Alla SpeltipsBettingpanelen

Stryktipset Tips till 13 rätt – Analyser, förslag och spelförslag

Stryktipsförslag 12/10: Jackpot på 10 miljoner!

Helgens Stryktips är EM kval, landskamper och 10 miljoner i jackpot! Tolv EM-kvalmatcher och en vänskapsmatch mellan två sydamerikanska nationer är det som står på schemat.

Här kommer Sportpanelens förslag till 13 rätt denna helg. Det ser på förhand otroligt lätt ut, men jag tror på ett par skrällar, läs hela förslaget nedan och häng med oss mot den vackra 13 – rätt tröjan.Trots att Granqvist och Marcus Berg fortsätter vara uttagna i landslaget så ska man klara av att vinna enkelt mot Malta! Gör man inte detta kan vi tacka hej då till EM och då ska även Janne Andersson få gå innan skadan blir större än vad den redan är.

Räkna inte bort Norge mot ett starkt Spanien, det kan mycket väl skrälla i kuponghögen! 

Ungern har blivit för stora favoriter, här kan det smälla till ordentligt!

Här nere har ni hela mitt förslag för denna helg.

Match 1: Malta – Sverige | Speltips: 2

Efter segern mot Färöarna har Malta förlorat fem raka matcher i EM-kvalet, detta utan att göra ett enda mål. Malta räcker inte till mot de stora nationerna, nu tillhör inte Sverige de större nationerna, men detta ska man bara klara av – det är trots allt Malta vi möter. Janne har tagit ut en trupp inför den här samlingen där namn som Danielsson, Tankovic och Gagliolo sticker ut. Återstår att se om någon av dessa får speltid. Janne har även tagit ut spelare som inte längre borde få spela med i landslaget och vi vet ju att dessa kommer få starta, vilket gör att vi kommer spela jämt mot ett av Europas sämsta lag. Sverige har mött Malta tolv gånger och vunnit samtliga. Ingenting talar för att Malta ska ta poäng- ja om det inte vore för Granqvist, Berg, Lustig, osv osv. Men jag spikar och ser detta som en match man alltid ska vinna. Spik tvåa.

Match 2: Norge – Spanien | Speltips: x2

Lasse Lagerbäcks Norge gjorde en riktigt bra match på Friends i förra omgången mot Sverige (1-1). Man var faktiskt det bättre laget i mitt tycke och platserna till EM-slutspelet ser vidöppet ut. Spanien är som väntat en klass för sig i gruppen, men det är inte klart ännu, att Norge skulle ta alla tre poängen känns mer än overkligt, dock har Norge Ödegaard som Spanien måste få stopp på. Jag ser en favorit i fara när Spanien springer in på Ullevål Stadion i Oslo. Inte för att jag tror att Norge vinner, men en poäng på hemmaplan är absolut inte omöjligt. Jag går ifrån spiken och kör med en liten skräll, där vi garderar upp Spanien med ett kryss.

Match 3: Danmark – Schweiz | Speltips: 1X2

På Parken i Köpenhamn står det blytunga poäng på spel i Grupp D. Irland, Danmark och Schweiz är obesegrade i gruppen, tre nationer kommer att göra upp om platserna. När Danmark mötte Schweiz på bortaplan slutade det med ett kryss (3-3) efter att Danmark hämtat upp ett 0-3-underläge. Schweiz saknar Shaqiri inför den här matchen. En jämn match väntas och det kan mycket väl smälla till med både kryss och tvåa. Jag helgarderar och hoppas på en smällkaramell.

Match 4: Italien – Grekland | Speltips: 1

Detta är kupongens säkraste match, allt annat är en jättesensation. Grekland har varit ruskigt dåliga genom hela kvalspelet och även Nations League förra året var ett stort fiasko. Italien har fullständigt krossat allt i gruppen och till skillnad från Grekland känns Italien på gång igen, under ledning av Roberto Mancini. Italien vinner, enkelt och denna match ska bara spikas.

Match 5: Bosnien – Finland | Speltips: 1×2

Bosnien har en grundkvalitén i truppen. men det vill sig inte för laget. Något EM lär det inte bli och mot Finland kan man få det svårt, inte minst med tanke på att Dzeko, som nätat i de tre senaste landskamperna, är skadad. Finland kan lösa andraplatsen, Pukki har inte bara gjort succé i Premier League utan även i landslaget. Norwich anfallaren gjorde bland annat båda målen i segern mot Bosnien hemma i den tredje omgången (2-0) och det är inte alls omöjligt att 29-åringen återigen frälser sin nation. Jag kryssar från höger, men tar med alla tecken, på det lilla systemet kan det räcka med x2.

Match 6: Färöarna – Rumänien | Speltips: 2

Dags för Sveriges grupp, där Rumänien har gjort ett starkt EM-kval så här långt och truppen ser väldigt intressant ut med nya förmågor som Marin, Puscas och Ianis Hagi. Rumänien är fortfarande med i kampen om andraplatsen, ska den kampen leva vidare måste man givetvis vinna mot Färöarna, något man ska göra tio av tio gånger. Färöarna har inte tagit en enda poäng i gruppen och det är svårt att se den trenden brytas mot ett motiverat Rumänien. Spik tvåa.

Match 7: Liechtenstein – Armenien | Speltips: 2

Liechtenstein tog en sensationell poäng i Aten i förra omgången (1-1). En stor succé för laget som dessförinnan inte hade tagit en enda poäng i en kvalmatch sedan 2015. Armenien är klassen bättre och ska ta tre poäng här. Gästerna besegrade Bosnien i den förra omgången och armenierna står på nio poäng i gruppen. Armenien har bara tre poäng upp till andraplatsen. Trots skadan på Mkhitaryan så är man stora favoriter i denna match. Här spikas tvåan trots bortaplan.

Match 8: Colombia – Chile | Speltips: 1×2

En vänskapsmatch mellan två sydamerikanska nationer har smugit sig in på kupongen. Colombia har inte besegrat Chile sedan 2012 och det lär bli svårt att bryta sviten i den här träningsmatchen. Man har förvisso fått fram en hel del intressanta spelare under en längre tid, men varken Falcao eller James Rodríguez finns med. Chile har en stabil grund att luta sig på eller vad sägs om spelare som Bravo, Medel, Vidal och Alexis Sánchez. Nu tror jag dock att Chile är ute och festar och vi ska inte bli förvånade om någon eller några spelare blir hem skickade innan avspark. Strecka från höger men helgardera.

Match 9: Wales – Kroatien | Speltips: 1×2

Hemma i Cardiff har Wales full pott i kvalet och visst ska Ryan Giggs kunna fixa ett bra resultat mot Kroatien. Giggs har med Bale, Ramsey, Daniel James och Harry Wilson till den här samlingen, vilket gör att truppen ser väldigt bra ut. Kroatien har i sin tur gått sämre efter framgångarna i Ryssland och under kvalet har man bland annat förlorat mot Ungern på bortaplan. Kan sluta hur som helst, måste helgarderas.

Match 10: Polen – Nordmakedonien | Speltips: 1

I Warszawa ser favoritskapet ut att ha blivit riktigt stort för Polen. Nordmakedonien är en blåbärsnation, även om många inte tycker detta. Man har viss kompetens i truppen och med den tidigare Champions League-mästaren Goran Pandev finns det även en hel del rutin. Polen har i sin tur presterat ganska ojämnt de senaste åren och känslan är att lite väl mycket hänger på hur Lewandowski presterar. Visst ska ettan ses som en bra etta, de som går efter en skräll, blir tomhänta här..

Match 11: Slovenien – Österrike | Speltips: 1×2

Slovenien har visat hög klass under det här kvalet, inte minst den fantastiska Ilicic. Det ska även sägas att Oblak utan tvekan är en världens bästa målvakter. Slovenerna har besegrat både Polen och Israel hemma i Ljubljana och faktum är att värdnationen inte förlorat en kvalmatch hemma sedan 2015. Österrike ser även starka ut men gästerna trivs helt klart bäst hemma i alplandet. I den slovenska huvudstaden lär man få det jobbigt, dock så räknar jag inte bort detta lag, jag tror att man kan skrälla här fast Slovenien är bra.

Match 12: Cypern – Ryssland | Speltips: 1×2

På Cypern finns det faktiskt bud på skräll. Hemma är cyprioterna alltid jobbiga att möta och det känns inte alls speciellt långsökt att ryssarna stöter på problem i denna match. Ryssland är redan klara för EM och då finns det definitivt risk för att Ryssland testar lite nytt och inte går för fullt. Något Cypern mycket väl kan dra nytta av. Gå för skrällen och skriv på från vänster.

Match 13: Ungern – Azerbajdzjan | Speltips: 1×2

Ungern har blivit sämre efter framgångarna i EM 2016 och sett till spelarmaterialet är det få spelare förutom Mainz-anfallaren Ádám Szalai som verkligen är bra. Azerbajdzjan är i sin tur bättre än vad många tror. I hemmamötet mot Ungern dominerade man faktiskt bollinnehavet och gästerna har dessutom plockat poäng av Kroatien i det här kvalet, vilket säger en hel del. Helgardera och håll tummarna för skrällen!

 

Tre säkra poäng väntas mot Malta!

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *