämna ut men vi har identifierat ett par avgörande faktorer som talar till Englands fördel. Främst handlar det om att de är mer utvilade och bättre i de områden där fotbollsmatcher oftast avgörs – i straffområdena. Till det förhöjda oddset 12.00 gånger pengarna hos Betfair spelar vi därför på England som vinnare i den här matchen.

Speltips

Vilket lag, av dessa två, som än tar sig till finalen så är det att betrakta som en ganska stor skräll. Förväntningarna på England var lägre än på många år – eventuellt lägre än någonsin. Förmodligen är också den minskade pressen en delfaktor till varför man nu är i en semifinal. Den ängslighet och prestationsångest som tydligt gått att skönja hos de engelska spelarna i tidigare mästerskap finns inte längre.

Ser man till Kroatiens mer erfarna spelartrupp är det, på många sätt, en mindre skräll att de har tagit sig hit än att England har gjort det. Precis som den, relativt oerfarne, Gareth Southgate har den, relativt oerfarne, Zlatko Dalic lyckats skapa harmoni i ett landslag som ofta har saknat den ingrediensen. På så vis påminner de här båda lagen om varandra.

Styrkemässigt ser det också väldigt jämnt ut på pappret. Kroatien har sitt supermittfält med Luka Modric och Ivan Rakitic och det kan England förstås inte mäta sig med. Men Kroatien har sett ganska uddlösa ut i de senaste två matcherna och ofta saknas det spelare i motståndarnas straffområde då 9:an Mario Mandzukic rör sig över stora ytor och därför inte alltid är på plats.

Kroatien har det spelskickligaste mittfältet men England har den vassaste anfallaren i Harry Kane och den bästa målvakten i Jordan Pickford. England är väldigt starka i de båda straffområdena där man, offensivt, fyller på med många snabba spelare som löper in från mittfältet och där man, defensivt, är välbemannade med sina tre innerbackar.

Två ytterligare faktorer som talar för England och som gör att det väger över till deras fördel är de fasta situationerna samt det faktum att Kroatien inte kan ha återhämtat sig lika väl efter sin kvartsfinal. Sammantaget ger detta en bild där England kommer stå som slutlig segrare i den här matchen. Till det förhöjda oddset 12.00 gånger pengarna hos Betfair spelar vi på England som vinnare i den här matchen.

  • England har endast förlorat 1 av sina 15 senaste matcher och det var i den betydelselösa gruppspelsmatchen mot Belgien
  • England har endast släppt in 7 mål på de senaste 15 matcherna
  • England är sannolikt mer utvilade än Kroatien
  • England är vassare där målen görs – i straffområdena
  • England är förmodligen bäst i VM på fasta situationer
  • Kroatien kommer från två raka 120-minutersmatcher
  • Kroatien har haft svårt att förvalta sin mittfältsdominans i mål och målchanser i de senaste matcherna
  • Kroatien hade endast 3 avslut på mål mot Ryssland

Speltips: England vinner till oddset 12.00 hos Betfair

Passa på att ta del av Betfairs grymma välkomsterbjudande: England vinner till 12.00 gånger pengarna!

Gå till kampanj

Kroatien – England, matchstart 20.00 på onsdag.

Managed By Sportpanelen