fbpx
Connect with us

SPELTIPS Freiburg- Schalke 04; Vi tror på en vändning!

Publicerad

on

Schalke slutade på en fin andraplats ifjol men har inlett denna säsong bedrövligt och befäster i dagsläget jumboplatsen efter fyra raka förluster. Man är rent ut sagt desperata efter poäng, det är framför allt målskyttet som inte riktigt levererat. Nu är det bara att släppa på bromsen, klubben får troligen inget bättre tillfälle än mot just Freiburg som är ligans kanske frejdigast spelande lag. Oddset på Schalke 04 vinst är hela 2,15. Vi spelar detta tillsammans med tidigare Atletico Madrid Asien -1,5. Oddset på dubbeln blir fina 3,65 gånger pengarna. Vi lägger också in ett spel på över 2,5 mål i matchen som en singel till oddset 2,25.  Vi spelar alla spel hos bet365 där vi hittar de högsta oddset.

Analysen med Atletico Madrid kan ni se längst ner.

Spelanalys Freiburg;

Freiburg lyckades förra säsongen stanna kvar med blotta förskräckelsen, kontraktet säkrades i absolut sista omgången med en 2-0-seger. Den här säsongen inleddes i liknande spår där man endast lyckades knipa ett poäng från de inledande tre matcherna. Anledningen till detta grundar sig i att man spelar en enormt tempo rik och chansartad fotboll med mycket riskfyllda passningar. Det skapar mängder av chanser åt bägge hållen och blir något som kan liknas vid Hawaii-fotboll. Att man då har släppt in 8 mål under dessa tre matcher trots överkomligt motstånd i form av Frankfurt, Hoffenheim och Stuttgart, är ingen förvåning. I föregående match ställdes man emot ett imponerande Wolfsburg, men så lyckades Freiburg förvalta några av alla de många chanser de skapat och vann således matchen med 3-1. Positivt från den matchen var också att Nils Peterson, lagets stora anfallsstjärna som kom tvåa i skytteligan ifjol, hittade nätet för första gången denna säsong. Han kommer därmed med extra självförtroende till tisdagens match och är ett väldigt stort hot.

Något som imponerar extra med just Peterson och hela Freiburg i stort är lagets löpkapacitet. Man har drillats väl under försäsongen och kan anpassa sig till det höga tempot. Peterson sprang senast hela 13,46 kilometer (!) på egen hand och laget sprang tillsammans 124,8 km , vilket var mest av alla Bundesligalag. Man flyttar upp mycket folk i anfallsspelet, samtidigt så ger detta stora luckor bakåt för kontringar.

Spelanalys Schalke 04;

Efter en klar andraplacering ifjol var förhoppningarna på Domenico Tedesco och hans Schalke skyhöga. Dessa har man man misslyckats att leva upp till, med råge. Visserligen har spelschemat inte varit det allra lättaste, men fyra raka förluster och blott två gjorda mål kan inte förklaras som något annat än en fatal missräkning. Undertecknad har efter varje förlust tänkt lite smått för mig själv att än så länge är det ingen panik, men nu känns det som ett litet orosmoln täcker Veltins-Arena under Schalkes träningar. Man har släppt in 5 mål på fasta situationer, varav 3 på hörnor ,trots att man nästan varenda träning nött just extra på detta. Det var en av Schalkes absolut styrkor förra säsongen och många Bundesligaföljare har höjt lite extra på ögonbrynen.

Inför säsongen värvade man bland annat in Hoffenheim stora skyttekung Mark Uth, de två skickliga mittfältarna Sebastian Rudy och Suat Serder samt mittbacken Salif Sané. Det gav alltså ingen direkt effekt, men med den kvalitet som finns i truppen så ska det bara vara en tidsfråga innan Schalke börjar plocka poäng efter poäng och äta sig uppåt i tabellen. Uth har varit nära ett par gånger, och även spelare som Breel Embolo och Franco Di Santo är väldigt farliga framåt. Nu får man dessutom tillbaka den skickliga yttermittfältaren Yevhen Konoplyanka från avstängning. Nu är det är dags att bryta trenden och måltorkan.

Värdeanalys:

 • Freiburg spelar en väldigt tempo rik och anfallsorienterad fotboll som resulterar i en rad målchanser åt bägge håll. Just nu högst målsnitt i ligan.
 • Freiburg blottar sig bakåt och detta gör att det blir målchanser åt andra hållet.
 • Freiburg springer mest i ligan.
 • Schalke kom tvåa förra året, just nu ligger de sist efter fyra förluster.
 • Schalkes måltorka är katastrof , det måste lossna någon gång.
 • Schalke hade enorm förväntningar på sig inför säsongen men inlett bedrövligt. Måste gå för seger och mål framåt nu!

Spelförslag; Freiburg – Schalke 04.

 • Matchstart: 20,30
 • Arena: Schwarzwald-Stadion, kapacitet 25 000
 • Spel 1: Schalke 04 2:a
 • Odds: 2,15 gånger pengarna
 • Spel 2: Över 2,5 mål i matchen.
 • Odds: 2,25 gånger pengarna
 • Spelbolag: bet365

Ta del av den fantastiska kampanjen som bet365 erbjuder genom att klicka nedan.

Gå till kampanj

För dubbeln läs analysen nedan.

SPELTIPS Atlético Madrid – Huesca; Vi testar ett Asien till bra odds!

Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen