fbpx
Connect with us

Speltips Italien – Spanien 6/7: Semifinaldags

Publicerad

on

Då var det dags att hugga in igen på en EM match och vilken match det kan bli – Eller inte bli.

Dagerns match mellan Italien – Spanien kan bli riktigt underhållande, men kan också bli helt menlös med ett bolltrillande och trampande på bollen som gör att det blir sämre tempo än i den nya flugan gåfotboll.

Undertecknad har hittat ett par bra spel i denna match där förutsättningarna är offensiv fotboll, vilket jag också hoppas vi får se.

”När vi kör, så kör vi”

RYGGA MIG PÅ WILLIAM HILL OCH FÅ 100 KR EXTRA ATT SPELA FÖR VIA LÄNKEN NEDAN 👇

HÄMTA DIN BONUS HÄR

✅ Italien – Spanien avspark 21.00.

👉 Det är helt klart ett nytt och annorlunda Italien vi ser. Italiens defensiv är onekligen i världsklass. Med bara ett insläppt mål på ordinarietid under EM, som kom mot världslaget Belgien i kvartsfinalen så visar man hur man kan stänga ner alla lag med hårt jobbande spelare över hela planen.
Med ett rakare snabbare spel, blir omställningar vid motståndarnas bolltapp till livsfarliga kontringar i stället för det futsal liknade trampa på bollen som alltid har präglat italiensk landslagsfotboll. I pressade situationer spelar man sig ifrån pressen med att föra bollen framåt och inte i sidled eller bakåt som tidigare.

Italiens passningsspel förbi motståndarnas mittfält är ofta om inte briljanta så helt lysande under detta EM, det skapar enorma ytor för den anfallsfotbollen som har varit strålande i alla matcher – Ja förutom mot tråkiga bussbolaget Wales. Undertecknad har varit tveksam till att man kan fortsätta med denna fotboll i hela turneringen och trodde man skulle få det riktigt svårt mot Belgien i kvartsfinalen, men så blev det absolut inte. Även i denna match var man briljanta i sitt arbete defensivt och sina omställningar.

👉 Det är väl inget snack om att Spanien har haft problem i detta EM. Man har mött riktigt dåliga lag i bland annat Sverige (0-0), Polen (1-1). Att man sedan slår Slovakien (5-0) ska verkligen inte räknas som en bedrift av större slag. Spanien har dessutom haft stora problem med att ta sig till denna semifinal genom att besegra ett mediokert Kroatien som man slog efter förläggning. I kvartsfinalen senast kunde man lika bra vara ute ur turneringen när man med nöd och näppe klarade av att vinna på straffar mot Schweiz. Vi ska inte glömma att Schweiz fick Freuler utvisad i minut 77 och spelade hela förläggningen med en man mindre utan att Spanien kunde avgöra.

Visst har man gjort många mål framåt, men titta på vilka lag man mött. Att defensiven dessutom inte är bra bevisas med att man faktiskt har släppt in hela fem mål mot sämre motstånd. Detta är något som man måste få till bättre i denna match om man ska ha en chans att vinna och gå till final.

Spanien är som vanligt otroligt tråkiga i sitt sidledsspel med massor av trampa på boll och dra ner tempo, samma som Italien var tidigare. Det har bevisligen visat sig vara effektivt att spela denna sorts tråkfotboll, i alla fall mot sämre motstånd.

🔥 Detta kan bli en av EM:s tråkigaste matcher offensivt, men det är två lag som måste vinna och därför förhoppningsvis försöker gå framåt. Spanien kommer vara det spelförande laget i procent då man ska lira i tringlar och sidled en kvart innan man kommer till sista tredje delen av Italiens planhalva, men detta kan straffa sig om man tappar bollen i fel läge.

En jämn oviss match tror de flesta och jag är benägen att hålla med, men vill trots det sätta en slant på ett pånyttfött Italien, mot ett tråkigt kontrollerande Spanien. Italiens defensiv är just nu grym, det kommer bli svårt för spanjorerna att få till målchanser som i tidigare matcher. Vågar Italien fortsätta spela som man gjort i detta EM då kommer Spanien få stora problem i sitt ihåliga försvar.

Här fortsätter jag lira hörnspel till bra odds men också att Italien ska avancera till en final.

✅ Italien vidare till final / Odds 1,75 / Spelvärde 4 av 5
✅ Italien över 4,5 hörnor / Odds 1,98 / Spelvärde 4 av 5

Lycka till vid rygg

RYGGA MIG PÅ WILLIAM HILL OCH FÅ 100 KR EXTRA ATT SPELA FÖR VIA LÄNKEN NEDAN 👇

HÄMTA DIN BONUS HÄR

Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen