fbpx
Connect with us

Speltips – Fotboll 18/7: Inför AFC – Sundsvall

Publicerad

on

Dålig start efter EM när Midtjylland och Öster svek. Enbart hörnspel satt och det gör ingen glad.

Nytt spel i Superettan idag, här anser jag att Sundsvall ska vara ett lag som ska kunna åka till Eskilstuna för att plocka med sig en trea hem till Norrland. Men det är ingen lätt match som väntar mot bottenlaget AFC Eskilstuna.

”När vi kör, så kör vi”

RYGGA MIG PÅ WILLIAM HILL OCH FÅ 100 KR EXTRA ATT SPELA FÖR VIA LÄNKEN NEDAN 👇

HÄMTA DIN BONUS HÄR

✅ AFC Eskilstuna – GIF Sundsvall / Avspark 13.00

👉 AFC Eskilstuna är en klubb i förfall som trots detta förmodligen kommer klara kontraktet då det finns ännu sämre lag i Superettan denna säsong. Men att det kommer bli en kamp in i det sista är undertecknad helt säker på. I alla fall när det gäller en kvalplats.

AFC spelar snålt och är rädd om poängen. Laget har bara släppt in nio mål på elva spelade matcher. Samtidigt så är man stenkalla framåt då man bara gjort tio mål. Totalt har det blivit 12 poäng än så länge. Man har bara mäktat med tre segrar i årets serie.

Ny tränare har tillkommit och det har väl varken blivit bättre eller sämre efter detta byte. AFC genrepade med att ta A laget till en U21 match borta mot Örebro inför Sundsvalls matchen. Denna vann man med klara 4-0. Ett bra genrep, om man ser till att man innan i serien bara gjort tio mål. Trots att man har svårt att göra mål så har man en skytteligaledare i Alexander Holmström som gjort sex av Eskilstunas tio mål.

👉 Sundsvall började horribelt spelmässigt om man ser till satsningen som ska ge en serieseger och åter ett öppet norrlandsfönster.

Men det har tagit sig rejält och nu är man med i tabelltoppen. Här placerar man sig på en tredjeplats med 20 poäng och 17-10 i mål. Man jagar serieledande Landskrona på 25 poäng och tvåan Norrby på 23 poäng, bägge med en match mer spelad.

Bra offensiva krafter finns det i Pontus Engblom (5 mål) Johan Bengtsson (4 mål) och till viss del Linus Hallenius (3 mål). Här måste man kunna begära mer av bland annat Linus Hallenius som bör vara bättre än bara tre mål i årets serie.

Defensivt har laget börjat hitta rätt då man har hållit nollan i de två senaste matcherna mot Västerås hemma (1-0) och Gais hemma (2-0). Kanske inte så mycket att skryta med egentligen då det är två lag som ska placera sig på undre halvan när vi gör facit.

🔥 Sundsvall har satsat på att ta hem årets serie som nog är den sämsta upplagan på länge. AFC gör ingen riktig storsatsning, utan lever på spelare som är billigare och håller en ok standard i boten av Superettan. Detta borde väl vara en enkel seger för Sundsvall!

Här ska en normal dag Sundsvall vara klasser bättre än ett defensivt kontraslående AFC. Kan man få stopp på deras kontringar som ofta kommer från högerkanten och få hål på en defensiv i AFC som är en parkerad buss framför målvakten Joshua Wicks – Ja då kan det rinna iväg ordentligt.

Men det är som sagt en riktigt dålig upplaga och inga matcher är klara på förhand. Trots det tycker jag oddset är så pass bra på en Sundsvalls seger att jag inte kan låta bli att spela på denna.

👉 Sundsvall att vinna / Odds 2,20 / Spelvärde 3 av 5

Lycka till vid rygg!

RYGGA MIG PÅ WILLIAM HILL OCH FÅ 100 KR EXTRA ATT SPELA FÖR VIA LÄNKEN NEDAN 👇

HÄMTA DIN BONUS HÄR

Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen