fbpx
Connect with us

Speltips – Fotboll VM kval Mocambique – Elfenbenskusten

Publicerad

on

Gårdagens spel med tre matcher gav en liten utdelning när England vann med 4-0 samtidigt som också Polen gjorde jobbet med en 4-1 seger. Det ”nya Sverige” satte dock lite kämpar i hjulet när man besegrade Spanien med 2-1.

Nu ska man absolut inte förringa Sveriges insatser då man med fortsatt destruktivt Janne Andersson spel ännu en gång visar att Spanien knappt är bättre än Andorra. När Spanien ställer upp med en mittback som är Manchester Citys femte val och sen släpper in en medioker anfallare från Watford så är det inget annat än kris i det spanska landslaget. Sanna mina ord när jag säger att det snart kommer bli byta av förbundskapten i det spanska laget.

Nu drar Sverige mot ett VM slutspel då det är riktigt dåliga lag i gruppen och det är ju alltid trevligt med ett svenskt landslag i de stora turneringarna. Även om vi bara är där för att delta och som alla säger det är ”kul” att vara med.

Samtidigt så får vi verkligen hoppas att vi får se lite mer kreativitet i de återstående matcherna från ett landslag som fullständigt stryps av defensivt tänk och tråkig fotboll. Det finns ju bra spelare som verkligen kan spela, låt de få vara så bra som de är och inte bussförare på egen planhalva.

Idag jagar jag nya spel i det afrikanska VM kvalet och hittar här ett spel som på förhand känns riktigt bra enligt de som har koll på afrikansk klubb och landslagsfotboll.

Avspark 15.00

Lycka till vid rygg!

RYGGA MIG PÅ WILLIAM HILL OCH FÅ 100 KR EXTRA ATT SPELA FÖR VIA LÄNKEN NEDAN 👇

HÄMTA DIN BONUS HÄR

✅ Lagen:

Hemmalaget har spelat totalt åtta matcher detta år. Här har laget 5 förluster, 1 kryss och 2 vinster. Senaste två matcherna har man kryssat en och förlorat en i Cosafa cup slutspelet. Kryss senast mot ESwatini 1-1 men sen förlust på straffar och innan dess storförlust mot Sydafrika 3-0. Laget består med få undantag, mestadels av spelare som spelar i den inhemska ligan eller i ligor i Afrika.

Elfenbenskusten har spelat fyra matcher detta år och vunnit tre samt kryssat en. Totalt har man 8-2 i målskillnad på dessa matcher. Senast spelade laget 0-0 mot Ghana borta och innan dess slog man Burkina Faso hemma med 2-1. Detta var dock träningsmatcher och bör ju inte räknas in. Här finns det riktiga klasspelare från Europas alla hörn, de har dock svårt att få ihop det och allt beror på ett korrupt förbund som ser över sina egna fickor först, innan man sätter laget i centrum.

✅ Spelet:

Nu har inte dessa lag mött varandra i officiella sammanhang sedan 2008 så var man har dem mot varandra är en liten gåta tills det blir match. Undertecknad har dock tittat närmare på denna match med svenska tränare nere i Afrika och här anser man att det inte ska vara något snack om saken vart segern ska gå – Men de sträcker också upp ett varningsfinger att det trots allt är Afrika och större under har hänt än att hemmalaget ska få med sig en poäng.

Nedan fick jag som respons från experter på afrikansk klubb och landslagsfotboll. 

– Bortaplan i Afrika, det är som att leta efter vatten i öknen och tro att man med säkerhet ska hitta källan till att bevattna hela det torra landskapet. Men här ska sägas att både Burkina Faso och Ghana som Elfenbenskusten mött håller en högre standard än Mocambique. Trots att det varit träningsmatcher så visar detta på att det finns kapacitet att ta av i dagens bortalag. Tittar man på Elfenbenskustens lag så är det riktigt bra spelare där de flesta spelar i de större ligorna i Europa och då inte bara i skitlag, utan riktigt bra lag. Sen vad det blir för lag i denna match, det är det ju ingen som vet och det kan vara illavarslande med Corona restriktioner från och till Europa. Med en normal matchbild och trupp ska ett Elfenbenskusten som går för fullt vinna denna match med ett par bollar.

Detta gör att mitt spel blir en Elfenbenskust seger i denna match och att jag också sätter en liten slant på Asien -1.5 mål. Nu tror jag att vi kan hitta vatten i öknen denna eftermiddag.

👉 Elfenbenskusten seger / Odds 1.52
👉 Elfenbenskusten seger Asien -1.5 mål / Odds 2.50
👉 Avspark 15.00

”När vi kör, så kör vi”

RYGGA MIG PÅ WILLIAM HILL OCH FÅ 100 KR EXTRA ATT SPELA FÖR VIA LÄNKEN NEDAN 👇

HÄMTA DIN BONUS HÄR

Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen