fbpx
Connect with us

Dags för Premier League start 21/22

Publicerad

on

Så var det äntligen dags för den stora fotbollsscenen att ta plats i tv rutan. Trots sändningar från både OS och EM så är detta givetvis kardemumman på fin bullen som vi äter till söndagsfikat.

Vi har haft miserabla sändningar många gånger både under EM och OS så låt oss nu hoppas att vi kan få gå tillbaka till en normal rutin och få se sändningar med riktigt bra fotboll från Viaplay.

Tyvärr är Viaplay studion även i år fullpackad med krokodiler när Niva, Bojan och även nu Sebastian Larsson ska vara expertkommentatorer. Här det hemskt att höra Niva börja raljera om någon som han egentligen inte har någon som helst kunskap om. Men det blir som en reklampaus, man hinner mer än väl sätta på ännu en kopp kaffe eller hämta en kall dricka innan han slutat prata klart. Dessutom kommer vi sakna Mr Premier League Ola som fått sparken.

Men bortsett från det så väntas det bli en fantastisk underhållande säsong och nu med publik, i alla fall till att börja med! Att Viaplay sänder de två bästa ligorna i Europa med både Premier League och Bundesliga gör allting så mycket enklare. Denna kanal är absolut bäst när det gäller fotboll. Att det kommer bli en underbar höst/vinter att se fram emot är lika säkert som amen i kyrkan.

Den här helgen är det dags för Premier League, La Liga och Bundesliga att sparka igång, franska ligan startade redan förra helgen. Jag ska här gå igenom mina tankar inför Premier League premiären.

RYGGA MIG PÅ WILLIAM HILL OCH FÅ 100 KR EXTRA ATT SPELA FÖR VIA LÄNKEN NEDAN 👇

HÄMTA DIN BONUS HÄR

Förhandsfavoriten
Manchester City vann ligan med tolv poäng före tvåan Manchester United förra säsongen och kliver utan tvekan in som klara favoriter den här säsongen också. Truppen är både bred och bra, med riktigt mycket spets även denna säsong. Dessutom värvade man nyligen in Jack Grealish från Aston Villa för 1,2 miljarder kronor. Det ryktas fortfarande om att man ska köpa den överreklamerade anfallaren Harry Kane från Tottenham. Men vad man nu ska med honom till kan man trots allt undra?

Förra helgen mötte man Leicester i Community Shield. Där valde  City att ställa över flertalet av sina stjärnor. Manchester City svarade för en spelmässigt fullt godkänd insats, även om man till slut föll med 0-1 efter att den faktiskt svaga länken i Citys försvar mittbacken Aké drog på sig en straffspark i slutet av matchen.

Pep Guardiola har skarpt betonat att laget inte kommer att vara i toppform när ligan startar. Flera av hans spelare har nyligen kommit tillbaka till träningsanläggningen efter att ha spelat med sina landslag under sommaren.

Det råder ingen större tvekan om att City kommer gå ut som storfavoriter i varje match. Finns det verkligen någon som kan stoppa dem i årets serie! Detta är laget alla vill slå, men ändå kommer få sig besegrade av när domaren sätter pipan i munnen för slutsignal. Att City inte ska ta hem titeln igen känns mindre trovärdigt. Dock större under har ju hänt – Eller!

✅ Utmanaren
Även om både Chelsea och Manchester United ser bra ut inför säsongen så ser jag som vanligt Liverpool som den främsta utmanaren om ligaguldet. Med otroligt viktiga Virgil van Dijk som förmodligen är världens bäste mittback redo för spel igen efter sin svåra knäskada förra säsongen så går Liverpool in med nytt hopp att utmana City. Nyförvärvet Ibrahima Konate är ett mycket spännande backförvärv och med Van Dijk skadefri så blir jag förvånad om inte Liverpools ännu en gång kommer utmana om titeln. Med dessa två kommer försvaret förbättras markant jämfört med hur det såg ut förra säsongen. Med Mané Salah, Jota och Firmino har man en stark anfallsbesättning och trots att man har tappat Wijnaldum så ser mittfältet riktigt bra ut.

Att det åter blir publik på Anfield kommer stärka laget något enormt. Med förmodligen världens bästa hemmafars och inramning förlorar man inte många poäng på hemmaplan.

Den andra utmanaren måste bli Chelsea som verkligen tog sig i kragen förra året efter en sämre start. Nu har man fortsatt sin resa med att plocka in Lukaku från Inter som ska spetsa till offensiven. Att man blev fyra förra säsongen duger absolut inte. Nu ska man vara med och slå City och Liverpool på fingrarna. Undertecknad anser att de givetvis kommer vara med, men de kommer inte räcka hela vägen.

Manchester United anser många ska göra det i år efter att blivit tvåa förra säsongen. Men laget är ihåligt och trots köp av bland annat anfallaren Sancho från Dortmund och försvararen Raphael Varane från Real Madrid så kommer man inte räcka till, i alla fall inte för att utmana varken City eller Liverpool. Här klagas det mycket på svenska Lindelöf, men den som är ett riktigt träben i detta lag är deras stjärna Maguire som gör fatala misstag var och varannan match.

Ska Arsenal komma tillbaka till toppen igen efter att blivit åtta förra året? Man spelade en fantastisk fotboll men var helt enkelt inte tillräckligt bra. I år bör de i alla fall vara med och slåss om en topp fem placering.

✅ Vilka åker ur
Ska verkligen Burnley klara sig kvar ännu en säsong? Det är ju ett lag som spelar en miserabel dålig fotboll. Eller åker Norwich och Watford att ännu en gång ur? Hur kommer Aston Villa klara sig utan sin stora fixstjärna Jack Grealish? Ska nykomlingen Brentford som kvalade sig upp, verklige orka av att stå emot utan att komma sist? Kan verkligen Crystal Palace lyckas nu när gamla legenden och tränaren Roy Hodgson slutat?

Frågorna är många, men mitt tips på de lag som åker ur i år är Brentford, Burnley och sen kommer det stå mellan Crystal Palace, Newcastle, Southampton och Norwich.

✅ Långtidsspel
Vad ska man då spela på inför säsongen?

Liverpool att vinna ligan – till oddset 6,75. Jag är övertygad om att man har minst 40 % vinstchans den här säsongen. Här lägger jag en slant och tror vi får se en ny demonsäsong av Liverpool.

Brentford att trilla ur serien till 2,30 tycker jag är ett riktigt bra odds. Här har man förvisso värvat spelare i försvararen Ajer från Celtic, fina mittfältaren Onyeka från Midtjylland och anfallaren Wissa från Lorient. Men detta ska inte räcka för att hålla laget kvar.

”När vi kör, så kör vi”

RYGGA MIG PÅ WILLIAM HILL OCH FÅ 100 KR EXTRA ATT SPELA FÖR VIA LÄNKEN NEDAN 👇

HÄMTA DIN BONUS HÄR

Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen