fbpx
Connect with us

STRYKTIPSET; 24 miljoner i jackpott denna helg.

Publicerad

on

Äntligen är det helg igen och Premier League är så välkommet tillbaka på Stryktipskupongen. Stryktipset firar 50-års jubileum, därför är det dubblerad jackpot 12:e och 19:e januari – 24 miljoner kronor i potten nu alltså! Ypperligt tillfälle att ställa in siktet mot 13 rätt, och jackpotten! Det kommer bli många kuponger som lämnas in denna helg, jag räknar med att 35 miljoners strecket inte kommer klara sig.

Lite annorlunda tänk inför 2019, vilket innebär att undertecknad kommer chansa för att få tillgång till storpotten. Detta kan innebära att det bara kan bli 6-7 rätt, men det kan också rassla till ordentligt och då blir det en ledig vecka, med finaste champagnen, med andra ord ett system med hög utdelning men också mindre chans att vinna om alla favoriter går hem.

Det är inte mindre än 8 matcher som har tecken som avviker minst 5 procentenheter. Värst är Burnley som är överspelade mer än 16 procentenheter i en match där de enligt oddsen inte är så stora favoriter. Där finns inget annat att göra än att spela mot hemmalaget och skriva in X2 på match 3.

Cardiff är inte långt efter och är överspelade lite mer än 14 procentenheter, samma sak gäller där och det blir 1X2 i match 4. Även i match 6 spelar vi mot hemmalaget, då Leicester är överspelade nästan 12 procentenheter i en match de ska ha runt 49 procents chans att vinna enligt oddsen.

Det är blandad kompott i kupongens fem sista matcher, tre av hemmalagen och två av bortalagen är överspelade mer än 5 procentenheter. Det finns skäl att undvika samtliga fem överspelade lag, men det kan vara svårt att inte ha med ettan i match 11, den får spikas! Jag väljer ett annat spår i match 10 och det är att chansspika med en tvåa.

Spikar är det svårt att finna den här veckan, då alla storfavoriter är överspelade. Kupongens två största favoriter, Chelsea och Liverpool är dock inte allt för överspelade och båda lagen bör kunna spikas. Jag vill därför bryta av just Chelsea med ett kryss och hoppas att Newcastle kan hålla nollan i 90 minuter. Chansar sen med svåra tvåor, men de är inte helt borta. Se mitt kupong nedan.

Match 1: Chelsea – Newcastle | Speltips: 1X

Det hela börjar i London på Stamford Bridge! Detta blir tredje matchen inom loppet av en vecka för Chelsea. The Blues har fortsatt problem med målskyttet. Trots en habil insats från Sarris mannar i veckan så blev det förlust i Ligacupen mot Tottenham med 0-1 på Wembley. Pedro är nu åter i spel, Loftus-Cheek är dock skadad och Morata uppges vara tveksam för spel. Newcastle huserar i bottenskiktet av tabellen men Rafa Benítez skator är dock rätt svåra att få hål på, och faktum är att de vitsvarta kryssat fem av tio bortamatcher i Premier League. Trots att gästerna har ett par skador i truppen, bland annat på Diamé, känns ettan svår att lämna ensam runt 80 procent. 0-0 är inte alls ett otänkbart resultat. Krysset följer med ettan! Egentligen är detta en spik, men vid ett kryss åker så många kuponger att värdet blir fantastiskt.

Match 2: Brighton – Liverpool | Speltips: 2

På sydkusten ställs Brighton inför ett ruggigt svårt test. På AmEx Stadium är dock The Seagulls rätt svårslagna, och formen är hyfsad. Senast besegrade Chris Hughtons manskap Bournemouth på borta gräs med 3-1. Men att målvakten Matthew Ryan befinner sig på landslagsuppdrag med Australien är såklart ett stort minus. Liverpool följde upp förlusten mot City med att åka ut mot Wolves i FA-cupen i måndags. Klopp ställde dock ut ett så gott som b-lag mot vargarna för att komma pigga och fräscha till den här tillställningen. The Reds är helt klart ett par nivåer bättre än sydkust-laget i grunden och tvåan känns som en väldigt stark spik. I de fyra senaste mötena har Liverpool 16-2 på Brighton. Räkna med att Pool studsar tillbaka enkelt!

Match 3: Burnley – Fulham | Speltips: X2

Sean Dyches benknäckargäng ser ut att bli övervärderade den här helgen. Burnley har gått kräftgång i stort sett hela säsongen men nu har laget två raka ligasegrar. Trots detta har The Clarets bara två poäng tillgodo ner till nedflyttningsstrecket. Både Lennon och Brady missar denna match. Nykomlingen Fulham har också haft en riktigt tung säsong men det har sett något bättre ut efter att Claudio Ranieri anställdes. Förlusten mot Oldham i FA-cupen var naturligtvis en stor missräkning, även fast bland annat Schürrle, Ryan Sessegnon och Mitrovic satt på bänken. Med den vassa offensiva trion tillbaka på banan ska The Cottagers ha fina möjligheter på tre poäng mot Burnley som är darriga bakåt. Tvåan skulle kunna chansspikas, men jag lägger till ett kryss och tar bort Burnley helt, även här ryker det grymt med kuponger!

Match 4: Cardiff – Huddersfield | Speltips: 1X2

I Wales ska två bottenlag göra upp om tre blytunga och prestigefyllda poäng. För dagen är det Cardiff City som ser klart hetast ut av lagen. Det var ett b-betonat Cardiff som kom till spel i förlustmatchen mot Gillingham i FA-cupen förra helgen. Hemma i Wales har The Bluebirds krigat på bra den här säsongen. Där har laget vunnit fyra av de sju senaste matcherna. Huddersfield och inte minst David Wagner är klart mer pressade. The Terriers är ligajumbo med hela nio raka nederlag i bagaget. Blytungt! Och som grädde på moset saknas alltjämt Williams, Mooy och Sabiri på mittfältet. Ettan känns därmed ganska trolig. Cardiff blir dock omöjlig att lämna ensamma till den här streckningen. Alla tecken är trots allt att föredra.

Match 5: Crystal Palace – Watford | Speltips: X2

På Selhurst Park stundar en väldigt svårtippad match. Crystal Palace har knappast övertygat under säsongen. The Eagles har dock stigande form och ganska nyligen har laget sprattlat till och bland annat besegrat Chelsea och Man City. Dock har Zaha, Townsend otroligt svårt att göra mål på hemmaplan. Faktum är att London-laget gått mållösa från sju av tio hemmamatcher i Premier League. Otroligt uselt! Watford är ojämna men klart mer pålitliga framåt än värdarna. Inte minst nu när Ken Sema kommit in och levererat poäng på löpande band. Detta kan sluta precis hur som helst. Jag föredrar att strecka för att ta bort ettan, men helgardera tidigt, för de sm har lite mer pengar, jag nöjer mig med en halvgardering!

Match 6: Leicester – Southampton | Speltips: 1X2

Claude Puel roterade bort sig i FA-cupen. Leicester torskade mot Newport County från League Two i söndags. Uselt och märkligt, inte minst med tanke på att The Foxes befinner sig i ett ingenmansland i Premier League. I ligaspelet har rävarna vunnit tre av de fyra senaste matcherna, men triumferna kommer oftast mot bättre motstånd då Leicester kan ligga på rulle och kontra. Southampton har gått något bättre under Ralph Hasenhüttl men laget återfinns trots detta under nedflyttningsstrecket. I den senaste omgången tog dock The Saints en mycket stark poäng borta mot Chelsea (0-0). Ings, Yoshida och Højbjerg är borta från denna match. Tre ganska tunga avbräck. Den måste helgarderas.

Match 7: Birmingham – Middlesbrough | Speltips: 2

Över till The Championship. Birmingham har varit stabila under Garry Monks, inte minst hemma på St. Andrew’s Stadium där laget endast torskat en seriematch den här säsongen. Formen är även bra hos The Blues som är obesegrade i de fem senaste matcherna. Tre av dessa har dock slutat oavgjort. Tony Pulis Middlesbrough är svåra att få hål på och gästerna återfinns på femte plats i tabellen inför omgång 27, fyra poäng före Birmingham. I det här mötet kan mycket väl båda parter vara rätt nöjda med delad pott. Det är samtidigt två väldigt kryssvänliga lag. Garry Monks mannar har kryssat sju av 13 hemmamatcher i ligaspelet. Jag vill dock chansspika en tvåa och se kupong raset fladdra!

Match 8: Brentford – Stoke | Speltips: 2

The Bees har varit en besvikelse den här säsongen. Brentford huserar faktiskt i de nedre regionerna av tabellen, men formen är nu stigande. I den senaste omgången tog laget från västra London poäng av tabelltvåan Norwich, vilket var Brentfords fjärde seriematch i följd utan nederlag. Thomas Franks försvarsspel har sett klart bättre ut den senaste tiden, medan The Bees har en av ligans vassaste anfallare i Neal Maupay. 15 mål och sex assist har det blivit för fransmannen i ligaspelet. Stjärnspäckade Stoke har också varit en besvikelse, men till skillnad från värdarna har The Potters usel form. Mållösa i tre raka seriematcher och Gary Rowett har nyligen fått sparken. Ett Brentford i harmoni ska ha bra chans på Griffin Park. Etta! Nä en tvåa, ny tränare och nytändning, Stoke ska vara med och slåss om en kvalplats och än finns det chans.

Match 9: Ipswich – Rotherham | Speltips: 1X2

Det osar verkligen ångest på Portman Road den här lördagen. Det har inte sett speciellt mycket bättre ut under Paul Lambert för värdarna och Ipswich är alltjämt tabelljumbo. Fyra raka förluster står The Tractor Boys på där den senaste kom mot Accrington Stanley i FA-cupen. Den bottentippade nykomlingen Rotherham United återfinns i sin tur precis ovanför bottenstrecket. Trenden pekar dock på att The Millers, som torskade med hela 0-7 mot Man City förra helgen, kommer att sjunka djupare i tabellen. Rotherham är seriens sämsta bortalag med 0-4-9. Ipswich måste resa sig nu Utgå från 1X, med mer pengar helgardera matchen vilket jag kommer  att göra.

Match 10: Preston – Swansea | Speltips: 2

The Lilywhites har rätt svag form i ligaspelet och i FA-cupen åkte laget ut mot Doncaster. Det finns dock ett ganska stort kunnande i laget, och Alex Neil har nyligen fått in en del nya spelare. Bland annat Jayden Stockley som gjort 16 mål för Exeter i League One den här säsongen. Swansea besegrade i sin tur Aston VIlla i FA-cupen för en vecka sedan. Graham Potters svanar uppträder dock väldigt ojämnt, inte minst på resande fot. Hemma på Deepdale Stadium är de vitblå stabila och till den här streckningen fungerar ettan som en fullt duglig värdespik för många, men inte för mig, krossar man Aston Villa borta då ska man ha respekt med sig, jag chansar med spik 2!

Match 11: Sheffield United – QPR | Speltips: 1

Chris Wilders Sheffield United ska ha fina chanser på tre poäng den här helgen. United återfinns på tredje plats i tabellen inför omgång 27 med tre raka seriesegrar. I förlusten mot Barnet i FA-cupen förra helgen roterade Wilder kraftigt. Nu när McGoldrick och Sharp är tillbaka i startelvan kommer The Blades garanterat att göra mål. QPR ska absolut inte underskattas. Men London-laget är bättre hemma på Loftus Road och i det här mötet är Rangel, Luongo och Hemed borta. Även fem andra spelare uppges vara osäkra till spel. Då känns ettan väldigt trolig på Bramall Lane. Spik!

Match 12: West Bromwich – Norwich | Speltips: X2

Toppmöte på The Hawthorns! West Bromwich Albion är ett annat lag i serien som är ett par sylvassa gubbar längst fram: Barnes, Jay Rodriguez och Gayle ligger bakom de mesta i offensiv väg för The Baggies som är laget som gjort flest antalet mål (54) i serien. Den sistnämnda är dock skadad och Livermore är avstängd. Norwich är också ett väldigt målglatt gäng med Pukki längst fram. Kanariefåglarna är tre poäng före värdarna i tabellen, men trenden pekar helt klart nedåt för de gulgröna som inte segrat efter julfirandet. Knapp fördel West Brom enligt de flesta, men i helgen vänder det för Norwich och vi klarar oss på X2

Match 13: Wigan – Aston Villa | Speltips: 2

Nykomlingen Wigan Athletic har helt och hållet tappat stinget. De blåvita är dock väldigt starka på The DW Stadium, där Latics tagit 21 av lagets 26 poäng. Aston Villa är i grunden ett klart vassare lag, inte minst tack vare Tammy Abraham som toppar skytteligan. Lejonen från Birmingham har dock vunnit blott en av de sju senaste matcherna. Dessutom är Grealish och den norska målvakten Nyland fortsatt skadade. Då utesluter jag ingenting. Utgå från höger men gardera tidigt och friskt, helst med alla tecken om man har den ekonomin, jag spikar mitt kära Aston Villa, kan de bara hålla tätt så vinner de, för mål kommer de att göra.

Antal rader: 432 | Spelstopp: Lördag kl. 15.59

KUPONGENS SÄKRA: Liverpool
The Reds är utvilade och revanschsugna. Det ska räcka för att klara av Brighton som saknar viktige Matthew Ryan i målet. Väldigt trolig bortaseger på Amex Stadium!

CHANSNINGEN: Stoke, Swansea.

Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen