fbpx
Connect with us

STRYKTIPSET LÖRDAG; Svår omgång med bara Engelsk fotboll!

Publicerad

on

På lördag är det dags för omgång 2 av Tips-SM och återigen är det en klurig Stryktipskupong att sätta tänderna i. Fem matcher från Premier League och resterande åtta från The Championship står på programmet. Utdelningen förra helgen hamnade på över fem miljoner för 13 rätt, vi hade endast nio rätt då vi missade alla fyra spikarna. Ingen jackpott denna helg, men vi tror att omsättningen hamnar på 23-25 miljoner. Nu måste spikarna sitta för att vi ska ha chans på 13 rätt denna helg.

Match 1: Brighton – Wolverhampton | Speltips: 2

Kupongen kickar igång på sydkusten där Brighton välkomnar Wolves på Falmer Stadium. The Seagulls inledde säsongen ganska krampaktigt men nu har de vitblåa två 1-0 segrar i ryggsäcken, mot West Ham och Newcastle. Segern senast mot Newcastle var dock inte helt välförtjänt sett till matchbilden. Tungt för hemmalaget är att Davy Propper är skadad, dessutom uppges ett par startspelare vara tveksamma för spel. Bland annat Glenn Murray som klev av senast på St James’ Park. Wolves torskade något oväntat hemma mot Watford förra helgen men dessförinnan var formen riktigt bra hos Vargarna som tagit Premier League med storm den här hösten. Gästerna har ett riktigt kompetent lag och truppen är helt fri från skavanker. Tvåan ser ut att bli en riktigt fin värdespik att börja med. På pappret är det viss kvalitetsskillnad mellan dessa lag!

Match 2: Fulham – Bournemouth | Speltips: 1X2 ( M )

Över till London och Craven Cottage. Fulham har en offensiv som är väldigt lätt att charmas av, där Schürrle, Sessegnon och Mitrovic spelar huvudrollerna. The Cottagers läcker dock som ett såll bakåt och efter nio omgångar har laget endast skrapat ihop en trumf. Förra helgen torskade London-laget med 2-4 mot ett segerlöst Cardiff i Wales. Gästande Bournemouth är i ett helt annat slag. The Cherries spelade mållöst mot Southampton hemma på Vitality Stadium senast, vilket måste anses som en liten missräkning med tanke på Bournemouths otroligt fina höst. Efter nio omgångar har sydkust laget tagit 17 poäng. Bortalaget har ett mer stabilt grundspel än Fulham och Eddie Howes manskap ska ha goda chanser på poäng i sydvästra London den här lördagen.

Match 3: Liverpool – Cardiff | Speltips: 1

Kupongen stora favorit identifieras i match 3. Liverpool mot Cardiff på Anfield Road. The Reds fick en bekväm resa i veckans Europaspel där Liverpool vann med 4-0 hemma mot Crvena Zvezda. Trion Salah, Mané och Firmino noterades för målen. Nykomlingen Cardiff ser av allt att döma ut att få slita hårt för att klara sig kvar i serien. Truppen är väldigt begränsad och även fast walesarna tog säsongens första seger i den senaste matchen mot Fulham ger jag inte bortalaget speciellt stora chanser den här helgen. Klar hemmaseger!

Match 4: Southampton – Newcastle | Speltips: 1X2

På St Mary’s Stadium drabbar Southampton och ett segerlöst Newcastle samman. I fjol slutade The Saints precis ovanför nedflyttningsstrecket, och mycket tyder på att söderlaget verkar gå mot ett ny tuff säsong i Premier League. Southampton ordnade en stark poäng senast borta mot Bournemouth men efter nio omgångar återfinns hemmalaget på blott sex inspelade poäng. Rafa Benítez Newcastle har haft det ännu tyngre. The Magpies har gjort ett par godkända insatser här och där men självförtroendet och mentaliteten i truppen ser ut att vara helt obefintlig. Newcastle är tabelljumbo med ynka två inspelade poäng efter nio omgångar.

Match 5: Watford – Huddersfield | Speltips: 1

Sista matchen på kupongen från Premier League hämtas från Vicarage Road. Watford fick en prima start på säsongen men under den senaste tiden har laget börjat hacka en del. Visserligen vann The Hornets senast mot Wolves, men dessförinnan hade laget endast tagit en poäng sett till de fyra senaste matcherna. Nu ställs Watford mot Huddersfield, som är lite av hemmalagets “boogie team”. Hudds vann båda mötena mot The Hornets i fjol och sett till lagens fem senaste fajter mot varandra har The Terriers vunnit fyra av dessa. Gästerna har varit bleka under hösten och är också segerlösa den här säsongen, men insatsen förra helgen mot Liverpool var lovande. Summa summarum bör bortalaget ha större chanser än vad streckningen antyder. Men jag tror Watford nu kommer tillbaka på rätt spår igen.

Match 6: Birmingham – Sheffield Wednesday | Speltips: 1 2

Över till The Championship och Storbritanniens näst största stad, Birmingham. Garry Monk kom in sent under fjolårssäsongen och räddade kvar Birmingham i serien. The Blues ser riktigt fina ut den här säsongen under Monk och faktum är att laget har tre raka segrar och tio matcher utan förlust inför lördagens tillställning. Sheffield Wednesday är bara en poäng bakom Birmingham i tabellen men formen hos gästerna pekar i helt motsatt riktning. Ugglorna från Sheffield torskade med hela 0-3 borta mot QPR i veckan och det var lagets andra raka nederlag. Blir trots detta en halvgardering på St. Andrew’s Stadium.

Match 7: Bolton – Hull | Speltips: 1X2

På Macron Stadium står det viktiga poäng på spel. Bolton har börjat dala i tabellen. The Trotters torskade hemma mot Nottingham med 0-3 i veckan och nu har Wanderers endast spelat in en pinne sett till de fyra senaste matcherna. Jason Lowe, som medverkat i samtliga 14 ligamatcher den här säsongen, är avstängd. Nästjumbon Hull City är ett par poäng bakom hemmalaget i tabellen. Tigrarna har en del problem med målskyttet, trots att gästerna endast släppt in fem mål sett till de fem senaste matcherna så har laget bara inkasserat två poäng på dessa matcher. Mot ett formsvagt Bolton ska dock Hull ha bra chanser på poäng, betydligt bättre än vad streckningen antyder.

Match 8: Millwall – Ipswich | Speltips: 1X

Det klassiska London-laget Millwall har kommit igång efter den bedrövliga säsongsinledningen. Hemma på The Den är Lejonen alltid svårslagna. I fjol förlorade Millwall blott fyra av 23 hemmamatcher i ligaspelet. Hemmalaget besegrade Wigan i tisdags på The Den och mycket talar för att The Lions tar sin tredje raka triumf framför hemmafansen den här lördagen. Ipswich Town är inte alls på samma nivå som förra säsongen. The Tractor Boys är tabelljumbo med en riktigt dyster form, dessutom får gästerna en dags mindre återhämtning inför lördagens tillställning och Jonathan Walters är alltjämt på skadelistan. Luktar hemmaseger!

Match 9: Norwich – Brentford | Speltips: 1 2

Norwich är formstarka och återfinns på sjätte plats i tabellen, men den här helgen blir Kanariefåglarna något för stora favoriter. Brentford är inget dåligt lag samtidigt som Daniel Farke har en rätt skadedrabbad trupp. Anfallsstjärnan Teemu Pukki är en av spelarna som kommer att saknas under lördagen på grund av en skada. Gästerna är formsvaga men det finns definitivt kunnande nog i truppen för att hota ett skadedrabbat Norwich. Med fransmannen Neal Maupay längst fram har Brentford en oerhört fruktad offensiv. Gardera den här fajten friskt!

Match 10: Sheffield United – Wigan | Speltips: 1X2

Sheffield United har på pappret ett riktigt starkt spelarmaterial som ser ut att vara ett lag för toppen av tabellen den här säsongen. Trots att The Blades endast tagit en poäng sett till de två senaste matcherna återfinns United på samma poäng som serieledarna Leeds.  Wigan Athletic är en pigg nykomling som har sprattlat till lite här och där. Formen har dock på sistone börjat svikta i bortalaget som dessutom trivs förtvivlat dåligt på resande fot. Faktum är att Athletic torskat sex av de sju spelade matcherna på borta gräs den här säsongen i ligaspelet. Att den trenden ska brytas på Bramall Lane mot ett av seriens bästa hemmalag känns mindre troligt.

Match 11: Swansea – Reading | Speltips: 1X2

Graham Potters Swansea tog en efterlängtad triumf hemma i Wales mot Blackburn Rovers senast. Kristoffer Nordfeldt släppte in ett straffmål i den 26:e minuten men Svanarna från Wales vände på steken och vann tillslut med 3-1. Reading återfinns under nedflyttningsstrecket med en ganska blek form, endast fyra inspelade poäng sett till de fem senaste matcherna. Senast mot Birmingham stod dock The Royals upp ganska bra och med tanke på att Swansea knappast har imponerat under hösten så känns det inte alls otänkbart att Reading krigar till sig en pinne på Liberty Stadium.

Match 12: West Bromwich – Blackburn | Speltips: 1

Topplaget West Bromwich lär vara revanschsugna efter 1-4 förlusten hemma på The Hawthorns i veckans seriematch mot Frank Lampards Derby. Trots att det var lagets andra nederlag i följd återfinns The Baggies på en fjärde plats i tabellen, blott två pinnar upp till förstaplatsen. Efter sju hemmamatcher har West Brom 5-0-2 på The Hawthorns, med +10 i målskillnad. Som nyligen nämnts så torskade Blackburn Rovers med 1-3 mot Swansea senast, men som nykomlingar i The Championship har Rovers överlag gjort det bra så här långt. Den här lördagen väntar en ny tuff uppgift för The Riversiders. På pappret ser West Brom ut som ett av seriens bästa lag och det skilde trots allt två divisioner mellan dessa klubbar i fjol. Ettan känns trolig.

Match 13: Bristol City – Stoke | Speltips: X2

Kupongen rundas av på Ashton Gate där Bristol City välkomnar Stoke City i en oviss drabbning. Bristol har två sköna 1-0 triumfer i ryggen. Segern borta mot Brentford avgjorde Niclas Eliasson i den 89:e minuten och senast hemma mot Hull City gjorde Famara Diedhiou matchens enda mål tre minuter in på stopptiden. Stoke är ett par poäng bakom hemmalaget i tabellen men truppmässigt ska gästerna hållas något högre än hemmalaget. Gary Rowett förfogar över ett riktigt namnkunnigt lag som utan tvekan har kunnandet i truppen för att ta sig tillbaka till Premier League. The Potters tog poäng senast borta mot Sheffield United och bortalaget bör ha rätt goda chanser på nya poäng den här helgen.

Systemet kostar 432 kronor | Spelstopp: Lördag kl. 15.59
Spelet är R 4-4-144 (12) med en (matematisk) M gardering, M garderingen sätter vi i match nr 2
Detta betyder att om alla matcher är rätt har vi garanterat 12 rätt med chans på 144 enkel rader att träffa 13 rätt. Att spela samma system utan R system blir det 3 888 kronor att lämna in. 

// Av Jonas Sjöland.

Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen