fbpx
Connect with us

Stryktipset Tips 16/11 – Vi har analyser till spikarna och 13 rätt.

Publicerad

on

En på pappret enkel omgång – ja om man tittar på stenklara EM kval matcher, men med 10 miljoner i jackpot så kan det var dags för att spika bort favoriterna och gå för skrällarna. Vi hittar miljonerna ute i ödemarken på Engelska landsbygden i matcherna 6-13.

Häng med på vårt förslag så kör vi

Spelstopp: 15.59


1. Ryssland – Belgien 2

Belgien har varit totalt ohotade i detta EM kval, med namn som Hazard, Mertens, Lukaku och De Bruyne. Ryssland har byggt vidare på sin framgång från VM där Artem Dzyuba har varit heta och ligger tvåa i kvalets skytteliga med nio mål. Tunga avbräck finns dock för hemmalaget i i denna match då Cheryshev, Miranchuk och Smolov saknas. Belgien lär vara sugna på att gå rent genom gruppen och bör lösa ytterligare en seger i Sankt Petersburg. Finns tvåan till under 50 procent är det en fin spik, men vill trots detta gardera upp med ett kryss då det är bortaplan.

2. Israel – Polen X

Ytterligare en EM-kvalmatch som inte betyder speciellt mycket rent tabellmässigt. Israel har gjort ett riktigt bra kval, men kommer inte kunna bli tvåa då Österrike lär vinna sin kvalmatch. De kan absolut sluta på en tredjeplats i denna tuffa grupp, vilket ses om en enorm framgång för laget. Eran Zahavi som varit magisk i detta kval. Kina-proffset har tryckt in hela elva mål än så länge och toppar skytteligan. Polen är redan klara för EM så lite osäkert hur man ställer upp laget inför denna match, kanske det blir så att exempelvis Lewandowski vilas. Israel har slagläge och när krysset streckas till under 30 procent är det utan tvekan första tecken att rita dit. Sen måste man nog gardera på båda sidor om detta streck, vid ett mindre system så är det givetvis Polen som ska ha strecket efter krysset.

3. Österrike – Nordmakedonien 1

Österrike kommer av allt att döma säkra sin biljett till sommarens mästerskap denna lördag. Laget hade en tung start på kvalet men har stått för strålande fotboll på slutet. Med sexton poäng på de sex senaste så ska man också klara av ett skadedrabbat bortalag. Nordmakedonien har gjort det över förväntan, men har i slutskedet inte räckt till. Nu saknar man inte mindre än tre spelare på grund av avstängning. Lägg därtill flera skadade spelare, bland annat Alioski och Ademi, vilket gör det svårt att överhuvudtaget kunna stå emot ett Österrike som spelar för avancemang. Ettan är lördagens säkraste spik..

4. Kroatien – Slovakien 1

Grupp E lever i allra högsta grad. Kroatien har inte stått för något bra kval, men toppar gruppen. En poäng på hemmaplan säkrar EM-biljetten för VM-tvåan. Slovakien gör upp med Ungern och Wales om andraplatsen där ungrarna i nuläget är i förarsätet men där de samtidigt har en tuff avslutande match borta mot Wales. Slovakien är inte ofarliga och då Kroatien har massor av skador så kan det finnas läge för en skräll här. När Kroatien gästade Slovakien så vann Kroatien med hela 4-0. Jämnare att vänta här men givetvis är det så att Modric, och gänget ska gälla som favoriter nere på Balkan. Ettan kompletteras med det lågt streckade krysset då det är ett resultat Kroatien trots allt inte är missnöjda med.

5. Nordirland – Nederländerna 2

I Belfast ska Nordirland försöka ta tag i sista chansen till EM 2020 när starka Nederländerna kommer på besök. Britterna pressade Holland i Rotterdam och tog ledningen i den 75:e minuten. Holland vände slutligen på övertid och vann med 3-1. Nu räcker det för Holland att kryssa på bortaplan och då är man klara för EM. Lite oro här då Malen är skadad och Depay är osäker till spel, men klass finns så det räcker och blir över hos gästerna. Tvåan är utgångstipset, men vid ett lite större system våga ta med ett kryss, det rensar i kupongerna.

6. Gillingham – Lincoln 2

Ett möte från League One är det på Priestfield Stadium. Dessa två lag är just nu lika dåliga, men gästerna har ett par fina cupresultat bakom sig och ska enligt mig faktiskt kunna vara på den övre halvan detta år. Gillingham har förlorat tre av sina fyra senaste hemmamatcher. Detta är en match där jag ser tvåan som ett bättre alternativ, men det är en match som på förhand är svår att tippa, så att kryssa på från höger och sen helst ta med alla tecknen är att rekommendera.

7. Coventry – Rochdale 1

Coventry har tvingats flytta sina hemmamatcher till Birmingham och St. Andrew’s Stadium då de inte kommit överens med ägarna till ordinarie arenan, Ricoh Arena. Det har inte påverkat laget nämnvärt, sex vinster och endast ett nederlag på nio matcher på St. Andrew’s har det blivit för laget. Rochdale ser ut som ett mittenlag man saknar spetskvalitéer men tar samtidigt poäng. Ettan ska hållas som klart troligast men med tanke på att Coventry är galet streckad, så är krysset alltid välkommet.

8. Rotherham – Accrington Stanley 1

Rotherham siktar på att ta klivet tillbaka till The Championship. Hittills har man agerat för ojämnt för att det ska kännas troligt. Defensiven är solid men framåt saknas spets. Rotherhams spel kommer dessutom som bäst till på bortaplan just nu där de kan ligga på omställningar. Accrington Stanley klarade kontraktet som nykomlingar i fjol och är ett lag med en hög högstanivå, men också ett lag som går som en berg och dalbana, nyförvärvet Colby Bishop producerar nästan på egen hand målen i laget. Utgångsettan är den som ska streckas först.

9. Blackpool – AFC Wimbledon 1

Blackpool gjorde en säsong i Premier League 2010/11 men har sedan dess haft det tufft. Detta år ska man vara med i toppen sägs det. Mycket skador har ställt till det i början av säsongen, men nu verkar det som man börjar hitta rätt. Wimbledon har inte mycket att hurra för. År ut och år in hänger Londonklubben risigt på det och vägen neråt i tabellen finns där även i år. Men nu har man för tillfälligt en riktigt bra formtopp. Dock bortaspelet är ligans sämsta med sju förluster av åtta möjliga. Ettan spikas trots att alla andra också gör det..

10. Bolton – Milton Keynes Dons 1

Milton K reser denna vecka för ett ångestladdat bottenmöte. Gästerna är trea från slutet och ställs här mot jumbon Bolton. Hemmalaget, som spelade i The Championship i fjol, var mycket närma att bli av med sin elitlicens men fick inleda med tolv minuspoäng. Tio pinnar har man plockat in hittills vilket gör att man alltjämt står på minus. Faktum är dock att de kommer från två raka triumfer i ligaspelet. Här går det ändå inte att frånse att Bolton, som tappat massvis med kvalitet, blir på tok för övervärderade. MK Dons har bra slagläge i universitetsstaden, men jag tror hårt ändå hårt på Bolton och att de kommer klara kontraktet. Så utgångsettan men med garderingar utifrån denna.

11. Northampton – Crewe 2

Nu är det League Two som gäller. Northampton trillade ur League One 2018 och hade ingen trevlig tillvaro i fjärdedivisionen förra säsongen. Då slutade man först på en femtonde plats. Denna säsong har inletts bättre men nu väntar topplaget Crewe som har imponerat stort på bortagräs med fem triumfer på sju matcher. Chris Porter är i toppslag och det kommer bli svårt för hemmalaget att stå emot denna offensiva spelare som redan gjort sju mål. Utgångstvåan sitter fint då hemmalaget har blivit favoriter!

12. Port Vale – Carlisle 1

Port Vale, huserar numera i League Two. Där har de slutat på en svag tjugonde plats två säsonger i följd. Nu pekar det upplåt för laget, med sex raka tävlingsmatcher utan förlust ser det riktigt bra ut för hemmalaget. Betydligt sämre går det för Carlisle som är ett erkänt svagt bortalag. En poäng på de fyra senaste matcherna har det blivit för bortalaget. Spik ettan sitter bra i denna match.

13. Macclesfield – Mansfield 2

Det råder kaos i Macclesfield, spelarna har strejkat på grund av uteblivna löner och det är inte klart om de hittar en lösning till lördagens ligadrabbning, men förmodligen kommer man spela med sitt bästa lag, sen hur de mår är ju en helt annan sak och hur motivationen är vet vi absolut inte. I FA-cupen ställde man upp med juniorer och föll med hela 0-4 mot lilla Kingstonian. Bra slagläge för ett Mansfield som kommer från en imponerande 2-1 seger mot Burton i EFL. Gästerna har dessutom stått för flera fina prestationer på slutet. Det återstår att se hur status är hos hemmalaget när det väl drar ihop sig, men tvåan är utgångsspelet i denna match.

Kupongens säkraste spik

✅ Österrike ✅ Kroatien ✅ Blackburn

Varning för

✅ Israel

”Bra spelare växer inte på träd, de växer med oss på Sportpanelen”

 

Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen