fbpx
Connect with us

Speltips – Fotboll 9/8 Inför GAIS – Vasalund: Dagens rysare

Publicerad

on

I Superettan väntas ett bottenmöte mellan GAIS och Vasalund. Här har Gais fått fördelen att vara favoriter på hemmaplan. Vi har tittat närmare på förutsättningarna och ser denna match som måndagens rysare. Här ser vi möjligheten att plocka hem en slant med riktigt höga odds, men till ett lågt spelvärde, då det kan bli en lång cykelfärd för bortalaget och kanske en tillknäppt historia.

Lycka till vid rygg!

RYGGA MIG PÅ WILLIAM HILL OCH FÅ 100 KR EXTRA ATT SPELA FÖR VIA LÄNKEN NEDAN 👇

HÄMTA DIN BONUS HÄR

✅ GAIS – Vasalund / Avspark 19.00
GAIS började serien riktigt bra, men är nu tillbaka där de förväntas vara. Makrillarna får inte till det i det offensiva spelet där man bara gjort två mål på de sex senaste seriematcherna. Detta gör att man nu ligger på en kvalplats med 14 poäng och 11-17 i mål. Laget har inte vunnit i serien sedan 29 maj då man slog topplaget Norrby borta med 0-2. Senast fick man se sig besegrade i derbyt mot Örgryte där man förlorade med 1-0. Dock så skapade man mycket, men det ville sig inte i den sista tredjedelen i denna match heller. GAIS är absolut inte dåliga och för eller senare lossnar det igen för de små makrillarna som just nu ligger inbäddad i en falsk trygghet av tomatsås.

Vasalund förlorade som väntat mot Helsingborg på hemmaplan med 0-1 i senaste omgången. Detta var den uppskjutna match som inte spelades tidigare för att Granqvist lekte pajas i EM truppen. Nu ska vi säga att detta resultat absolut inte speglade matchbilden. Vasalund skulle mycket väl kunnat ta en poäng om man inte varit så ineffektiva framför Helsingborgs målet. Även i denna match visade Vasalund att man med nya tränare George Moussally och assisterande tränaren Stefan Segerfalk är på rätt väg att kunna utmana om att i alla fall ta en kvalplats i årets serie. Fortsätter laget spela som de gjort sedan dessa två tog över så kan det också bli bättre än så.

Som vi skrev i vår rek inför matchen mot Helsingborg så är det dessa ledare som kan klara av att vända skutan om någon ska vända den. När klubbledningen sitter still och ser skeppet sjunka från dag ett där man inte brydde sig om vad förre tränarens sa om det behövdes förstärkning inför säsongen, så har nu George och Stefan visat att det går att göra underverk om man bara får alla att arbeta åt samma håll. Samtidigt så har de tagit Vasalund in i en mer modern fotboll, vilket gör att det kan bli riktigt bra trots en ledning med noll kunskap om elitfotboll. Nu ligger man inför denna match näst sist med 13 poäng och 18-26 i mål.

Vasalunds nya tränarduo har haft ansvaret i tre matcher och där har man förlorat mot Värnamo borta 1-0, slagit AFC hemma 4-2 och nu alltså senast en orättvis förlust hemma mot Helsingborg 0-1.

✅ Spelet:

Nu verkar det som ledningen i Vasalund vaknat till lite ur sin Törnrosasömn där man ligger med madrassen full av pengar, i alla fall temporärt. Eller så har de tagit fasta på vad vi skrivit och insett att det är dags att satsa sig ur nedflyttningsstrecket. Förutom att mittbacken Isak Hein blivit utlånad från Djurgården resten av säsongen så har nu även anfallaren Ekin Bulut lånats in från Sirius och kan vara med från start redan mot GAIS. Bägge dessa spelare såldes tidigare till respektive allsvensk klubb, men fått minimalt med speltid.

Efter att sett samtliga matcher med Vasalund denna säsong så ser jag ett trendbrott med nya tränare. Med både Isak och Ekin in får man även in klass både bak och fram. Vi ska inte heller glömma att det inte lossnat för Vasalunds Nikola Vasic som är inlånad från Reggina. Skulle det vara så att både Nikola och Ekin startar – Ja då finns det stor möjlighet att makrillarna får simmar in i sitt eget nät ett par gånger för att hämta ut bollen. Med dessa två på topp ska det mycket till för att Vasalund inte ska ta med sig alla tre poängen från Göteborg!

GAIS har förtvivlat svårt att göra mål trots att man skapar massor av chanser i matcherna. Nu kommer man säkert äga en hel del boll, men det är fortfarande inte där man vinner sina matcher. Här må man vara favoriter hos spelbolagen men jag anser att GAIS kommer få det svårt igen mot ett nytänt Stockholmslag.

Vasalunds seger spelas här med riktigt bra odds, men med ett mycket lågt spelvärde då det är en tung resa till Göteborg. Vi ska inte förvånas om laget får cykla till Göteborg för att ledningen vill spara ännu en extra slant till sig själva.

Men oavsett transport så är det också ett desperat GAIS man möter. Här är det laget som är mest påkopplad från start som vinner. Undertecknad anser att i detta fall är det Stockholmslaget med George Moussally och Stefan Segerfalk vid rodret.

👉 Vasalund seger / Odds 3.40 / Spelvärde 2 av 5
👉 Vasalund seger Asien -1 mål / Odds 6.00 / Spelvärde 2 av 5


”När vi kör, så kör vi”

RYGGA MIG PÅ WILLIAM HILL OCH FÅ 100 KR EXTRA ATT SPELA FÖR VIA LÄNKEN NEDAN 👇

HÄMTA DIN BONUS HÄR

Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen