fbpx
Connect with us

Speltips – Fotboll – VM kval Grekland – Sverige

Publicerad

on

Fossilerna är borta och det "nya Sverige är redan klart för VM enligt många

Då var det dags för Sverige att ge sig in i striden om VM platserna. Efter att det ”nya” Sverige presenterade sig med en seger mot Spanien så är det optimistiskt i det svenska lägret. För inte kan man väl nu floppa och förlora mot ett för dagen horribelt dåligt Grekland!

Nu har jag mitt spel klart så det är bara att lassa in degen och se fram mot avspark klockan 20.45

”När vi kör, så kör vi”

RYGGA MIG PÅ WILLIAM HILL OCH FÅ 100 KR EXTRA ATT SPELA FÖR VIA LÄNKEN NEDAN 👇

HÄMTA DIN BONUS HÄR

✅ Lagen:

Grekland spelade 1-1 mot Kosovo borta i sin senast VM kval match och enligt alla som sett matchen så är man rörande överens som att detta var en VM kvalets sämsta fotbollsmatcher någonsin, i alla fall de första 44 minuterna. Första riktiga anfallet kom på övertid i första halvlek och där gjorde Grekland 1-0. Andra halvlek var inte lika dålig, men dock extremt tempofattig där grekerna hade noll skott på mål. Nu slutade matchen 1-1 vilket kan kännas helt rättvist då det var två riktigt dåliga lag som spelade, där Grekerna faktiskt var sämre. Grekland övertygande inte, men är man verkligen så dåliga som resultaten visar i denna VM kvalmatch?

Nej jag vill nog påstå att man kan spela fotboll även om man inte visar det just nu. Tre poäng på tre matcher i VM kvalet med 3-3 i målskillnad lyser inte av optimist, men det är tre poäng där två av dem är tagna på bortaplan. Spanien 1-1 samt senast Kosovo 1-1 och så hemma mot Georgien 1-1. Så nu är det kanske dags att vinna på hemmaplan eller åtminstone spela 1-1!

Sverige övertygade mot Spanien och enligt alla Sverige experter så är detta det ”nya” Sverige som redan är klara för VM och vi kan nog räkna med minst en medalj i kommande VM.

Jag är som vanligt mindre optimistiskt trots Spanien segern. Mest då det är en destruktiv fotboll som går ut på att försvara sig och sen kontra trots bra fotbollsspelare i truppen. Sverige har profiler och det är inget snack om att man är ett klart bättre lag än Grekland.

Då räknar jag inte in Marcus Berg kopian Isak Thelin som haft en lång karriär men inte kan sparka/kicka till två med en ballong. Nu går man in med bästa laget och då kommer Isak Thelin få nöta bänk vilket ger en mer hoppfull känsla av att Sverige ska kunna vara farliga framåt. Nu ska man dock föra matchen och det är något som förbundskaptenen ”korv” Janne inte kan stava till.

Det ser onekligen bra ut för Sverige när de gamla fossilerna själv lämnat truppen. Det ska dock sägas att truppen inte är bred vilket visades i senaste matchen när man luftade bänken mot Uzbekistan. Många av dessa spelare skulle inte platsa i Superettan toppen eller i de lägre divisionerna i svensk fotboll.

✅ Spelet:

Varningsfinger för att Sverige ska parkera bussen och tro att Grekland självmant kommer anfalla finns i denna match och här kan det bli vissa problem med taktiken. Men när grabbarna samlas i ringen innan match så tar jag för givet att Forsberg med flera säger att nu släpper vi det defensiva tänket och bjuder upp till en offensiv fotboll och trycker ner tzatzikin i halsen på grekerna. Med andra ord här måste Sverige ta tag i taktpinnen och visa lite ryggrad. Gör man det så ska man jogga hem tre poäng.

Tittar man på vad Grekland visade senast mot Kosovo och vad Sverige visade mot Spanien så blir detta den enklaste segern sen mannaminne för ett svenskt landslag. Det bär mig emot att egentligen spela på Jannes lag, men denna gång ska de vinna enligt alla och jag hänger på när oddset stiger till över två gånger pengarna.

Om Sverige inte vinner denna match – ja då kan alla de som skrek om det ”nya” Sverige och VM medaljer efter Spanien matchen snabbt gå in och göra avbön.

Lycka till vid rygg!

👉 Sverige seger / Odds 2.20
👉 Avspark 20.45

RYGGA MIG PÅ WILLIAM HILL OCH FÅ 100 KR EXTRA ATT SPELA FÖR VIA LÄNKEN NEDAN 👇

HÄMTA DIN BONUS HÄR

Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen