fbpx
Connect with us

SPELTIPS 23/7: Jönköping stora favoriter mot Västerås hemma. På Betfair Exchange finns ett odds värde i att boka spelet!

Publicerad

on

Juli har varit en riktig katastrof månad spelmässigt, dåligt med utbud och riktigt dåliga resultat i spelen. Att säga att man längtar efter ligorna ute i Europa är en underdrift. Nu hittar jag i alla fall ett bra spel som spelas under tisdagen. Jönköping tar emot Västerås hemma, och då ska vi ha i minnet att det blev 2-2 borta i Västerås bara för några dagar sedan (16/7), detta med mersmak för Västerås som hade ett större bollinnehav och faktiskt 7-2 i hörnor. Nu väntas Jönköping dominera tillställningen, men man ska absolut inte räkna bort Västerås i denna match.

Jönköping Södra – Västerås SK

Hemmaanalys Jönköping Södra;  Jönköping hemma är ett helt annat lag än borta, detta har undertecknad otroligt svårt att förstå, det är trots allt inte ett lag som spelar inför 80 000 personer varken hemma eller borta. S 7 V 5 O 1 F 1 M 11:3 P 16, att jämföra med brottsstatistiken S 8 V 2 O 2 B 4 M 14:10 P 8 tänk att detta är samma lag! Detta beror givetvis inte på att det är annorlunda gräs, eller omklädningsrum eller att det är publiken som gör det svårt, nä allt beror på tränare som inte klarar av att spela samma system hemma som borta, man har helt enkelt sett för mycket matcher på tv och tror i sin enfald att laget man tränar eller serien man spelar är större än vad den är. Detta har jag påpekat så många gånger och gör det igen, många av våra svenska tränare har inte förmågan att genomföra det taktiska match efter match, detta kommer bli Jönköpings stora akilleshäl 2019. Materialet är det absolut inte något fel på, men tränarbiten finns det stora brister i.

Nu möter man Västerås igen efter att spelat 2-2 i förra omgången borta. På hemmaplan ska man ju vara det starkare laget och alla blir väl besvikna om det inte skulle bli en säker tre trepoängare för J-södra! Jönköping levererar ju alltjämt på sin hemmaplan. Senast man spelade match på Stadsparksvallen stod Trelleborg för motståndet och man promenerad hem en enkel seger (2-0). Dessförinnan lyckades man vinna mot Varberg (3-1) laget som innan dess inte hade förlorat en enda match sett till hela säsongen och som onekligen varit det bästa laget i hela superettan.

Jönköping har på senare tid visat upp att man är riktigt kompakta på hemmagräs, man har vunnit fyra raka matcher på Stadsparksvallen, och ett kryss mot IK Frej, i dessa matcher fem matcher har man endast släppt in två mål, ett mål som inte allt för otippat kom mot Varberg och ett mot IK Frej. Jönköping förlorade den inledande matchen för säsongen då man föll mot Halmstad men efter det har man sett till att skärpa sig. fem vinster av sju möjliga är vad man noterats för på hemmaplan. Detta gör laget till stora favoriter inför tisdagens möte, jag tycker kanske att man är alldeles för stora favoriter, inte tippat till statistik, men väl till att man faktiskt inte var det bättre laget i Västerås för bara sju dagar sedan.

Tappad poäng för Jönköping borta i Västerås, nu behöver man alla tre hemma, men trots stort favoritskap, kan det bli svårt.

Bortaanalys Västerås SK;  Västerås fullständigt krossade Dalkurd (1-6) på resande fot i sin senaste bortamatch. Dalkurd huserar på en betydligt bättre tabellplacering än Västerås och brukar prestera mycket bättre än så på sin hemmaplan. Dessutom har Västerås visat prov på en oförmåga att lyckas göra mål på bortaplan på senaste tiden, något som gör vinsten mot Dalkurd ännu mer märklig. Men man är faktiskt riktigt bra borta och placerar sig på en tredje plats i borta tabellen S 8 V 3 O 3 F 2 M 14:8 P 12, det är bara Varberg och Brage som är bättre på bortaplan. Jämför man dessutom med hemmaplan så blir detta ännu bättre S 7 V 1 O 4 F 2 M 7:8 P 7, varför är det så här, plötsligt finns det ett lag som är bättre borta än hemma! Som jag skrev i min förra rek om just Västerås – Jönköping, så är det inte lätt att spela inför 4000 nersupna fans som bara ser svart eller vitt. Detta gör att Västerås kan slappna av lite mer på bortaplan, dessutom så kanske man har en tränare som försöker spela samma fotboll hemma som borta, då Västerås fotboll går ut på att kontra, passar bortaplan bättre då hemmalaget vill framåt och äga boll.

Matchbilden; Jönköping kommer äga bollen och trumma på framåt, de spelar ett helt annat spel borta än hemma och det kommer de visa i upptakten av matchen. Västerås kommer leva på kontringar och hoppas att Jönköping slarvar med uppspelen. Det kommer bli en riktig köttmur på nio – tio spelare som kommer parkera bussen i eget straffområde, Västerås kommer ligga på kontringar, får J-södra in första bollen så kan det rinna iväg, men skulle Västerås få första målet, så kan det mycket väl bli minst en poäng till Västerås i denna match.

Spelanalys; Ser vi till Västerås fem senaste bortamatcher har man noterats för blott en förlust och de var mot Degerfors (3-2), annars är det tre oavgjorda och en vinst, ett riktigt bra facit. Många kommer spela detta som ett säkert Jönköping spel, laget är starka hemma och tar emot ett sämre Västerås på pappret. Även odds bilden är till Jönköpings fördel. Jag går faktiskt emot strömmen och ser stora möjligheter att Västerås kan överraska, precis som man gjorde mot Dalkurd, när man vann med (1-6), Oddset på Boka Jönköping är låga 1,68, vilket betyder att jag vid en förlust på satsad 1000 kronor förlorar 680. Jag tror absolut att Västerås kan överraska och ta en poäng i denna svåra bortamatch. Med boka på Betfair Exchange vinner jag både på kryss och en tvåa.

Varning för! Jönköping är ruggigt bra och kompakta hemma och det ska mycket till för att man ska tappa alla tre poängen, dock var man utspelade långa stunder i Västerås senast och det ska man bära med sig in i denna match..

Spelförslaget:

Liga: Superettan / Land: Sverige / Spelplats: Stadsparksvallen (Jönköping) / Spelstopp: 23/7 kl 19,00 / Insats 1000 kr / Spel: Boka Jönköping Södra / Odds 1,68  / Spelbolag: Betfair Exchange 

Betfair Exchange

Det finns inga spelbolag inblandande i spelbörsen. Betfair tillhandahålla endast plattformen för säkert spelande och ser till att alla utbetalningar går rätt till. Det är bara vi spelare mot varandra, detta gör också att oddsen är mer rättvisa och vi har möjlighet till större pengar när vi vinner. Bäst påläst spelare vinner spelet och med det pengarna, Häng med på världens bästa spelsajt för oss spelare!

REGISTRERA DIG MED LÄNKEN SPELA FÖR 450 KRONOR, VID FÖRLUST FÅR DU 450 KRONOR TILLBAKA PÅ DITT KONTO UTAN NÅGRA OMSÄTTNINGSKRAV. BARA DU ÄR VINNAREN!

Betfair Exchange / Betfair spelbörs

”Bra spelare växer inte på träd, de växer med mig på Betfair Exchange”

Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen