fbpx
Connect with us

SPELTIPS Fotboll inför 23/4: Dansk fotboll på agendan!

Publicerad

on

Två matcher i danska uppflyttningsgruppen där tre lag nu gör upp om två platser till nästa års Superliga.

Med sju omgångar kvar och 21 poäng att spela om, skiljer det elva poäng mellan trean Esbjerg (52p) och serieledande Viborg (63p), på andra plats ligger Silkeborg (56p). Nu möter Silkeborg ettan Viborg hemma. Samtidigt spelar Esbjerg borta mot Helsingör.

RYGGA MIG PÅ WILLIAM HILL OCH FÅ 100 KR EXTRA ATT SPELA FÖR VIA LÄNKEN NEDAN 👇

HÄMTA DIN BONUS HÄR

✅ SILKEBORG – VIBORG / AVSPARK 19.00.
Silkeborg på hemmaplan med galen form 11-1 och 13 poäng på de fem senaste och fem raka hemmasegrar med 11-0 i mål, tar emot Viborg som också har 13 poäng men 12-2 i mål på de fem senaste. Här är det lite sämre bortastatistik då man har ett kryss och fyra segrar borta de fem senaste. Senaste omgången vann Silkeborg borta mot Köge (0-3), medan Viborg krossade Esbjerg hemma (4-0).

Fördel Silkeborg där man nollat sina motståndare hemma fem matcher i rad eller – Nja det kommer bli en match där laget med bäst skärpa har chansen att vinna, att det ska bli oavgjort i denna match är absolut inte otänkbart. Jag väljer dock sida med att spela en Viborg seger. Två lag med en härlig offensiv och en starkt defensiv, men där Viborg vunnit tre av tre under 2020, två har dessutom varit på bortaplan. Viborg är seriens bästa lag det gör valet inte svårare än så. Här är oddset är alldeles för bra för att missa i en förmodan jämn tillställning, men jag anser det är fördel Viborg.

👉 Viborg seger / Odds 3.20 / Spelvärde 3.

✅ HELSINGÖR – ESBJERG / AVSPARK 19.00.
Vid Esbjerg seger samtidigt som Viborg vinner ikväll så har Esbjerg häng på Silkeborg, då skiljer det bara en poäng efter kvällens match och med sex matcher kvar där man möter Silkeborg om två omgångar så har man allt i egna händer. Men då krävs det givetvis vinst ikväll mot ett Helsingör som har en minimal chans med sina 39 poäng att nå en kvalplats, ja om alla andra lagen förlorar och de vinner sina resterande vill säga, med andra ord en minimal chans.

Nu har bägge lagen bara tagit sju poäng på de fem senaste och Helsingör har bättre målskillnad med 5-5 jämfört med Esbjerg 5-8. Men om man bortser från detta så ska det vara fördel Esbjerg som är seriens bästa bortalag med 20-16 och 28 poäng på 13 matcher. Som jag skrev ovan fick Esbjerg verkligen bita i det sura äpplet i senaste omgången, samtidigt som Helsingör förlorade borta mot Frederica borta (2-0). Nu måste Esbjerg upp på vinnarhästen igen om man ska hänga med och utmana om platserna till Superligan och ikväll och här ser jag Esbjerg som det starkaste laget, dels med sin bortastatistik, dels i motivation i tabelläget. Esbjerg har vunnit bägge mötena under 2020 med 2-1. Bra odds och här lägger jag mig på ett högre spelvärde.

👉 Esbjerg seger / Odds 2.10 / Spelvärde 4.

”När vi kör, så kör vi”

RYGGA MIG PÅ WILLIAM HILL OCH FÅ 100 KR EXTRA ATT SPELA FÖR VIA LÄNKEN NEDAN 👇

HÄMTA DIN BONUS HÄR

Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen