fbpx
Connect with us

Speltips – Fotboll VM kval 1/9: Inför Malta – Cypern

Publicerad

on

Då var det dags för en ny månad och då med VM kval denna första septemberdag både i Europa och i Afrika. Augusti avslutades med ett grönt spel och nu är målet att det ska fortsätta så.

Här har jag tagit fram ett spel som kanske känns konstigt då det är VM kval och det skulle kunna vara enklare att välja den säkraste av vägar med spel på några storfavoriter!

Men jag börjar september med att som vanligt sticka ut hakan och ta smällen när jag anser att detta spel har riktigt bra förutsättningar innan matchstart.

Lycka till vid rygg!

RYGGA MIG PÅ WILLIAM HILL OCH FÅ 100 KR EXTRA ATT SPELA FÖR VIA LÄNKEN NEDAN 👇

HÄMTA DIN BONUS HÄR

✅ Lagen:

I grupp H ska Malta ta emot Cypern. Det är två landslag som verkligen inte rosar marknaden. Här är det vidöppet bakåt i hemmalaget och snedsparkar som Marcus Berg framåt för bortalaget. Men ska man titta på klubbfotbollen så ligger Cypern hästlängder före malteserna.

Nu har VM kvalet som vanligt inte börjat så bra för Malta. Laget har på tre matcher förlorat två och kryssat i en. Man började med 1-3 hemma mot Ryssland för att sen överraska med att ta poäng borta mot Slovakien 1-1 och sen programenligt följa upp detta med en förlust borta mot Kroatien 3-0. Det ska här tillägas att det är starkt att göra mål i två av tre matcher, men man läcker och är uruselt bakåt.

Malta har alltså en poäng och 3-8 i målskillnad
.
Cypern har inte heller övertygat. Men laget har trots det tagit fyra poäng på sina tre spelade matcher. Man började med att kryss hemma mot Slovakien 0-0, för att sen förlora borta mot Kroatien 1-0 och avsluta med seger hemma mot Slovenien 1-0. Tajta matcher med andra ord, där offensiven lyser med sin frånvaro, men där alla samlade på egen planhalva ger effekt i det defensiva spelet.

Cypern får stoltsera med fyra poäng och 1-1 i målskillnad.

✅ Spelet:

Detta kan bli en riktigt chansfattig match där bägge lagen är rädda om poängen. När sen spelare i framför allt Cypern har svårt att förvalta chanser så finns det givetvis belägg för detta. 

Men jag ser på det hela taget Cypern som ett bättre landslag och absolut med fler spelare som spelar på högre nivå i bättre klubblag med Europa spel än vad spelarna från Malta gör. Cypern är riktigt täta i det defensiva spelet och kan man bara sned sparka rätt i det offensiva så ska man kunna komma hem till sin egen ö med en fin trea i trunken. 

Här ska det absolut finnas goda grunder för en cypriotisk bortaseger trots ett bättre offensivt spel och hemmaplan för malteserna. Alltid svårt med VM kval och bortamatcher, men denna trea är otroligt viktig i en grupp som består av Kroatien, Ryssland, Slovakien, Cypern, Slovenien och Malta. 

Oddset är tilltalande då detta är en match som verkligen cyprioterna kan vinna.

👉 Cypern seger / Odds 2.20
👉 Avspark 20.45

”När vi kör, så kör vi”

RYGGA MIG PÅ WILLIAM HILL OCH FÅ 100 KR EXTRA ATT SPELA FÖR VIA LÄNKEN NEDAN 👇

HÄMTA DIN BONUS HÄR

Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen