fbpx
Connect with us

Speltips – Fotboll: Dags för superodds i allsvenskan!

Publicerad

on

I väntan på EM finalen så spelas det två matcher under söndagen som just när detta skrivs är riktiga guldkorn i oddssättningen som inte kan missas.

Det är två matcher i allsvenskan där oddssättarna och experterna sitter och trycker med att det inte ska bli bortasegrar. Jag anser helt annorlunda och trycker in flera spel med riktigt högt spelvärde i bägge matcherna.

Detta är ett långt inlägg med två matcher, men här finns det extra pengar till semesterkassan så bara läsa på och kanske rygga mig på William Hill. Detta kan också bli en fantastik dubbel till över fem gånger pengarna. Bara att lassa in och boka om till en bättre flygbiljett till paradiset!

”När vi kör, så kör vi”

RYGGA MIG PÅ WILLIAM HILL OCH FÅ 100 KR EXTRA ATT SPELA FÖR VIA LÄNKEN NEDAN 👇

HÄMTA DIN BONUS HÄR

✅ Mjällby – Norrköping
👉 Mjällby förlorade senast mot Sirius borta med 1-2, det är väl inget snack om saken att Mjällby än så länge har över presterat under en längre period både förra året och denna säsong. Nu är det åter dags för match på hemmaplan och här är man starka om man ser till resultaten de senaste omgångarna. Men man måste också titta på vilket motstånd man har haft på hemmaplan innan EM uppehållet. Det är ju inte så svårt att slå Östersund, Degerfors eller kryssa mot Varberg. Man hade dessutom en match innan EM uppehållet mot Häcken hemma där man spelar 1-1. Tittar man på statistiken i den matchen så skulle det lika bra kunna vara en Häcken seger som ett kryss.

Mjällby har inte ett lag som ska tillhöra mittenskiktet av serien. Just nu placerar man sig på en 11:e plats med 10 poäng och 7-9 i målskillnad, det är endast två poäng ner till strecket mot Superettan och jag förväntar mig faktiskt att man kan hamnar där nästa år då det finns lag som är klart bättre än vad Mjällby är. Kanske kam man klarar ett kval, det finns trots allt lag som Örebro Varberg, Östersund och Degerfors tillsammans med kanske Halmstad som man får slåss om de där två platserna som gör att man får ta klivet ner eller får en kvalplats. Här känns det dock som vi ska räkna bort Halmstad och kanske stentråkiga Varberg, så då är det bara fyra lag kvar med Mjällby om dessa tre platser.

👉 Norrköpings startade upp allsvenskan igen med en 3-2 seger mot Malmö FF. Här var det faktiskt ingenting att prata om, Norrköping var klart starkaste laget och ägde matchen stora stunder. Malmö som har varit en stor besvikelse trots att man ligger i toppen visar att man har stora svagheter i det defensiva arbetet där Norrköping om och om igen gjorde så att Malmö sattes på svåra prov.

Det är ovanligt att se ett lag som Rikard Norling tränar kliva fram så i plan som man gjorde i denna match. Här förväntar man sig i stället ledning och så backar man hem och parkera bussen vilket Norling alltid har gjort men det är lag han har tränat tidigare. Nu ser vi ett annorlunda spel med tränare Norling.

Man placerar sig just nu på en fjärdeplats med 14 poäng och 13-9 i målskillnad, visst man släpper in mycket mål bakåt senast, men det är ändå positivt att man gör tre baljor på ett av seriens bästa lag.
Jag ser Norrköping som ett topplag som ska vara med och slåss om topp tre placering i år. Men för att detta ska ske så måste man gå ut och visa att man kan vinna mot dom sämre lagen som till exempel Mjällby.

Det ser inte bra ut när man endast presterar 1-0 mot Örebro och förlorar mot Varberg med 2-1. Norrköping har också innan EM uppehållet spelat 1-1 mot Degerfors på hemmaplan och det håller inte i längden om man vill vara med i toppskiktet.

🔥 Det är inte lätt att komma till Listerlandet och försöka ta alla poäng mot ett snål gnetande Mjällby. Det är vanligt gräs vilket gynnar Mjällby och det är en galen publik som består av minkfarmare och lite små bönder runt om i Sölvesborgs trakten, denna kombination gör att Norrköping kan få det svårt att få hål på ett hårt kämpande Mjällby.

Men jag måste se till det bättre laget och här är det klasskillnader om man tittar på vilket lag Norrköping har och vilket lag i Mjällby har. Oddset är helt galet i denna match det är bara att hänga på för här kommer Norrköping att klippa en trea och fortsätta jakten på en topp tre placering. Den kommer inte bli lätt men den kommer att vinnas. Det är nästan ett Maxbet i denna match, men jag har respekten för vanligt gräs och att det är en publik som är lite halvgalen när man kommer till Listerlandet. 

👉 Norrköping att vinna 2:a / Odds 2.48 / Spelvärde 4 av 5.
👉 Avspark 15.00 / Söndag 11 juli

✅ Östersund – IFK Göteborg
👉 Östersund placerar sig just nu på 14:e plats med åtta inspelade poäng och 12-11 i målskillnad. Man började omstarten med att få ett riktigt däng nere i Degerfors där man förlorade med 3-1. Man hade dock ledningen med 1-0, men Degerfors vände och här visar Östersund att det är Superettan som hägrar inför nästa säsong.

Östersund är absolut inget bra lag, men man gjorde faktiskt en bragd förra året med ny tränare som lurade dödsstöten att ramla ur allsvenskan. Det var då och nu är nu, det är faktiskt stor risk att man förmodligen ser hösten som den sista allsvenska säsongen – ja kanske för evigt med allt det strul som finns i denna misskötta klubb.

👉 Göteborg började med en förlust mot Elfsborg när omstarten var förra veckan. Dock så var det en match där Göteborg borde tagit alla tre poängen. Det har faktiskt blivit en klar skillnad redan nu med att Mikael Stahre har kommit in som tränare. Detta kommer dock inte göra Göteborg till något topplag i år som Micke anser att det ska bli, detta till trots att man får lite förstärkningar i bland annat Marcus Berg om några veckor.

Göteborg har fortfarande klara problem i det offensiva spelet. Här har man bara gjort åtta mål på nio spelade matcher, men förmodligen kommer vi snart se en stor skillnad då man spelade en klart attraktiv fotboll mot Elfsborg och skapade massor av målchanser. Bland annat så missar man en straff vilket är en katastrof enligt undertecknad. Defensivt är man riktigt bra, med bara åtta insläppta är det bara Djurgården som är bättre i allsvenskan just nu.

Det är givetvis en missräkning att Göteborg ligger på en 12:e plats när man går in i den här matchen mot Östersund. Förväntningarna att man ska kliva upp i tabellen är stora i göteborgstrakten och visst kommer man att göra det så småningom. Det kommer dock inte att räcka till en topplacering i år utan man får var nöjd att man hamnar på övre halvan för att sedan ta nya tag inför nästa säsong. Laget är så pass bra att man inte ska behöva titta bakåt och vara orolig för att nästa säsong spela i Superettan eller behöva kvala sig kvar i allsvenskan. Nu är det bara framåt som gäller.

🔥 Detta är en match som Göteborg måste vinna. Östersund är inte bra och här kommer man få stora problem med det nya Göteborg som visade mot Elfsborg att det finns större potential än vad man har visat tidigare under säsongen. Vi ska tänka på att Göteborg inte har förlorat mer än två matcher under hela säsongen i serien. Den första förlusten kom med Roland Nilsson som tränare mot Degerfors och nu kom den andra med Mikael Stahre mot Elfsborg.

Jag anser att Göteborg nu vänder skutan och seglar in i fiskehamnen med en skön trea. Även detta är så närma ett Maxbet man kan komma, men plastgräs i Jämtland bland mygg och knott är inte kul. Dessutom måste det nu börja bli fart framåt för fiskedrängarna från kamratgården.
Här spelas givetvis en Göteborg seger men också ett Asien och ett handikapp spel på hörnor till Göteborgs fördel. Oddsen i denna match är riktigt bra.

👉 Göteborg att vinna 2:a / Odds 2.10 / Spelvärde 4 av 5.
👉 Göteborg att vinna Asien -1 mål / Odds 3,20 / Spelvärde 4 av 5.
👉 Göteborg att vinna hörnor med 3-vägshandicap där Östersund har 1-0 från start / Odds 1,86 / Spelvärde 4 av 5
👉 Avspark 17.30 / Söndag 11 juli

Lycka till vid rygg

RYGGA MIG PÅ WILLIAM HILL OCH FÅ 100 KR EXTRA ATT SPELA FÖR VIA LÄNKEN NEDAN 👇

HÄMTA DIN BONUS HÄR

Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen