fbpx
Connect with us

Speltips – Fotboll Inför Vasalund – Helsingborg

Publicerad

on

Rangers spelet gick inte hem igår. Det är nog första gången som jag blir glad att ett spel blev fel. Tyvärr så visade MFF ännu en gång att det är en pojklagstränare vid rodret då han har förmågan att låta alla spela. Detta kan kosta en viktig sista kvalmatch till CL.

Juli var en dålig månad spelmässigt och nu gäller det att hitta guldkornen i augusti. Som ni vet så spelar vi på alla spel vi rekar vilket gör att vinner vi så vinner ni.

Det är fortfarande ett dåligt utbud i fotboll när de stora ligorna inte startat. Med ett dåligt utbud så gäller det att hitta bra spel som fortfarande ger avkastning. Vi kommer snart i gång med alla ligor ute i Europa och då kommer det också ett större häftigare utbud.

Men i väntan på detta så blir det två spel i dagens match.

Avspark 19.00

Lycka till vid rygg!

RYGGA MIG PÅ WILLIAM HILL OCH FÅ 100 KR EXTRA ATT SPELA FÖR VIA LÄNKEN NEDAN 👇

HÄMTA DIN BONUS HÄR

👉 Vasalund
George Moussally är ny tränare i Vasalund efter att man sparkade Dali Savic när laget förlorade återstarten mot Örgryte. Att vi kan se en markant skillnad i spelet efter två matcher är odiskutabelt. Men för den delen ska vi inte förringa Dalis insatser då han har haft en miserabelt dålig trupp att arbeta med. I Vasalund sitter det som vanligt okunnigt folk i ledningen som visar en enorm okunskapen om elitfotboll och hur man ska lyckas när man väl har kommit upp i finrummet. Här handlar det bara om pengar till sig själv och närmste omgivningen än att se till klubbens bästa.

Vasalund har i stället för att satsa på laget, lagt så lite pengar som möjligt på spelartruppen och förlitar sig på att tränarna ska göra underverk med att koka soppa av en spik. När man sen inte lyckas då får man sparken och så ska nästa tränare koka soppa med samma spik.

George har verkligen börjat göra underverk. Med två matcher i bagaget där det blev en förlust mot numera serieledarna Värnamo borta 1-0 och senast en seger hemma mot AFC 4-2, så det ser onekligen bra ut.

Vasalund är laget utan några profiler eller spelare som skulle platsa i någon av topplagen i Superettan, men ska någon vända det sjunkande skeppet så är det absolut möjligt med George Moussally som tränare.

Inför dagens match mister man anfallaren Mai som skrev på för Viking i Norge under våren, men man har fått låna försvaren Isak Hein som tidigare såldes till Djurgården. Med denna unga försvarare så fick man åter stabilitet bakåt mot AFC.

Vasalund ligger inför dagens match på en femtonde plats med 18-25 i målskillnad.

👉 Helsingborg
Är det någon som förstår sig på Helsingborg? Förutom att Granqvist slängt in handduken som spelare, vilket var ett onödigt ont om HIF ska kunna vara med i toppen, så blandar man och ger som värsta dyngspridaren.

Eller vad säga om de fem senaste matcherna där resultaten är mer än konstiga. Akropolis seger hemma 1-0, Västerås seger borta 0-4, Värnamo förlust hemma 2-3, Falkenberg seger borta 4-0 och senast förlust borta mot Trelleborg 2-0. Man börjar onekligen undra om det är så att HIF och styrelsen spelar på sina egna matcher för att täcka det enorma budgetunderskott som ledaren Granqvist har varit delaktig i att ordna till HIF.

HIF har på pappret en helt ok trupp för Superettan. Framför allt så har man Anthony van den Hurk som visat prov på sin målfarlighet där han gjort 9 mål på 13 matcher. Man har dock anställt en tränare i Jörgen Lennartsson som nästan har fått sparken fler gånger än Peter Swärd som numera huserar i Kalmars bakre led. Här har man ett av många misstag som gjort att Helsingborg inte är ett av de lagen som ligger högst upp i serien, vilket de borde göra.

HIF ligger inför dagens match på en femte plats med 19-11 i målskillnad.

✅ Spelet:
Detta är en hängmatch efter att HIF ställde in alla sina matcher inför EM då Granqvist var uttagen i landslagstruppen. HIF kommer senast från en tuff bortaförlust i derbyt mot Trelleborgs FF medan Vasalund byggde på sitt självförtroende med en seger mot AFC. Det ska dock nämnas att AFC fick en spelare utvisad i minut 49 vid ställningen 1-1 och att matchen var jämn tills denna utvisning.

Med en tränare i Vasalund som har bättre kunskaper om modern fotboll än Lennartsson så skulle det kunna bli en jämn match. Det är dessutom enormt optimistiska tongångar i Vasalunds lägret inför kvällens match. Det har tillkommit en ny ”begagnad” konstgräsmatta på Vasalunds hemarena med extra linjer som kan förvilla HIF spelarna ordentligt. Bara tanken på konstgräs gör det dessutom extra svårt för HIF. Alltså bara fördel hemmalaget.

Här måste jag trots detta lägga ett spel på HIF seger och gå emot alla positiva tongångar från Vasalunds lägret. Jag lägger dessutom  ett extra spel på Asien -1 till riktigt bra odds. Pengarna tillbaka i Asien spelet om det bara blir en målsseger för HIF.

Detta är en match som HIF egentligen ska vinna enkelt om man tittar på spelartruppen för bägge lagen. Drar man ut på på lagdel för lagdel så blir det stor fördel HIF i denna match och det är inte här Vasalund ska ta sina poäng för att klara sig kvar i Superettan. 

Vill man plocka in extra mycket pengar så spelar man Helsingborg seger Asien – 1,5 till över tre gånger pengarna. Det är absolut inte omöjligt att HIF nu kommer tillbaka och gör ett par mål på ett darrigt Vasalund försvar.

👉 Helsingborg seger / Odds 1.80 / Spelvärde 4 av 5
👉 Helsingborg seger Asien -1 mål / Odds 2.50 / Spelvärde 4 av 5

”När vi kör, så kör vi”

RYGGA MIG PÅ WILLIAM HILL OCH FÅ 100 KR EXTRA ATT SPELA FÖR VIA LÄNKEN NEDAN 👇

HÄMTA DIN BONUS HÄR

Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen