fbpx
Connect with us

Speltips – Fotboll 5/7: Allsvenskt på agendan!

Publicerad

on

Sandviken gjorde jobbet igår och två fina spel in direkt på eftermiddagen. Molde däremot gjorde kanske århundrades sämsta match och visade att man trots allt kommer få det svårt att utmana Bodo/Glimt när de väl börjar komma igång.

Idag bara sikte på allsvenskan, i en svår match med oviss utgång. Men här lirar vi några klockrena spel som känns riktigt bra, 

”När vi kör, så kör vi”

RYGGA MIG PÅ WILLIAM HILL OCH FÅ 100 KR EXTRA ATT SPELA FÖR VIA LÄNKEN NEDAN 👇

HÄMTA DIN BONUS HÄR

✅ IFK Göteborg – Elfsborg avspark 19.00.

👉 Marek Hamsik var inget annat än en stor flopp i Göteborg. Nu är han borta och det kan knappast bli sämre än det varit innan EM uppehållet. De som tycker han var en frälsare, kan inte mycket om fotboll. Gubben var gammal och sliten och kom från en liga som håller en medioker klass i fotbollsvärlden. Trots detta var han den mest spännande värvning ett svenskt lag gjort, ja enligt alla experter – tillåt mig garva åt skämtet.

👉 Efter åtta spelade matcher och endast nio inspelade poäng försvann också Rolle Nilsson snabbt ut genom bakdörren på kamratgården. Det var från en början en katastrofal anställning med Rolle som tränare och här visar ännu en gång Göteborg vilken inkompetens det finns i ledningsrummet. Nu in med ännu en flopptränare som fått ta plats på kamratgården. En kamratgård som mer liknar ett fritt fall än framtidsvisionen att man ska vinna något. Med Micke Stahre har man fått en snackpelle som Poya och en tränare som Roland Nilsson, alltså två av de värsta sakerna man kan ha i en klubb som låtsas att de har ambitioner men bara arbetar efter att överleva år efter år.

👉 Men med nytände Stahre som gått ut och sagt att han ska vinna titlar med Göteborg så ska det då bli förändring redan ikväll! Nu förväntas det bli en bejublad föreställning när han tar sig an sin första riktigt match som tränare. Stahre kommer in i ett schema där han bör ta minst tio poäng på de kommande fyra matcherna. Man har nämligen riktiga skitlag efter dagens match. Här står nämligen Östersund, Mjällby och Varberg på agendan efter Elfsborg.

👉 Göteborg har enorma problem i det offensiva spelet och har tills idag bara gjort åtta mål. Defensiven funkar däremot alldeles utmärkt där man har tre nollor och endast släppt in sju mål på åtta matcher. Det som man ska tänka på är att Göteborg faktiskt bara förlorat en match denna säsong och den kom mot Degerfors (2-3). Annars är det sex kryss och en seger.

👉 Inför denna match har Marek Hamsik lämnat blåvitt för turkiska Trabzonspor, Jakob Johansson bestämt sig för att lägga skorna på hyllan. Simon Thern är nyopererad och räknas vara tillbaka i augusti. Patrik Karlsson Lagemyr är också borta. Pontus Wernbloom och Ole Söderberg stod över träningsmatchen mot Bröndby på grund av känningar, men Robin Söder är tillbaka i träning. Kevin Yakob är osäker till start då han har en överbelastning.

👉 Elfsborg är också en flopp som heter duga. Laget har 13 poäng och 12-11 i målskillnad efter nio spelade matcher, vilket verkligen inte imponerar. Detta är ett lag som förra året gjorde en kanonsäsong och här förväntar vi oss klart mer än vad man visat upp nu. Elfsborg spelar som svensk fotboll är nu, helt uddlös och tragiskt tråkig. Defensiven ska vara i fokus och sen snabba omställningar och kontringar på detta. Vid ledning – Ja då drar man fullständigt i handbromsen och lägger sig djupt i försvar för att sparka bollen långt ifrån eget straffområde. Detta har dock inte varit något speciellt bra framgångsrecept då laget har släppt in mål i sex av nio matcher.

👉 Elfsborg har haft stora skadeproblem under våren. Fredrik Holst, Rasmus Alm, Okumu, Ndione och Simon Olsson har alla varit till och från, men verkar nu redo. Förutom Olsson och Prince Isaac Kouame som inte finns med i truppen enligt det sista vi sett.

🔥 Detta kan bli årets tråkigaste match offensivt, men det är två lag som måste vinna och därför förhoppningsvis försöker gå framåt. Här liras ett hörnspel till bra odds och en dubbelchans till oförskämt bra odds för att vara en match som kan avgöras med en enda spark åt något av lagen. Jag anser att Göteborg fortfarande är ett lag för undre halvan, i alla fall tills man får in sina nya rekryter i Stahres armé under Augusti månad. Elfsborg – Ja det är dags att börja tagga upp nu, innan topptåget lämnar stationen. 

✅ Elfsborg dubbelchans x2 / Odds 1,66 / Spelvärde 4 av 5
✅ Elfsborg över 4,5 hörnor i matchen / Odds 1,85 / Spelvärde 4 av 5

Lycka till vid rygg

RYGGA MIG PÅ WILLIAM HILL OCH FÅ 100 KR EXTRA ATT SPELA FÖR VIA LÄNKEN NEDAN 👇

HÄMTA DIN BONUS HÄR

Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen