fbpx
Connect with us

SPELFÖRSLAG 20/7; Brommapojkarna – Norrby, hemmalaget överskattas igen!

Publicerad

on

I Superettan har serien vänt, det är dags att börja se konturer var lagen kommer placera sig inför slutspurten. På Grimsta IP är det kris för hemmalaget Brommapojkarna som inte får till det i sina matcher, nu möter man ett Norrby som förmodligen ingen i Sverige vill se i allsvenskan, men som ångar på och gör det svårt för sina motståndare. I första mötet blev det seger för Norrby (2-0), ska det bli liknade siffror i denna match! Jag sätter spelet som vanligt på Betfair Exchange.

Brommapojkarna – Norrby IF

Hemmaanalys Brommapojkarna; Ännu en gång så har BP blivit favoriter på hemmaplan, denna gång mor svårspelade Norrby. Varför det blivit så, är för mig en gåta som jag absolut inte kan svara på! Det är kris i BP och det måste någon gång även utkristallisera sig i spelets värld. Nu är detta givetvis inget vi ska klaga på, när BP förlorar eller tappar poäng så blir det klirr i spelkassan. BP bestämde sig inför säsongen att bara spela svenskt i laguppställningen, detta efter alla negativa skriverier under förra året och även under försäsongen, (där man bland annat har fuskat med att redovisa momspengar för 800 000 kronor och fick bli återbetalningsskyldig samtliga ören till skattmasen). Laget har bara kvar en spelare som inte har svensk flagg i passet och det är Eric Omondi från Kenya, Eric vägrade gå ner i lön och riva sitt kontrakt som är på fyra år (ett år kvar). Man fortsätter envist med att inte låta deras bästa offensiva spelare starta trots att han är landslagsman från Kenya, bara detta visar på stor obalans i klubben, som givetvis smittar av sig på alla andra spelare. När man dessutom bara har producerat sjutton mål framåt är det helt förkastligt att hålla på principen ”inga med utländskt pass ska starta”. S 15 V 2 O 4 F 9 M 17:26 P 10, visar att detta är beslut som inte borde få finnas och att det är fel folk som styr som vanligt i de svenska klubbarna, förhoppningsvis för Eric och för BP blir det ändring på detta snart! I sin senaste match borta mot Brage (1-3) var det inte mycket som talade för BP och det lär knappast vara lättare mot Norrby trots hemmaplan.Nu ledde man i Borlänge, men det var bara en tillfällighet, när väl Brage satta ner foten på gaspedalen så var det helt kört för förortslaget BP.

Som vi all vet spelar hemmaplan för det mesta en stor roll, men i BP:s fall har det ingen betydelse S 8 V 1 O 2 F 5 M 9:14 5, laget är helt enkelt för dåligt. När dessutom lagets viktigaste lagspelare Philip Hellquist är borta så kommer det bli ännu tuffare. Hellquist hade en hälskada under våren, på väg tillbaka från den så ramlade Hellquist olyckligt när han cyklade. Fallet från cykeln ledde till en blåtira, en sprucken läpp och ett armbrott. Den brutna armen gör att Hellquist tidigast är tillbaka i spel i september månad.

Nu är inte allt bara nattsvart i klubben, innan mötet med Brage hade man en bra period med tre kryss i rad. Mjällby (1-1), Öster (2-2), Örgryte (0-0), där får man se matchen mot Örgryte som ett verkligt fall framåt. Örgryte är i bra form och utan förlust på de fem senaste matcherna. Det finns trots allt ett litet hopp i klubben även om det är väldigt litet. Att inte BP kommer spela i division ett nästa år ser jag som en minimal chans. Om man ramlar ur har klubben lyckats med bedriften att på fyra år gå från division ett till allsvenskan och sen tillbaka igen, allt för principen att man bara ska spela svenskt!

Erik Omondi den enda som inte har svenskt pass i en annars medioker BP trupp. Tyvärr får han inte spela trots att han är landslagsman för Kenya

Bortaanalys Norrby IF; Det finns givetvis ingen i Sverige, mer än några få i Borås som vill att Norrby ska gå upp i allsvenskan 2020. Nu är detta ett lag som underskattas år efter år. Laget som har gjort tjugoåtta år i Sveriges andra liga och är lillebror till Elfsborg, fortsätter med att överraska alla inkluderat undertecknad. Med en femte plats och en match mindre spelad, är man bara fem poäng från Mjällby som ligger på den andra direktplatsen. S 14 V 6 O 5 F 3 M 19:17 P 23, nu har man dessutom tagit in den gamla mittfältsprofilen Ivo Pekalski, detta kommer göra att Norrby verkligen kommer vara att räkna med långt in i höst, om det sen ska räcka hela vägen – ja det hoppas undertecknad verkligen inte.

Senast mot Halmstad på hemmaplan blev det en snöplig förlust (0-1), denna var dock rättvis. Ivo gjorde sin debut med att spela i andra halvlek. Målet som HBK gjorde innan paus på straff stod sig hela matchen. Trots att Norrby etablerade ett hårt tryck i andra så var det aldrig riktigt farligt. Just målskyttet har varit lagets stora problem, bara nitton mål på fjorton matcher är inte bra, samtidigt håller man någorlunda tätt bakåt och med slitstarka Ivo kommer detta bli ännu bättre. Norrby har bara en förlust på bortaplan S 7 V 2 O 4 F 1 M 8:6 P 10, vilket gör att man egentligen borde vara favorit när man möter ett BP utan harmoni. Senaste bortamatchen var också den förlustmatchen man har i protokollet, detta mot serieledande Varberg (2-3), ett resultat som verkligen visar att Norrby är att räkna med. Nu har man slickat såren efter HBK förlusten och kommer till Grimsta IP med målsättning att fortsätta jaga topplagen om en allsvensk plats.

Matchanalys; Det är ett desperat BP som tar emot Norrby på Grimsta IP, laget är i stort behov av att ta åtminstone en poäng. Detta kommer att göra BP till ett lag som kommer att ligga lågt i planen och hoppas att det ska öppna sig ytor när Norrby forcerar framåt, detta är dessutom enda möjligheten för BP att kunna ta poäng. Att försöka föra spelet i den prekära situation som laget är i kommer bli deras fall. Norrby kommer att vara försiktiga och se upp för just BP kontringar, det gör att matchen förmodligen kommer bli ett slagfält utan någon charmoffensiv. Norrby som har det bättre laget ska äga matchen, möjligheten att ta alla tre poängen med hem till Borås är överhängande stor.

Spelanalys; BP har i skrivande stund blivit favoriter och det måste jag se som fel! Jag tror dessutom att detta kommer att ändras desto närmare matchstart vi kommer. Att nu gardera upp mig på Betfair Exchange med att boka BP, gör att jag känner mig säker på mitt spel. Jag får dessutom  just nu ett boka spel på 2,48 vilket är ett riktigt bra boka odds på denna match.

Varning för! BP ska trots allt inte underskattas helt, man tar en poäng mot Örgryte vilket ska respekteras. Det är ett desperat BP som måste ta poäng i samtliga sina matcher, och som kommer gå in och grisa. Därför bokar jag också spelet, istället för att backa Norrby. Nu vinner jag både på kryss och Norrby seger.

Spelförslaget:

Liga: Superettan / Land: Sverige / Spelplats: Grimsta IP (Stockholm) / Spelstopp: 20/7 kl 16,00 / Insats 1000 kr / Spel: Boka Brommapojkarna / Odds 2,48 / Spelbolag: Betfair Exchange 

Betfair Exchange

Det finns inga spelbolag inblandande i spelbörsen. Betfair tillhandahålla endast plattformen för säkert spelande och ser till att alla utbetalningar går rätt till. Det är bara vi spelare mot varandra, detta gör också att oddsen är mer rättvisa och vi har möjlighet till större pengar när vi vinner. Bäst påläst spelare vinner spelet och med det pengarna, Häng med på världens bästa spelsajt för oss spelare!

REGISTRERA DIG MED LÄNKEN SPELA FÖR 450 KRONOR, VID FÖRLUST FÅR DU 450 KRONOR TILLBAKA PÅ DITT KONTO UTAN NÅGRA OMSÄTTNINGSKRAV. BARA DU ÄR VINNAREN!

Betfair Exchange / Betfair spelbörs

”Bra spelare växer inte på träd, de växer med mig på Betfair Exchange”

Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen