fbpx
Connect with us

SPELFÖRSLAG: Svenska cupen bjuder på överraskning till GRYMT ODDS!

Publicerad

on

Måndag och alla vänder blickarna mot fantastiska matchen i England mellan Chelsea och Manchester United. På Sportpanelen har vi en kanon deal på vinnare, som är både intressant och bra, allting finns på vår eminenta sida. Medans denna fina match spelas så satsar jag på att överraska med ett spel i Svenska Cupen. Denna fina cup som fått sitt uppsving efter att man började med gruppspel, cupen har en riktigt bra match att erbjuda oss under måndagskvällen.

Jag vänder blickarna till Helsingborg, där stadens rikaste och stabilaste klubb spelar match hemma på konstgräs 10 bakom storarenan Olympia.

Spelet lägger jag denna gång på Betfair som jag varmt kan rekommendera.

Alla nya kunder på Betfair får 100% på sin insättning upp till 1000 kronor. Klicka på kampanj nedan för att ta del av detta erbjudande
Gå till kampanjen

ESKILSMINNE- DALKURD

SPELFÖRSLAGET:

Liga: Svenska Cupen / Land: Sverige / Spelplats: Olympiafältet 10 ( Helsingborg ) / Spelstopp: 18/2 kl 18,59 / Spel: 1X / Odds: 2,10 / Spelbolag: Betfair.

SPELMOTIVERING:

Eskilsminne, är den nya storklubben i Helsingborg. Medans Helsingborgs IF dras ner i skiten av alla sina skulder som bara växer får varje månad och man fortsätter lura både företagen i staden samt blåsa kommunens invånarna (skattepengar ) på deras surt fördärvade pengar, så är det helt annorlunda i Eskilsminne. Det går faktiskt att jämför dessa två klubbar med fattiga IFK Göteborg och stenrika BK Häcken. Eskilsminne har sakta men säkert byggt upp en stark solid verksamhet som bara blir bättre och bättre. Mycket tack vare en sund ledning och så arrangerar man en av de bästa ungdomsturneringarna i landet varje sommar, precis som BK Häcken. Eskilsminne var så sent som 2008 en division 4 klubb ( serieseger ), medans man 2018 placerade man sig fyra i division ett södra. Laget var med till de sista matcherna om att ta steget upp till superettan redan första året i ettan, men orkade inte hela vägen i sitt debutår. Man fortsätter sin satsningen inför år två i söderettan och det kan mycket väl sluta med att man går hela vägen upp 2019. Laget är bra, truppen är homogen och tränaren Mattias Lindström tror att man kan göra om bedriften som man gjorde när man slog ut fattiga storebror HIF ur cupen, för att kvalificerade sig till  gruppspelet. Det är i början av säsongen så hur det kommer se ut vet man inte så mycket om, det jag vet är att man har en riktigt bra defensiv och är starka i sina omställningar. Jag tror nu att man kommer klara minst ett kryss i matchen och man kan även överraka med en seger, dock tror jag då på en uddamålsseger. Ingen ska underskatta Eskilsminne i Helsingborg. Även om matchen inte spelas på fantastiska Harlyckan IP, så är det fördel Eskilsminne i sin satsning att etablera sig som den stora klubben i Helsingborg och ta över staden.

Dalkurd, är i kris. Förra året åkte man ur Allsvenskan, för ca fyra veckor sedan bytte man tränare ”igen”. Man hade ett snitt på 280 åskådare i allsvenskan förra året och då räknade man in spelarna när man spelade sina hemmamatcher i Gävle. Man tränade i Uppsala efter att lämnar Borlänge där man gick in i ett bråk med kommunen. Nu vill man flytta till Stockholm och använda Skytteholms IP som sin hemmaarena, detta har dock stoppats av alla som är involverad i denna anläggning. Deras stora investerare har lämnar klubben och lägger nu sina pengar på div två klubben Newroz FC i Stockholm. Spelarna fick inte ut sina löner och det är allmänt turbulent i klubben. Man kan säga att klubben är i kris. Vi har sett en fantastisk resa med detta lag och deras fantastiska publik som till sist verkar ha tröttnat på klubben. Nu tror undertecknad att  vi ser slutet för laget, man kommer inte klara sig kvar i superettan. Man kommer kanske klarar licensen under de kommande åren, men det kommer bli problem om man inte får stöd igen från sina fans. De kan hålla bubblan uppe ett tag, men det är ett luftslott som håller på att brisera, ungefär som för forna storklubbar som Helsingborgs IF, IFK Göteborg och för Assyriska i Södertälje, bubblan spricker och det blir till att börja om igen. Nu är detta året så otroligt viktigt, nästa år kommer de stora pengarna in i Svensk fotboll, ja i alla fall för lagen som kommer spela i Allsvenskan och Superettan. Tyvärr för Dalkurd tror jag inte man  är ett av dessa lag. Egentligen finns det inte ens pengar för en övernattning inför matchen, detta ger besked var man är någonstans i sin fas idag. Det är detta som är den stora anledningen som jag tror kommer göra skillnaden imorgon, en klubb som spelar i en lägre division med stabil ekonomi och är i fas att fortsätta växa, mot en klubb i kris som kanske är på väg att falla rakt igenom seriesystemen igen, om det inte kommer in pengar utifrån. 

  • VARNING FÖR!

Det skiljer två divisioner och det är i början av säsongen, hade denna match spelats i sommar så är det inget snack om att Eskilsminne tagit denna match klart mycket enklare.
Vi har ingen koll på skador och skyttekungar ännu så det får bli ett ! på detta, men enligt deras hemsidor är det inget allvarligt man annonserar ut om. Jag gör lite som i Norwich matchen, jag tror att Eskilsmine kommer klara detta överraskande lätt.

SPELFÖRSLAGET:

Liga: Svenska Cupen / Land: Sverige / Spelplats: Olympiafältet 10 ( Helsingborg ) / Spelstopp: 18/2 kl 18,59 / Spel: 1X / Odds: 2,10 / Spelbolag: Betfair.

Alla nya kunder på Betfair får 100% på sin insättning upp till 1000 kronor. Klicka på kampanj nedan för att ta del av detta erbjudande
Gå till kampanjen

Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen