fbpx
Connect with us

SPELFÖRSLAG; Tungt svårt möte i Serie A

Publicerad

on

I Serie A spelas en match mellan ett starkt hemmalag och ett sämre bortalag, trots detta ser jag att det finns ett bra spelvärde i en annars svår match. Observera att det är en tidig match, med avspark redan klockan 15,00

Genoa – Milan / Spelstopp 14,59

Det har snart gått fem år sedan Milan sist genomförde en fotbollsmatch i Champions League. Fem år är trots allt en väldigt lång period och just därför är det onekligen dags att sluta bland de fyra främsta igen. Den negativa trenden behöver brytas!

Det måste poängteras att Milan är riktigt nära nu, åtminstone i dagsläget. I fjol hamnade man åtta poäng ifrån en CL-plats, året innan det landade siffran på nio och ytterligare ett år innan det tio. Idag, när halva säsongen är spelad infinner sig Milan bara ett poäng bakom Lazio.

Det är egentligen på grund av att Roma och Lazio underpresterat kraftigt i år, som Milan lyckats smyga sig fram. Jag anser därför att, exempelvis Roma har större chans att faktiskt nå Champions League-spel nästa säsong, än vad Milan har.

Räknar därför även med att Genoa mycket väl kan komma att sno åt sig ett poäng i dagens match. Milan är inte alls pålitliga på resande fot och har faktiskt bara lyckats vinna två av nio bortamatcher i årets upplaga av Serie A. Genoa är onekligen ett klurigt motstånd här på Stadio Luigi Ferraris!

Tittar jag närmre på hur Genoa uppträtt på Stadio Luigi Ferraris, i jämförelse med hur det ser ut på bortaplan, så kan vi konstatera att siffrorna skiljer sig markant från varandra. Genoa är helt enkelt två olika fotbollslag i just det avseendet.

Genoa har endast noterats för fyra poäng på resande fot den här säsongen, endast Empoli är sämre. Samtidigt så har man plockat 16 av sina totala 20 på Stadio Luigi Ferraris och resultatraden lyder i sin tur; 4-4-2 med 14-11, i målkolumnen. De siffrorna vittnar onekligen om det faktum att Genoa är svårslagna på hemmaplan.

En spelare att hålla ett extra öga på är Piatek i Genoa. Polacken har gjort mer än hälften av alla Genoas mål den här säsongen och infinner sig på en andraplats i skytteligan, ett mål bakom Cristiano Ronaldo. Han ryktas dessutom vara nära en övergång till just Milan, därför räknar vi med att han kommer göra allt i sin makt för att sätta avtryck i den här matchen.

Jag ser inget värde att spela på 1X2 marknaden då jag inte kan utse en riktigt bra vinnare, men att både Genoa och Milan hamnar i målprotokollet, ser jag som en riktigt stor sannolikhet, Genoa har trots allt nätat i nio av tio hemmatcher den här säsongen samtidigt som de endast lyckats hålla nollan intakt vid tre tillfällen. Spel; Båda lagen gör mål / Odds 1,90 / Spelbolag Betway.

Lägg spelet på betway, så får du upp till 1000 kr i välkomstbonus
Klicka på kampanj nedan för att ta del av detta erbjudande

Gå till kampanj

”Spelare växer inte på träd, de växer med mig”.

// Av Jonas Sjöland

Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen