fbpx
Connect with us

Stryktipset 5/10: Svår omgång ger utdelning.

Publicerad

on

Stryktipskupongen ser trevlig ut på förhand med fem matcher från Premier League och sex matcher från Championship och två från allsvenskan.AIK bör vara rejält revanschsuget efter det snöpliga poängtappet mot Elfsborg senast och man bör ses med toppchans hemma mot ett Örebro som är försvagat efter förlusten av Strandberg och Rogic.

En höjdpunkt på kupongen är toppmötet i Premier League mellan Liverpool och Leicester. Här har Leicester imponerat under säsongsinledningen. 

En annan favorit som kommer att garderas är Norwich, skadeproblemen blev ännu värre senast efter förlusten mot Crystal Palace (2-0). Målvakten Fährmann tvingades kliva av skadad, förstavalet Krul är skadad sedan tidigare, med största sannolikhet går tredjemålvakten McGovern in från start mot Aston Villa. Vänsterbacken Lewis åkte också på en allvarlig skada i senaste matchen, men sägs kunna spela!

Här nere har ni hela mitt förslag för denna helg.

1. Burnley – Everton 1×2
Vi inleder direkt med fel favorit, då jag tycker svenska folket har streckat fel lag i denna match. Jag gissar på att många enbart kollar på tabellen, då kan det kännas korrekt att Burnley ska vara favoriter. Men det är fortfarande tidigt inne i säsongen och jag håller Everton som det klart bättre laget och de ska vara favoriter trots bortaplan. Jag utgår från tvåan men tar med alla tecken på mitt system.

2. Liverpool – Leicester 1x
Liverpool fortsätter att rada upp sina vinster och har kopplat grepp om serieledningen med fem poäng till Manchester City. I veckan fick laget sig en rejäl urladdning mot Salzburg där det slutade med en seger trots rejäl dramatik (4-3), innan dess hade man tur mot Sheffield U borta som gjorde en kanon match på hemmaplan. Ett skott på mål hade Liverpool i denna match och den tappade stackars Henderson in, det räckte för en trea (0-1). Leicester har också fått en väldigt fin start på säsongen men jag tror det kan kommer en dipp snart. Liverpool ska ha väldigt goda chanser till tre poäng här. Jag vill dock gardera upp denna match med ett kryss, Liverpool kan vara ett slitet lag och vid ett kryss blir det utdelning på systemet.

3. Norwich – Aston Villa x2
Väldigt lurig match mellan två nykomlingar som jag värderar som väldigt jämna. Norwich fick en pigg start men har nu kommit ner på jorden och förutom Pukki är jag inte superimponerad av Norwich, laget har dessutom massor av skador. Aston Villa som jag inte alls ser som någon stark nykomling trots att man handlat för 1,5 miljarder inför säsongen bör befinna sig i botten av tabellen resten av säsongen – i alla fall som man spelar just nu. Norwich ska gå in som favoriter med sin hemmafördel här, men jag tror på Villa i denna match, mest för att det är två jämna lag och att Norwich har massor av skador. Jag spelar från höger och lägger med krysset.

4. Watford – Sheffield United 12
Watford väntar fortfarande på sin första seger, att laget ligger sist i tabellen efter sju omgångar är såklart en stor besvikelse, ett riktig käftsmäll blev det förra omgången borta mot Wolves (2-0). Watford är fortfarande ett bättre lag än Sheffield och den dåliga starten på säsongen tycker jag är väldigt underlig! Dock så gjorde Sheffield en fantastik match mot Liverpool förra helgen, kan man prestera lika bra i denna match kan man mycket väl ta poäng. Jag litar inte på Watford så jag garderar upp med en skräll tvåa.

5. West Ham – Crystal Palace 1x
Londonderby och här tycker jag West Ham har blivit befogat favorit, man har bra chans till tre poäng i denna match. Båda lagen har fått en fin start på säsongen och det skiljer endast en poäng mellan lagen. West Ham ska väl ses som det bättre laget och vara favoriter på hemmaplan, men jag kan tycka att favoritskapet kanske blivit för stort. Crystal Palace är inte dåliga med sin defensiva spelstil, man spelar ungefär samma spel som svenska landslaget och man kan mycket väl rycka åt sig en poäng trots bortaplan. Jag spelar från vänster, men lägger med krysset som en backup.

6. AIK – Örebro 1
AIK har varit en besvikelse under hösten, men laget har fortfarande mycket att spela för även om chansen till guld är minimal. Det är otroligt viktigt för klubben att prestera nu i slutet så att man åtminstone kan ta en Europaplats. Att Rikard Norling får sparken efter säsongen är redan klart oavsett hur det kommer gå i de sista omgångarna. Nu får de besök av ett Örebro som inte har något att spela för och blev totalt överkörda senast borta mot Hammarby. AIK ska vinna denna match och även om det är helgens säkraste spik och det drar ner utdelningen så är det inget spel som jag kan eller ska gardera, allt utom tre säkra AIK poäng är en jätteskräll

7. Sirius – Helsingborg 12
Ångest och åter ångest, när en viktig match står på spel för framförallt Sirius som i princip kan säkra ett nytt kontrakt vid en seger i denna match. Det är också ångest för oss tippare att det plötsligt dyker upp en match från allsvenskan, en match som man skulle behöva helgardera. Sirius har tre raka förluster, samtidigt som bottenlagen verkligen börjat vakna till liv. Man behöver verkligen tre poäng i denna match. Helsingborg tog en tung seger senast hemma mot Kalmar och ska sitta väldigt säkert nu. Jag tycker det är två ganska jämna lag där hemmafördel borde vara till gagn för Sirius. Säkrar dock upp med tvåan. Olof Mellberg vill fortsätta visa att han är rätt man får att träna Helsingborg eller något annat allsvenskt lag även i fortsättningen. Har man mycket pengar och spelar ett stort system, ska denna helgarderas.

8. Millwall – Leeds 2
Att Leeds är favoriter och överstreckade har blivit en vana, men nu är det inte så, detta kan bero på att man förlorade förra helgen mot Charlton på bortaplan (0-1) vilket gjorde de flesta tipparna tokiga. Nu vann man under tisdagen mot West Brom hemma och tog tillbaka lite av äran (1-0), vilket visar att man verkligen är ett ett bra lag då West Brom ska vara med i toppen och slåss om PL platserna. Det finns plötsligt ett bra spelvärde i att spika Leeds, detta kommer givetvis ändras desto närmare vi kommer avspark. Millwall med hemmafördel väger tyngre för svenska folket när detta skrivs, men om vi ska vara ärliga ska Leeds gå in som stora favoriter här. Det skiljer väldigt mycket i kvalité mellan lagen och Leeds ha ha runt 80% chans till seger. Kupongens andra spik är gjuten, fast vi åkte förra helgen på Leeds.

9. QPR – Blackburn 12
Väldigt lurig match mellan två lag som står på samma poäng efter tio omgångar. QPR fick ett rejält kok stryk under onsdagen när man förlorade mot Cardiff borta (3-0). Medans Blackburn spelade kryss hemma mot Nottingham (1-1). Förra helgen fick QPR se sig besegrade av West Brom hemma (0-2) medans Blackburn fick däng hemma mot Luton (1-2), vilket var en skräll i mångas ögon, även mina där jag hade 1x. Nu har QPR massor av skador och detta är en riktigt svår match att förutse. Två lag som står sig väldigt jämnt där QPR ska få favoritskapet med sin hemmafördel men jag tycker både oddsen och streckfördelningen sitter korrekt. Helgardering är det bästa valet om man har ekonomi, jag spelar med tecken för seger.

10. Derby – Luton 1x
Två lag som är jämna i tabellen, det endast skiljer en poäng mellan lagen. Derby spelade kryss borta mot Barnsley under onsdagen (2-2) efter att Barnsley kvitterade på övertid. Luton kryssade hemma mot Millwall (1-1), men i helgen så stod Luton för en riktig skräll när man plockade alla tre poängen borta mot Blackburn (1-2). Derby vann i samma omgång mot Birmingham (3-2). Dock tycker jag att tabellen ljuger, Derby ska ses som det bättre laget och vara favoriter med sin hemmafördel, trots att Derby inte börjat bra ska det räcka med en halvgardering. Jag kan inte se att Luton skräller en helg till mot ett bättre motstånd.

11. Nottingham – Brentford x2
Här är svenska folket lite snett på det i skrivande stund. Nottingham är streckade till hela 55%  Även om tabellen säger något annat så ska Brentford ses som det bättre laget och vi måste lita på marknaden när de ger Brentford favoritskapet. Brentford har inte börjat bra, men är på väg att resa sig och placerar sig efter veckomatcherna på en femtonde plats, medans Nottingham är fyra. Nu fick Nottingham bara kryss borta mot Blackburn i veckan, det var enligt statistiken orättvist, då Blackburn var det bättre laget (1-1). Brentford slarvade bort tre poäng hemma, när man tappade ledningen i minut 87 mot Bristol City. Nu anser jag att det blir minst en poäng för bortalaget och sätter strecken från höger, men garderar upp med ett kryss. Tvåan till 21% är kupongens bästa skräll.

12. Sheffield Wed – Wigan 1x
Sheffield Wed fick en fin start på säsongen, sen blev det lite si och så där, tills i helgen där man krossade Middlesbrough borta (1-4). I veckomatchen föll man tillbaka igen när man förlorade mot Hull även det borta (1-0)  Jag tycker dock inte man ska stirra för mycket på resultatraderna de senaste omgångarna då jag fortfarande håller Sheffield Wed som ett betydligt bättre lag än Wigan. Ett Wigan som för övrigt tog en trea mot Birmingham hemma i veckomatchen (1-0). Favoritskapet är dock väldigt pressat och det känns inte super vasst att spika ettan till 70%. Men jag gillar den sidan, men säkrar upp med ett kryss.

13. West Brom – Cardiff 12
West Brom kommer från en förlust borta mot Leeds (1-0) vilket inte är något att skämmas för och i övrigt har West Brom fått en fin start och det går inte att klaga på formen. Även Cardiff har en fin form med fem raka utan förlust, men sett till spelartrupperna och prestationerna ska West Brom gå in som klara favoriter här. Inget supervärde men jag utgår från ettan och tar med en jätteskräll. Om Cardiff får till det kan man mycket väl ta en trea, vid stora pengar helgardera.

Kupongens spik.
✅ AIK, Leeds,
Kupongens rensare.
💰 Brentford, Sheffield United, Leicester

Stora raden – 3072 kr
Burnley – Everton 1X2
Liverpool – Leicester 1x
Norwich – Aston Villa x2
Watford – Sheffield Utd 12
West Ham – Crystal Palace 1x
AIK – Örebro 1
Sirius – Helsingborg 12
Millwall – Leeds 2
QPR – Blackburn 12
Derby – Luton 1x
Nottingham – Brentford X2
Sheffield Wed – Wigan 1x
West Brom – Cardiff 12

”När vi kör så, så kör vi”

Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen