fbpx
Connect with us

Speltips Helsingborg – Brage ; Nu måste Helsingborg vinna! En dubbel spelas med Juventus.

Publicerad

on

Det börjar närma sig avslutningen på superettan säsongen. Helsingborg har hittills infriat allas förväntningar och kan vid seger mot Brage på Olympia, ta tillbaka serieledningen.

Helsingborg: Storvärvade inför hösten med att bland annat ta in Andreas Granqvist och Rasmus Bengtsson, detta samtidigt som ekonomin är katastrof i klubben, skulderna bara till kommunen är nu uppe på över tre miljoner kronor, det finns inga pengar för tillfälligt att betala dessa skulder.

Tar man inte steget upp i allsvenskan i år så är konkursen ännu en gång mycket närma , vilket gör att pressen på spelarna är inte bara från fansen utan även från klubbledning och alla utomstående. Senast mot AFC Eskilstuna kändes det som om nerverna var utanför tröjan och man fick med och näppe med sig ett 0-0 resultat. Innan dess klarade man bara 1-1 mot Degerfors.

Man ligger för närvarande på andraplats i tabellen, bara en poäng efter Falkenberg med en match tillgodo. Vid seger mot Brage under onsdagskvällen så återtar man serieledningen med två poängs marginal. I sådana fall har man dessutom hela åtta poäng ner till AFC Eskilstuna på kvalplatsen.

En stor del av lagets framgångar kan, förutom den starka truppen, förklaras av prestationerna på hemmaplan. HIF:s facit såhär långt på Olympia är 9-0-1 och man har vunnit hela åtta raka hemmamatcher. Förlusten i protokollet inkasserades så tidigt som i våras och är en av lagets blott två förluster såhär långt i Superettan. Faktum är att man gått obesegrade i hela tio raka superettan  matcher. Jag tror HIF reser sig och gör vad man ska hemma mot Brage, nu när målvakten Pär Hansson och anfallaren Andri Runar Bjarnason är spelklara igen, den senare efter att ha fått utgå i föregående match.

Brage: har gjort en sensationellt bra säsongen som nykomlingar i Superettan. Laget ligger femma i tabellen och har faktiskt chans på kvalplatsen där AFC Eskilstuna för närvarande huserar. Upp till tredjeplatsen är det nämligen bara sex poäng. Formen är god med fyra vinster på de fem senaste matcherna, men härnäst väntar en betydligt tuffare utmaning än de man stött på på sistone.

Det är också ett faktum att man har i sina senaste matcher möt lag från nedre halvan, dessutom enligt statistiken faller nykomlingar alltid hårt på hösten. Förlusten senast mot Norrby visar på svacka och detta gör att vi tror Helsingborg ror hem detta relativt enkelt ikväll.

Här finns lite anledningar varför jag tror att Helsingborg vinner denna match.
 • Helsingborg har vunnit 8 raka hemmamatcher.
 • Helsingborg har vunnit 9 av 10 hemmamatcher i superettan.
 • Helsingborg är obesegrade i de 10 senaste superettan matcherna.
 • Helsingborg är tvungna att vinna för det ekonomiska läget och man slåss för klubbens existens.
 • Brage klappade igenom totalt och tappade 2-0 ledning till förlust senast mot Norrby.
 • Brage är nykomling och hösten är alltid svacka för nykomlingar.
 • Brage har fyra raka innan fadäsen mot Norrby, men där mött bottenlagen.

Spelförslag: En dubbel som vi spelar med tidigare rek på Juventus, den analys kan ni läsa sedan tidigare.

 • Dubbel
 • Helsingborg – Brage 1:a
 • Valencia- Juventus 2:a
 • Odds 3,0 gånger pengarna
 • Spelbolag Betfair

Spelet läggs på Betfair klicka på länken nedan för att ta del av Betfairs fantastiska erbjudande. Skapa konto och få 100% bonus upp till 1000 kr.

 

Gå till kampanj

Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen